Септемврийско Слънце грее, МАЙ-ско бебе хубавее! (38)

• 14 272
  • 284
  •   1
Отговори
# 225
  • видин
здравейте,
използвам докато ани спи.

честито на десиив! да си жива и здрава, много щастие и късмет ти пожелавам!

честито и на месечковците  - няма да ги изброявам, че са много.

емоли, честит ти студент! само шестици да носи!

ако съм пропуснала нещо за честитене, моля да ме извините.

аз срагам шапка на ани, когато я извеждам без количка и духа вятър. напоследък е често. май я обличам повече от вас, но аз съм много зиморничава. по този повод си спомням като правех забележки на големия батко да се облича  ме застреля с въпроса - мами,знаеш ли какво е пуловер - това е дреха, която майката облича на детето си, когато й е студено!

не зная дали правя добре, но й давам по десетина лъжички плодово пюре по три пъти на ден след млякото. много й харесва. но се запече. не е акала вече втори ден.

кажете, някой ползва ли столче за кола по предназначение? ние засега пътуваме в порт-бебето. но нали е рано да седи и затова питам.

толкова за днес. приятен ден !

# 226
  • Варна
Честит рожден ден на Десив!!!! Много усмивки и много щастие!!!!

Честито и на месечковците!!!
Честито и на родителите на Олчето!!!

По отношение на шапките, ние си слагаме, ама са само за фаца май, а не за топлене.... Иначе се обличаме с боди и дънков гащеризон, или боди без ръкав и някакво костюмче отгоре. Така и не мога да му харесам якенце на мушмурока, дънкените нещо не ме кефят, а всички които ми харесват ще ги носи догодина чак сигурно.

Мариа Ра, ние стола за кола си го ползваме нон-стоп - Макси стои в него докато простирам, готвя, чистя, засега се храним в него, защото столчето ни е за след 6 месеца, че няма положения на гръбчето, и естествено и в колата пътуваме с него - веднага заспива там. Направо по някога като не иска да спи ми идва да се кача на колата и да правя кръгчета в квартала, само и само да е спокоен  Laughing

За храненията аз няма да пиша, че ние нали сме само на АМ, и не е като кърменето, и от 9 вечерта ядем чак към 7 или 8 сутринта. Ама това хич не означава и че спим през това време - поне 3 пъти се приспиваме допълнително през ноща  #Crazy

Сиска, хич и не слушай подобни изказвания. Аз може моето дете да съм го захранила вече, но никога не бих дала съвет на някой друг как да си гледа детето. Всеки си има своите съображения, и според мен всяка майка си гледа детето най-добре и най-правилно, според своите разбирания и усещания. Понякога нещата се усещат и без да се четат дебели книги ....

Олеее, улях се с писането, за което се извинявам и ви поднасям   bouquet
Целувки

# 227
  • Бургас
 newsm59 desiiv, бъди здрава, щастлива и много обичана от всички!
Честит празник и на всички месечковци!
Честит студент на Emoli, желая му успешно завършване!
Честита годишнина на родителите на Олчето - това е страхотен празник!
И ние се присъединихме към отбора на каскадьорите. nazemiata Вчера Жасмина падна със стола за хранене. Ама баща и е за бой bash. Сутринта решил, че му пречи и го сгънал. После го местихме из кухнята и той се разгънал, но не нацяло и аз без да видя сложих Жасмина в него - седя, игра си, стоплих пюрето и като реших да сложа лигавника - тряяяс стола се изсипа. А те краката му не били нацяло разтворени и застопорени и се събраха и падна. Слава богу на дребното му няма нищо - само се уплаши - а аз два пъти повече. Та по този повод - стола е много здрав и много добре подплатен - Жасмина падна на меко. Този ,който DaniStef показва е същия само марката е друга и идваше малко по-тесен, а и цената на Cangaroo е 109 лв. Simple Smile
Шапка слагам като сме извън количката почти винаги - то тук май все духа.

# 228
  • Русе
   Мариа ра, какво плодово пюренце даваш? Ако е от него запичането, може да го смениш. Аз миналата седмица давах на Дари ябълка и круша, то със сигурност е разхлабващо. От него започна да яка по 2 пъти на ден, иначе нормално го прави само по веднъж.
  За дрешките-аз май я обличам повечко-боди с къс ръкав, блузка, панталонки и суичер. Шапки не слагам, само като я вадя/слагам в количката вдигам качулката на суичера.
  За храненето да ви кажа, че според мен всяка крайност е вредна. На мен пък ми се случи една майка да ми чете лекция, че непременно трябва да кърмя до 6 месец и всичко друго е ужасно вредно. Даже си беше разпечатала някои теми от форума и искаше да ми ги дава да чета, за да се убедя колко е лошо детето да яде АМ. Но има и такива като мен, дето са искали да кърмят, но като няма достатъчно кърма какво да се прави? Sad Най-важното е дечицата да са добре, да растат здрави, а всичко друго е на заден план.

# 229
  • София
Честит рожден ден на десив!!! newsm59
Честито и на всички месечковци!!!

Кабранска моите съболезнования! Така е било по добре за жената.

Сега и ние да се похвалим  Grinning Вчера бебо беше по неспокоен от обикновенно - мрънкаше много и доста силно си хапеше юмруците. Започнах да го чеша с бибата по долния венец /много обичаме така/ и какво да видя - по средата на венчето две бели чертички  smile3521 И от вътре се виждат  Grinning Има около два три милиметра докато пробият отгоре, дано не го боли много. Мислех си че ще тръгнат едно по едно, но така е по добре - да не го боли два пъти  Laughing  Peace
Изфуках се  Sunglasses лек ден   bouquet

# 230
  • Русе
  Забравих да поздравя Десиив, месечковците, Емоли и Олчето Embarassed
  Приятно прекарване на празничния ден! Grinning

# 231
  • Плевен
Здравейте и от нас!
ЧЕСТИТО на ДЕСИВ да е здрава и щастлива!
Честито и на другите месечковци от вчера и днес!
Емоли студента да се учи с мерак!
И ЧЕСТИТО на всички останали празнуващи!!!!!

