Септемврийско Слънце грее, МАЙ-ско бебе хубавее! (38)

• 14 274
  • 284
  •   1
Отговори
# 210
Честит рожден ден на Desiv!Да е жива и здрава и много щастлива майка на прекрасната Ивайла/много ни е хубавка адашката smile3521/
Браво на синът на Емоли-ей,за такива мигове си струва всичко...дано и ние някога да се похвалим с подобни постижения на нашите си гарджета...
Bubble79, и аз съм за стол за хранене-но честно предпочитам дървените,че малко по-стабелни ми се виждат,че то нали си имам опит с палавко юначе tantrum/тук е мястото да благодаря на Змейковица-Миленка,че толкова семпло е описала ужаса на който бяха свидетелки с Калина...ама пусто,като имаме публика и сме на своя територия smile3511...просто нямаме равни/
crazybrat ,честит ви юбилей-каго успя и торта да спретнеш.... newsm53
За бебето- и аз не знам какво ми се пада newsm78,но важното е да е живо и здраво и да им дойде акъла на родителите...че иначе то ще пати...А пък като се замисля,че то това е смисъла на живота и колкото по-рано го осъзнаят,толкова по-добре....Аз пак го обърнах на несвойстнвени за мен дейности/мислене/,но преди малко ни се обадиха,че бабата на Асен е починала и сега ми е едно такова гадно....тя беше много добър човек,но със склероза и се беше залежала-та като се замисля,не се знае какво ще ни дойде до главата,та по-добре рано ,отколкото никога...

# 211
  • Велико Търново
 newsm59 Честит Рожден Ден на Desiiv bdbaloni!Пожелавам ти много здраве,щастие,късмет и хармония в брака!Весел празник! newsm51

Честито и на всички сладури,които имат днес месечинки Grinning!

Емоли,браво на твоя син!Мога да си представя колко горда и специална се чувстваш.Пожелавам му всяко негово начинание да се увенчава с такъв успех newsm10.

Bubble79 и според мен най-практичния подарък за сега е стол за хранене.Кумата ми го ползваше докато Рая стана на три години,махаше му таблата и тя барабар Петко с мъжете на масата.

Мимозка,аз вчера ходих до педито да ми даде гимнастиките и масажите по месеци и изтеглихме Божидара.За 15 дни е придала 260 грама,педито ми каза,че не се гледа само грамовете,а и физическото и психическото развитие на детето,така че всичко е ок.На мен само това ми трябваше да чуя newsm44.
   Мен и без друго са ме обявила за най-хард мама и вчера за пореден път ги разбих.Божидара беше с чоропогащник и рокля,обувки  и суичър.Нямаше шапки,шалове и покривала на количката.Беше само загъната с едно одеало.Не мисля от сега да я навличам,ами на зима като стани минус 10 какво юрганите ли ще вадя за разходка.
И по този повод сега ще ви се оплача,аз още вчера щях да го направя,ама такъв нервен пост ме беше срам да пусна.Отивам сутринта с една приятелка/дървен философ/ да пием кафе.От приказка на приказка и по едно време аз казвам,че Божидара е само на кърма и едно дохранване с АМ.Никакви сокчета,пюрета и каши,и тя като почна на  висок глас/бяхме в МОЛ-а,за да събере погледи/как може такава безотговорност,лишавала съм детето от витамини,щяло да стане анемично,как съм можела да го слушам някакви"тъпи майки от някакъв форум",да съм прочетяла някоя книга и все в тоя ред.За накрая остана култовата реплика-Аз,те мислех за интилигентен човек,но явно съм се лъгала.Идаше ми да  #2gunfire fight и малко ще ше да и е.Ами пооплаках ви се пък взе,че ми и поолекна Heart Eyes.
Мойто мъж сега е  smile3529 smile3523 направо вчера ме изуми.Цял ден е чел /аз нали го взех вече главен юрист/ и не знаех,че може да е чак такава читанка Heart Eyes.Изпита му е на 29 и аз задължително ще помоля за палцестискане  тук. Hug
Който е прочел туй всичкото дет съм го написала  newsm51,а който минава през Търново ще има  cheers или  Wine Glass.

Лек ден на всички и много  Hug!

