ЮНЧЕТО все ще намери върху нещо да се покатери - Тема 11

• 22 538
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
42 лв ми изкаха вчера, според мен е важно на кой ще попаднеш. На неотложен дава дежурство дневната смяна.

# 676
Благодаря ви, момичета! В повечето случаи малкият се разболява през уикенда и ми се искаше да се ориентирам горе-долу с цените в Софиямед (четейки добрите впечатления, които имате от спезиалистити там), че в дежурната поликлиника попаднах на доста неадекватен доктор и едва ли ще повторя, ако е нещо сериозно. 🍀

# 677
  • София
Да, зажалост дежурните явно не са много адекватни. Веднъж заведох баткото...каьаха, пе е добре, даже не му е зачервено гърлото (при симптом, рев от болка в гърлото). Два часа по-късно в Софиямед казаха, че е с остър ларингит и да започваме инхалации с пулмикорт.

# 678
Аз днес я водих нашата пак на дежурен в София мед, остър тунзилит вече (иначе казано ангина), попаднах на млада лекарка - Ива Костова, неочаквано доста адекватна (всичко прегледа), пуснахме и кръвна картина и изписа антибиотик. Естествено ми предложи, ако не се справям с антибиотика да я приемат след ден два за болнично лечение. Нали печелят от придружител, а за една ангина да стоиш в болница, хахаха. Така де, мисълта ми беше, че беше много адекватна.

# 679
Здравейте, момичета, ние пак сме болни, а аз съм пред нервен срив.
Детето получи силно разстройство с повръщане, близо 40 градуса температура. Обикаляхме по болници през нощта. В поликлиника България, докторката се държа безобразно, каза, че през цялата си практика такова лошо дете не е имала. На детето му беше лошо и плачеше, тя не я прегледа въобще, защото не можахме да я усмирим. Каза, че не съм си възпитала детето да не си лапа ръцете и е пипнало вирус. Като се опитах да пусна песничка на телефона за да я успокоя, каза "госпожо, дете не се възпитава с телефон!". Почна да подлага всяка моя дума на съмнение, разпитваше ме това дете контактува ли с деца и дали говори и като и отговарях положително тя ме поглеждаше невярващо, все едно детето ми е ненормално. Малката по едно време се успокои и започна да брои кръгчетата по стената до 10 и тя остана със зейнала уста.
Все тая, предписа ми без преглед лекарства и каза, че не знае как ще и ги даваме, защото е много лоша и не знае как ще се излекува това дете. Също, че съм закъсняла много с прегледа, а детето цял ден тичаше весело по двора, ака 3 пъти, което е малко необичайно за нея, но според мен весело дете без температура само заради 3 акания не се води на лекар. Вечерта за един час се влоши адски много и тогава я заведохме.
След тая лекарка ходихме в Пирогов, докторката беше в пъти по-адекватна, свалихме температурата, но като се прибрахме детето започна и да повръща. Не е пила нищо от снощи, свива се в спазми, страх ме е, че ще се обезводни. Съжалявам, че стана дълго, много съм афектирана и притеснена, не сме мигнали с мъжа ми и просто не знам какво да правим. От Пирогов ни насочиха към инфекциозна, ако детето се влоши още.

# 680
Евче, дано се оправи по-бързо! От Поликлиника България съм имала само положителни отзиви, винаги са били страхотни и отзивчиви и адеквани, направо ме изумяваш с тези думи... Явно навсякъде си има гнила ябълка, но не и се впечатлявай много на тази лекарка. Дано размине бързо, ако успееш и давай пробиотик ще помогне много, при нас при силно разтройство не ни помогнаха хидрасек, смекта и ентерол - само пробиотика ни спаси, та поне може да опиташ (поне няма да навреди). Прегръдки! Yellow Heart

# 681
Благодаря, Дори.
Сега се събуди и потърси водичка, което е добре. Изпи около 100мл за 30мин, на малки глъдки. Чакаме да видим дали няма да и стане лошо. Взели сме ентерол, хидрасек и някакъв пробиотик, също и едни прахчета, които се разтварят във вода против обезводняване.
Аз също до сега винаги съм била много доволна от поликлиника България. Докторката от снощи се казва Цветана Джурова, казвам го за ваша информация, по-добре я избягвайте. Изключително арогантно и самозабравило се същество.

