Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 47 482
  • 769
  •   1
Отговори
# 720
Завинти някаква летвичка или лайстна отстрани за борда на плота, така че да стърчи 1 см и та ще спира неща да не се търкалят натам.

# 721
Аз до хладилника имам вертикала в цвят като гръбчето но от ПДЧ кантирано. Хем не цапам хладилника, хем нищо не пада, а и кухнята ми изглежда завършена.

Майка ми си е сложила там голяма дъска за рязане, а на плота нещо имаше лепнато да не се плъзга настрани. Бързо импровизирано решение Simple Smile

ПП: Дръжки гледах в складове с магазини на Военна рампа, до Илиенци, на цар Борис,  в Люлин, в Бриколаж... Всичко що харесвах онлайн му намирах реалния магазин...

ПП2: показвам вертикалата
Скрит текст:
Недолюбвам вградените хладилници, въпреки, че добре би ми се вписал в кухнята Simple Smile Втори хладилник пъхам по този начин и ми е удобно

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 11:09 от peneva_a

# 722
Бенджи, и аз съм със свободно стоящ хладилник, плътно опрян е до кухнята.

# 723
Някой редил ли е ламинат на стена? Останаха ми 2 цели пакета ламинат към 3кв.м и имам една малка стена в коридора, където може да се постави. Ламинатът в стаите ни го редиха майстори, но за 3кв.м не мисля, че някой ще се навие Grinning Ако някой го е правил ще съм благодрарна да сподели какво е използвал и с какъв уред е рязал ламината (мисля че разполагаме само с флекс и ако трябва да се закупи някакъв друг ще преценя дали си заслужава).

# 724
Редили сме МДФ ламперия което е почти същото. Реже се със зеге. Зегето криви, но за тънки неща става. Виж ако се режат дебели дъски срезът не става равен. И после се залепва с топчета силикон за стената, за да не отлепва, все пак не е на пода.

Ето едно примерно, не е нужен синя серия Бош за целта, а цената е съвсем приемлива.

https://etools.bg/product/19032/proboden-trion-raider-rd-js28-850-w-80-mm.html

# 725
С флекс може да се реже, но си трябва точна ръка. Освен това на стената се лепи, няма как да се реди като на пода... Или се реди и лепи на лек фазер и се изправя цяло. (може да се реди като на пода, но по края трябва да има рамка, която да го държи Simple Smile)
Добре е накрая да е на цели паркетини и да се изреже само клик-клак снадката, че да завършва на цяло парче. Долу и горе трябва да се предвидят евентуално перваз и корниз... или да е много точно рязано Simple Smile

То 3кв.м. е 1,2*2,60, може спокойно да се нащипят и да се изправи че нацяло да се лепи. предвидете си нещо, което да подпира временно.

# 726
Забравих - след като се лепне на стената се чука с гумен чук за да хване лепилото. Има и бързи монтажни лепила, които няма нужда да се чакат.

https://www.moment.bg/bg/produkti/montazhni%20lepila.html

# 727
  • при моите любими
Аз имам така стена зад спалнята. Майсторът ряза с ръчен циркуляр. Започна обаче да го реди от горе на долу. Лепи с някакво лепило/силикон, но под дъските слагаше нещо, като питони, които да държат дъската. После ги демонтира и така на всяка дъска. Аз му предложих за по-лесно да ги почне от земята, но каза че така последната дъска ще трябва да се реже и ще е грозно. Трябва да се сложи силикон или някакви лайсни за да не се вижда къде са рязани последните дъски, но още не сме го направили. На мен не ми пречи и така. Трябва много да се загледаш, за да го видиш. Ето и малко снимки и се извинявам предварително, че не мога да ги скрия.

# 728
По въпроса за мебелните дръжки да отговоря с моя не много скромен опит. Избирам си няколко модела и вземам по един брой от всеки. Пускат ми про- форма фактура, харесвам си в къщи този модел който най-добре е паснал на мебелите ми, връщам останалите. Фирма Диел 9 ме "светна" за този вариант.

# 729
Аз имам така стена зад спалнята. Майсторът ряза с ръчен циркуляр. Започна обаче да го реди от горе на долу. Лепи с някакво лепило/силикон, но под дъските слагаше нещо, като питони, които да държат дъската. После ги демонтира и така на всяка дъска. Аз му предложих за по-лесно да ги почне от земята, но каза че така последната дъска ще трябва да се реже и ще е грозно. Трябва да се сложи силикон или някакви лайсни за да не се вижда къде са рязани последните дъски, но още не сме го направили. На мен не ми пречи и така. Трябва много да се загледаш, за да го видиш. Ето и малко снимки и се извинявам предварително, че не мога да ги скрия.

Супер ти е стената, съмнява ме моята да стане толкова професионално. Циркуляр със сигурност няма да купувам, но зегето, което предложи ЧС ми се струва разумна инвестиция. Може и някоя друга дъска да посрежа с него.

# 730
Циркуляр със сигурност няма да купувам, но зегето, което предложи ЧС ми се струва разумна инвестиция. Може и някоя друга дъска да посрежа с него.

Циркулярът е най-доброто и ако ставаше дума за дъски по 2 - 3 см никога нямаше да предложа зеге. Но за 12 - 15 мм зегето не може да изкриви среза. Става дума не за крива линия на срязване, а за кривина по борда, защото ножът на зегето не е стабилен.  А реже много по-право от флекс. Даже не знам има ли дискове за флекс, които да стават за такова рязани. Може би ще стане и с вибриращ инструмент, той пък е съвсем полифункционален, става за какво ли не.

https://instrumentistart.com/stroitelstvo-i-remont/multifunkcion … i-i-zarjadno.html

# 731
  • София
zy_atanasova  може да го върнете в магазина и да ви върнат парите ,ако не са отваряни !

# 732
Чудя се къде да си задам въпроса...
Търся фирма за интериорен дизайн от София. Интересува ме не само проект, но и всички работи след това до завършване. Ако някой в тази тема има личен опит и е доволен(дори само да е на ниво комуникация и проект) ще ми е от полза. Аз имам идеи как да преустроя жилището, но все пак ми трябва професионалист, който да го направи реализируемо, красиво и практично. А ако споделите и снимки от реализираните проекти, ще е супер полезно.
Ако не искате да е публично, може и на лични. Благодаря предварително!
П.С. Ползвам Дибла, но искам и препоръка от личен опит.

Последна редакция: ср, 20 яну 2021, 14:13 от Fancy

# 733
Много хубава стена!

# 734
zy_atanasova  може да го върнете в магазина и да ви върнат парите ,ако не са отваряни !

Пробвах, но ми казаха, че не могат да носят отговорност как съм ги съхранявала. Беше минало около 2 месеца от покупката до монтажа и тях ги разбирам. Иначе си е много красив и дебел ламината: 12мм и чак не ми се хвърля или да го дам за подпалки на село. Затова почнах да му мисля някакво приложение. Ако успея някакси да го направя на стената, там където съм си наумила дали ще може да се закрепи и огледало на него, защото е предвидено за тази стена. Как мислите?

Общи условия

Активация на акаунт