# 212
Здравейте и от мен.

bdbaloni на Десив, много усмивки и хубави моменти

Днес моя сладур става на четири месеца, хайде и аз да ви почерпя Misc Baby Bottle  party023

От два дни направо ме е побъркал просто не спира да реве. Как го оставя за малко сам и се започва едно дране. Сутринта от 6ч. е започнал, а това не се е случвало до сега. Просто не знам какво да си мисля. Антибиатика го спрях и останалите лекарства, но нослето му продължава да хърка. Може да се наложи да пратя Дамяна малко при свекърва ми, за да ги изолирам един от друг.

Захраних го с оризова каша, да ви кажа доста му се усложда. Само дето не знам кога напълно да му заместя това хранене само с каша newsm78, я кажете какво мислите.

Кате, направо ти се възхищавам, как ти се гледат наведнъж толкова бебета. Аз колкото и да искам още едно, просто на този етап не съм навита. Сега ми идва нанагорно, а пък с три просто сигурно ще се гътна.

# 213
  • София
Здравейте и честито на DESIIV. Да е жива и здрава и всички около нея.
Честито на сина на Емоли, защото това е голяма стъпка в живота.
Siska не се ядосвай на непросветените хора, ами я накарай тя да прочете малко, защото има един документ на Министерството (май Катето беше публикувала линк към него), в който пише точно за такова хранене като нашето-само цица и нищо друго до 6 месец. Grinning
Иначе за обличането, аз сигурно съм с най- голото бебе. Аз си ходя по потник тия дни, а малката само по боди с дълъг ръкав, панталонче и чорапки. Само ако спи я завивам с тънко одеалце, а вечер и слагам и още една блузка с дълъг ръкав. Вчера излязохме в 8 часа вечерта до магазина с кенгурото набързо, а мойта приятелка ми вика- време е вече шапка да и слагаш. Ама аз не съм много съгласна, щом не духа вятър, няма нужда.

# 214
  • София
Добро утро!
Аз бързам днес със сутрешния отчет.  Flutter Велизар се буди 100 пъти тая нощ, какво беше това ядене, какво беше това чудо... ooooh! newsm46 Май си расте усилено човека и си орегулира манджата... newsm78 Сега спи, а аз съм така  kaffeetrmker_2
 bdbalonidesiiv! Всичко най - най ти пожелавам - любов, щастие, здраве, пари, сбъднати мечти. Нека Ивайла расте все така красива и винаги да ти е радост и гордост!
Честит студент и на Емоли! Hands Clap Дай Боже на всеки му такава радост и гордост. А, какво си е избрал да учи? Май от толкова вълнение не каза...  Laughing
Ще стискаме палци и на мъжО на Сиска,  Mr. Green та и тя да е спокойна и горда майка и съпруга. Успехи на юридическото поприще!  newsm20
Моите съболезнования на Кабранска!  Sad Много ми е тъжно, когато от този свят си отиде Добър Човек. Гушни Асен и от мен! ... без никакви "задни" мисли...  Laughing
Честито и на вчерашните и днешните месечковци! Аз не всеки ден се сещам, ама да знаете, че принципно "съм на купона"!!! baloni
Бъбълче, аз за подаръци не мога да ти дам съвет, че нещо съм изкукуригала тези дни...  newsm57 Столче не е лошо, но не е ли по - добре да си ти дадат парите и ти си прецениш впоследствие и по твой вкус какво да му купиш, не знаеш още отсега какви нужди ще възникнат и какъв акъл ще ти дойде.  Wink На нашият тати така му бяха събрали пари колегите и ние си избрахме столчето за кола.
За протокола слагам шапка задължително при вятър, е, не го навличам прекалено, може и по - тъничка да е, но да има нещо на главичката. Много ме е страх от хреми...  Confused Жалко, че Смайли не се включва, все забравям да питам някоя "американка" защо при раждане на бебоците ЗАДЪЛЖИТЕЛНО им слагат вълнена шапчица на главата?  newsm78 Дават ги голи на мамчетата, ама шапчици имат. Включително и тези в кувьозите. Ако някой знае да ме осветли.  Thinking
Днес и аз ви черпя, че моите родители празнуват 31 годишнина от сватбата!  Shocked
Е това се казва съжителство! Заповядайте!  Mr. Green
 cook cook Coffee Popcorn beer Wine Glass eat cheers newsm38

Последна редакция: чт, 21 сеп 2006, 09:14 от ol4eto

# 215
  bouquetЧестито на Десиив, да е жива и здрава и горда мама на красива Ивайла!

Ол4е, 4естито и на вашите и още толкова време заедно, поне /по4ерпих се, мерси/

Мими и ние сме така, само дето не сме пили антиобиотици, а майка ми е болна и тя и не мога да изпратя каката, 4е тя ни ги носи тия вируси от градината.

