Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - Тема 70

• 47 565
  • 769
  •   1
Отговори
# 465
  • София
А как стои въпросът с отсрещната стена и общата ширина на самия коридор? Защото, със закачалката и шкафа за обувки е лесно, има плитки шкафове за обувки, обаче ако самият коридор не е достатъчно широк, с пейка на това малко място, не съм много сигурна дали няма да стане претрупано. Представям си нещо такова, но ако коридорът не е достатъчно широк, пейката ще го стесни още визуално:

# 466
Аха, болна тема ми е това за шкафовете за обувки - не съм маниачка на тема обувки, дори съм далеч от това състояние, защото имам ортопедични проблеми, ама шкафовете по магазините не събират почти нищо.

Отдавна гледам едни в Амазоните, които ги виждам не закачени на вратата, а забити в стената и отвън затворени в шкаф. За антрето.

и/или нещо подобно

Да е стабилно, ще чета ревютата.

Не че нещо, ама на Икеа продуктът е огънат дори от чехличките за снимката - тъничка полипропиленова пластмаса.

# 467
Да, и аз не харесах показания икейски шкаф. Видях, че него се събират точно 2 чифта.

# 468
Maybach коридора е широк 114см, на отсрещната стена има врата за килер и входна и не може да се сложи нищо, другата стен пак врата за баня. Там до нея зад входната ще има огледало. При входната врата е по-широко. Ето снимка
По принцип мислим шкафчето за обувки да е с обикновени хоризонтални рафтове. Моите обувки ще се събират, ако застъпим леко перваза на вратата. На мъжа ми под пейката ако я направим малко по - широка. А този за обувките мисля да го направя висок до горе.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 23:13 от inska_maslinka

# 469
  • София
Уф, 114 см си е тесничко... Мисля, че при всички случаи ще трябва да застъпите перваза, иначе идва твърде плитко. Сигурно ще се получи нещо такова, ама с шкафа от другата страна. Пак добре, че отсреща има място за огледало, де.

# 470
Нашето антре също е много малко и затова се излъгах и поръчах от тези тесните шкафове. Голяма грешка в него мога да държа само мои обувки и чехли, боти, ботуши, мъжки обувки и маратонки тц. В най скоро време ще го разкарам и ще поръчам нормален шкаф. Inska

# 471
  • софия
Шкафовете за вертикално прибиране на обувки са нефункционални, не можеш да прибереш обувки номер 44+, боти, ботуши. Имахме в стария апартамент и никога не бих правила подобни отново. Рафтчетата са много по-удобни. Предложението на MayBach изглежда добре и функционално. Единствено бих затворила. Никога обувки, които се носят ежедневно, не изглеждат така, както е на снимката.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 12:28 от zvаnchе

# 472
Здравейте, знаете ли от къде мога да закупя (онлайн 😊 ) такава поставка за саксия
Снимката е от каталога на ИКЕА, но не я намирам в сайта. Имам празен ъгъл и искам нещо да сложа там.

# 473
Качеството на шкафа от Икеа е доста ниско, но на мен ми върши работа, защото влиза точно в една ниша до входната врата, бял е и се слива с белите стени Grinning
Този тип шкафове обаче са само за обувки, които човек носи в момента - не държим повече от чифт кецове, някакви пантофки и по един чифт обувки вътре, за да няма събути обувки в самия коридор.
Всички остнали обувки са в кутии и в друг гардероб. В някакъв момент ще търся решение до тавана, което е по-стабилно, влиза в нишата и събира повече.

# 474
Аз за обувки мисля да си направя  шкаф  захванат за стената  и отпред да се вижда само огледалото.  Ето готов подобен но не висящ на стената а нормален
https://www.moemax.bg/index.php?show=p&sgid=24&pid=96198&sgid=24

# 475
  • София
Тези тесните шкафове са ужасни за обувките. Ако нещо стои по-дълго време без да се пипа, от тежината на тока се деформира предната част на обувката, сгъва се леко.
Имахме един такъв и го изхвърлихме, но мястото позволяваше да сложим шкаф с рафтчета (които могат да се местят в зависимост от сезона) около 36 см дълбочина имаше.
В момента използване частта на гардероба (50см), в която е скрито ел.котле (около 1/3 от дълбочината) и рафтовете са пред него с различна ширина са. Обувките са подредени в зависимост от свободното място (някои са странично поставени.

# 476
  • Deutschland/HE
Аз за шкаф за обувки взех едно ниско Били с вратички от Икеа и съм сложила рафтчетата под наклон, но не е за много голям номер обувки (до към 44ти) и за ботуши не става. Вече 3-4години го ползваме и съм доволна.

# 477
Merym16, ето я в немската икеа.
https://www.ikea.com/de/de/p/buskbo-blumenstaender-rattan-70455370/
Обади се тук да ги питаш дали я внасят, че и аз не я видях в сайта

# 478
Здравейте,
Бих искала да помоля за помощ. Закупихме апартамент, в който ще ремонтираме кухнята. Тя трябва да стане кухня с място за хранене и хол. Мястото е ограничено. Бих искала да имам компактна кухня, в която да има маса с 4 стола и място за разпускане. Уточнявам, че мивката е в нисшата. Според вас, има ли място за остров или висока колона? Мястото за диван с лежанка или по-скоро самостоятелен диван/пейка? Не си падам по кухненските ъгли с маса и бих искала да го избегна. Прилагам схема на стаята и ще бъда изключително благодарна за идеи.

# 479
  • София
Трябва много внимателно даде подходи към обзавеждането.
Малко е за да има остров или висока колона.
Ако няма да има пералня, ще се съберат нещата.
Хладилник+ миялна 45 см ъглов шкаф от едната страна 30 см от другата - 10 см (с малко корито отгоре) на другата страна фурна. Всичко в нишата.
В оставащите правоъгълник 3,93*3,80 до прозореца триместен диван до 230 см (не бих сложила ъгъл, за да отнема от мястото.
Като този:
https://www.ikea.bg/products/beds/sofa-beds-chair-beds/sofa-beds … en-divan/50341148
И остава между него и кухнята 1,6 м, ще стигне за маса, която може да се допре до кухнята и да играе роля на остров.
https://www.ikea.bg/products/tables/dining-tables/extendable-tab … ema-masa/90423887
Тъй като долния ред няма да има шкафове, горните шкафове трябва да са с максимална височина над хладилника с неговата дълбочина.

Общи условия

Активация на акаунт