# 682
  • WonderLand
Ей такива патки как ме вбесяват Rage недоволни от живота ама работят с малки деца 🤬 Права си да се ядосваш, и аз бих побесняла. Дано малката бързо се оправи, хубаво е, че сте попаднали на по-адекватен лекар в Пирогов.

# 683
Наистина е добре да я проследи лекар да не се обезводни, ако имате възможност днес-утре някой да я прегледа, за да види как е общото й състояние. Моят голям син беше шампион по повръщане на тяхната възраст, що ентеровируси изкара, не е истина. За позивите за повръщане много помага компот от кайсии- само водичката, без плода, по една чаена лъжичка през 5 Мин. Иначе ти си взела каквото е нужно и задължително диета- ориз, картофи, без мазно, без млечни и месо, може сухари, солети, малко банан, макарони. Без манджи и супи. Гледай да не се нальоква с течности наведнъж, че пак започват да връщат. Слагала ли си ротавирусна ваксина?

# 684
Има ротавирусна ваксина, но започвам
да се чудя колко време е ефективна. От към 8 сутринта не е акала, а последното повръщане беше към 4 през нощта. Притеснявам се само, че с пиенето на вода е голяма мъка. Изпила е около 300мл, което е малко, с мъжа ми и сипваме насила с една спринцовка течности в устата...

# 685
Тя ваксината покрива някои ротавирусни щамове само, пък и не всички стомашни вируси са рота; понякога само спомага за по-леко преминаване. Големият веднъж беше с ротавирус, цяла седмица повръщаше и имаше темп, беше страшно! Обикновено за 1-2 дни отшумяват обикновените стомашни, но после я захранваш наново, не наведнъж да се върне към стария си хранителен режим. За течностите не се притеснявай, ако успявате да пробутате електролитните прахчета всичко е наред. То не е препоръчително много да се прекалява, че пак започват да повръщат.

# 686
Бързо оздравяване желая.
Ще спомена кашата на Хумана за разстройство, знам че не дразни коремчето,става и под формата на мляко.
Аз също имах подобно изживяване скоро с доктор. Записах я на ортопед, но тя толкова се беше разстройла при вида на болницата. Докторът директно отказа да я прегледа, тя така плачеше и се стискаше в мен...
Взе да ни говори как сме изтървали момента за възпитание, какво разиграване ни очаквало.. и т.н...Също сме малко болни, в неделя тръгна хрема и така.

При нас водата също е проблем,изобщо не пие. предлагам в чаша с обикновена сламка, радва се и така пие..

# 687
бързо оздравяване на болните дечица.

Март нали лежахме заради разстройство и повръщане, та беше се обезводнил.
Казаха по малко глюкоза да пие, нея организма я задържа както и компот кайсия със щипка сол.
За разстройство то нищо не помогна...  докато личната не каза за ампули гентамицин от 40 мисля, че беше, веднага спря всичко.
И ние сме хремави 10ти ден вече, 6 дни капах тобрадекс и никакво подобрение сега останахме само на солен разтвор.

# 688
Бързо оздравяване на всички, ние също сме в отбора на болните 8-ми ден, нашето е ангина, но кашля само като легне и си пие банановия антибиотик. Искам да препоръчам фоксеро като аналог на ксимебак, ако някой има изписан и изпитва затруднение с даването.

# 689
Христос Воскресе!
Съжалявам да чуя, че има толкова болни. Нас ни приеха в Пирогов, защото детенце се влоши. Много съм разстроена, надявам се всичко да се нареди. Още си има разстройство и температура милото. Ще се измъчим тук.

Общи условия

Активация на акаунт