Мале само аз май си навли4ам детето, ма какво да направя, като съм толкова зиморни4ава и се ми е студено, а пък за 6апка не съм се сетила, а трябва 4е с тия у6и................

Весел и усмихнат ден, изглежда ми 4е няма да вали напук на синоптиците пу,пу,пу.............. Hug

# 216
Честито на Лео /на патерица/ ,на Велизар и всички др. месечковци,на родителите на Олчето  bouquet  bouquet
Сиска за палцестискането аз ти предложих още вчера така,че само ще напомниш кога  и ние сме насреща!А приятелката ти ...не и обръщай внимание ,я иди прочети в Кърмаческия темата за Бисерите..
Аз също обличам леко Жулката.Аз ходя по 1 блуза/нали бебетата трябва да са с 1 дреха повече от нас/,а на нея боди без ръкав,блузка и тънко яке.Другите бебета покрай нас са с дебели пуловери,блузи панталони  и т.н.
Честит рожден на Десив!Много здраве,щастие и каквото си пожелаеш да се сбъдва     bouquet

# 217
  • София
Siska, хич да не й се връзваш на тая твоя позната! И аз оня ден изслушах една лекция от моя приятелка на тема "Моята педиатърка каза, че съм най-добрата майка, щото я слушам за всичко!"...еми да си говори, аз само се усмихвах и казвах "кой как си реши"... само ми е много мъчно са бебчето й, фамилно предразположено към алергии, които за съжаление, след като беше надлежно захранено на 40-я ден и отбито на 3 1/2 месеца /за да влезе майката във форма за морето  Rolling Eyes/ разви алергия, та чак  лежа 20 дни в болницата, милото...

newsm57 Столче не е лошо, но не е ли по - добре да си ти дадат парите и ти си прецениш впоследствие и по твой вкус какво да му купиш, не знаеш още отсега какви нужди ще възникнат и какъв акъл ще ти дойде. 
Ол4е, аз такъв съвет не давам, че ние точно така направихме и къде се стопиха парите...  newsm78не знам, дано за нещо за бебчо са отишли, макар и за памперси  Crazy

А моят дребчо си откри гласа и 1 час слушам от кошарата фалцетни Ееееееее, ААААаааааа, Ауууу и т.н.  Laughing то самият факт, че се задържа толкова време там без да му обръщам внимание си заслужава да се отпразнува  cheers

# 218
Честито на Десиив ....и на всички празнуващи днес

Ние вече втора нощ не спим....вчера цял следобед на ръце
не знам какво му става на Мони....но ако продължава така ще лудна
То рев ли е.....пъшкане....опитвам се да наваксам със съня през деня
ама май не успявам.....вече едвам гледам.....отивам да го поразходя малко на въздух....добре че е количката да се държа за нея....иначе ще взема на някой ъгъл да падна и да заспя......както и да е

Ако ми останат сили после пак ще пиша
Ако не пиша.....да знаете че спя зимен сън Simple Smile

# 219
  • София
честито на празнуващите днес!  newsm59 и на лео, забравих за погледна кой има вчера  Heart Eyes

съболезнования на камбанска  Praynig, ние сме с теб в този тъжен момент...

и един въпрос: мамита, които сте само на кърма, кога за последно вечер ядат бебковците и кога се будят сутринта ? мисълта ми е каква пауза правят без папу Simple Smile

хубав ден от нас!   bouquet

# 220
  • София
Честито на Десиив ....и на всички празнуващи днес

Ние вече втора нощ не спим....вчера цял следобед на ръце
не знам какво му става на Мони....но ако продължава така ще лудна
То рев ли е.....пъшкане....опитвам се да наваксам със съня през деня
ама май не успявам.....вече едвам гледам.....отивам да го поразходя малко на въздух....добре че е количката да се държа за нея....иначе ще взема на някой ъгъл да падна и да заспя......както и да е

Ако ми останат сили после пак ще пиша
Ако не пиша.....да знаете че спя зимен сън Simple Smile

Това все едно аз съм го писала. Само дето ние спим през нощта, но през деня е ад. Не иска да заспи само реве, нищо друго освен гушкане. А в количката навън мълчи, ама с тоя дъжд.

# 221
Благодаря на всички за пожеланията
Черпя ви   с малко тортичка за закуска
Честит студент на Емоли.
 Честито на всички месечковци, и на родителите на Олчето още толкова години да са заедно.
От вчера се опитвам да уча Ивайла да заспива сама без да я люшкам, че вече доста тежи и направих едни мускули от този шезлонг, малко се сърди, но днес сутринта докато си измия шишетата и си направя кафе тя заспала, цока си бибата която не я искаше преди и си спинка. Тъкмо ще имам време да се развихрям в кухнята.
Лек ден от нас.

# 222
Здравейте и от мен набързо. Исках само да вметна (след консултация с други мами) открих чудно столче за хранене, и се надявам да помогна. Ние поръчахме това, има много предимства (като почистващата се масичка, което както ме увериха е мнооого важно  Wink
Bubble79 виж това:
http://www.family-bg.com/catalog/prX_1599.htm?osCsid=26940199a40 … b723f9847d0286eda
Това е от нас Simple Smile
Лек ден и поздрави на всички празнуващи  Hug

# 223
  • София
desiiv, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН присъединявам се към другите пожелания! Да имаш весел и усмихнат ден! happy bd
Поздравявам месечковците, както и родителите на Олчето!
Камбанска, мойте съболезнования.
Сиска, не се впрягай на такива приказки. Ти знаеш, че правиш най-доброто за твоето съкровище. Аман от такива доброжелатели  nnnuu
Храненето при нас вечер е около21.30-22.00, след това събуждане около 2-3 и сутрин 6.30-7.30. Прави пауза от 4 до 5 часа между храненията нощем. Е, имаше и период, в който спеше от 23 до 6, но беше за краткоИдват да засичат водата, приятен ден

# 224
Здравейте мамчета,

ама много празници тия дни  Laughing!
 nbirthday на Десиив - мнгого здраве и щастливи усмивки!
Честит месечков ден на Лео, Велизар и Траяна - да са здрави и щастливи бебчета за радост на мама и тати!
Браво на сина на Емоли - само успехи и за напред!! smile3501
vaniliaice - Никола цока към 21.00-22.30 h вечер и сутрин към 4.30- 5.30 отново е гладен, а аз му пъхам биберона  smile3504ако се събуди преди това (понякога се буди по 2-3 пъти, но понякога спи до 5!! newsm44)
Вики - дано премине и тоя период на Мони по-скоро - че знам какво е направо лудваш!! Ол4е - да са ти живи и здрави родителите и мноооогооо радост да им носиш!   bouquet

мими - за оризовата каша - като го захраня - аз смятам много бързо да заменя едното кърмене - но защото ще ходя на работа - а иначе четох, че е хубаво след това да се предложи на бебето да сучка пък то ако иска.
Кабранска - честито ви бебе в родата и съболезнования за загубата!
Бъбълче - то мамите са ти писали за подаръка  - и аз мисля че столчето е доста удобна вещ - само да ви питам ами като след време живот и здраве - не ни трябват тея вещи - то шезлонг, столче за кола, стол за хранене, колички, проходилки, легло (нашето е малко - до 6 месеца и е на 70 години!!!) - къде ще ги прибираме?!? Надявам се братовчедката е бременна и да ги вземе  smile3508
За обличането - ту го навличам, ту пък е гол, и като духа вятър и шапка слагам, ама не винаги (просто я забравям у нас Embarassed) - абе това преходното време - нещо не ми е ясно - то пада едно - облечи, съблечи, облечи, съблечи и пак отново Crazy. А пък като бяхме на Мальовица - оня ден на сред поляната му сменям нааканото дупе - а то духа вятър - ама не го простудих - даже му беше кеф.
Иначе - софиянки - ако ви потрябва - попаднах на една много готина докторка (работи по здравната каса)- дерматолог и хомеопат - абе просто ме впечатли, а и много бебета висяха пред кабинета и.

Общи условия

Активация на акаунт