Ето и почерпката от нас

А и един поздрав

# 232
Здравйете МАЙ-ски мами и сладки беборани!
 newsm59  Десив! Бъди здрава, много обичана и щастлива!
Честито на всички месечковци - много здраве, усмивки и пълни пампи!
Чесита годишнина на родителите на Олчето  dancing Да бъдат още по-щастливи заедно до златната сватба (нали сребърната е на 25 години, да не объркам нещо с пожеланията)!
nadia_777 , честити първи зъбки - пожелавам и другите леко да се появят и дълго да си ги ползвате!

Сиска, хич и не слушай подобни изказвания. Аз може моето дете да съм го захранила вече, но никога не бих дала съвет на някой друг как да си гледа детето. Всеки си има своите съображения, и според мен всяка майка си гледа детето най-добре и най-правилно, според своите разбирания и усещания. Понякога нещата се усещат и без да се четат дебели книги ....
Подкрепям напълно  newsm10 Още повече всеки човек е различен, при бебетата също и поставянето на еднакви критерии и норми и др.такива според мен само вреди.

Мария ра - ние кошницата за кола я ползваме САМО по предназначение още от самото начало. В това отношение не правя компромиси - целта и е да защити бебето при евентуално ....... не искам и да го пиша даже, почти навсякъде по света возенето на бебета и деца в кола е задължително в кошница/столче. Не знам какво те притеснява, ние тук сме го обсъждали този въпрос.
Лек и хубав ден и много  Hug на малките дупенца!

# 233
  • София
 bouquet  Мили Май-ски майчета,щастлива съм да приема вашите поздравления.Желая ви много любов, здраве и да отгледате и въэпитате добри Хора.  
 Heart Eyes Grinning Аз съм на Велизарчо на Олчето бабата.

# 234
  • В сърцето на любимите мъже!
Здравейте мацки и бебоци!

Не сме се появявали отдавна, но сме на гости на баба и дядо в Свищов и тук нямаме много време за четене и писане.

Момчо добре понася промяната и папка и спинка и не плачка и много добро бебе!

Целувки и като си дойдем в София ще пишем!

# 235
  • Пловдив
Честито на всички празнуващи   bouquet Ето и поздрав от нас  Heart Eyes, хем да видите как се обличаме  Mr. Green

Днес ни боцкаха, държахме се мъжки, пораснали сме много - 5 см и 500 гр и сме с начален рахит  Confused
Предписаха й цели 5 капки Вигантол, дано се оправим. Уведомих педката, че след 2-3 седмици почваме оризова каша и тя ме похвали, че всичко си знам  Mr. Green
Поздрави от нас ние пак излизаме, наваксваме и за вчера  bowuu

# 236
  • видин
бубулина, искам да си купя столче за кола и не съм наясно какви са и дали са само в седящо положения, защото бебетата са малки за сядане. затова сега я возиме в порт-бебето. щом сте го обсъждали ,а аз съм го пропуснала, пишете ми на лични , ако искате,моля.

# 237
здравейте и от нас   bouquet
Честито на всички празнуващи каквито и да са поводите(че вече забравих кой какво Wink месечини, зъби, рожденни дни или годишнини)
Съболезнования на Кабранска
И ние сме нещо зле със съня...Вечер спим но....през деня нещем...ама при нас проблема е че и в количката не щем...и само в кенгуру излизаме... Crazy и вече лудвам....
От три дни ядем пюре от итква...харесва ни, макар че малко като на игра го обръщаме....и ми се хиоли с пълната уста и то хвърчи...
Относно обличантео..понеже сме в кенгуру не се навличаме много но пък шапка слагаме тия дни, че иначе вятъра само ни вее косата(нали си я имаме)...
нещо и режима с яденето ни се обърка, кога е гладна кога не е...вече не мога да хвана...само като ревнем геройски разбирам, че със сигурност е дошло врме за ядене Mr. Green
Ходихме и ние най-после на ортопед...нямам е поводи за притеснения...само дето имала нещо дето му викали хлътнали гърди, но това си било особеност и нямало нещо обезпокойтелно а и можело да си се израсте...
Та толкоз от нас..чакаме си таткото и ще излизаме

# 238
  • София
Честит Рожден ден на Десив! Всички вкъщи много да я слушат!
Честита годишнина на бабата и дядото на Велизарчо на Олчето!
Честито и на месечковченцата! Да спинкат хубаво и да не плачкат.
В тази връзка да се отчета, че Румен заспива след баня и хранене около 22 или 22.30, ако не е много изморен Rolling Eyes и се буди към 4. Исках да направя по-дълъг тоя интервал, ама не ми издържаха нервите и предпочетох да му давам да суче веднага щом се събуди  и да не се мъчим взаимно. А и без това вече се събуждам горе долу по това време и предпочитам да го приспя набързо и аз да си доспя.
Кошницата за кола, освен при пътуване, я използваме и вкъщи. Седи си на дивана и Румен, въпреки, че не може да заспи вътре, го слагам, докато си върша нещо (и докато той ми позволи де), давам му играчки и го оставям да ги яде или да дрънка Joy. Понякога се заседява...
Момичета, благодаря за съветите за подарък. ДаниСтеф, аз като пусках търсачката за информация за столчета, наистина този на Чиполино много го хвалят, а на Cangaroo дали може да се мести напред табличката и може ли да се маха?
Сега видях и постинга на мария_ра - засега използваме в колата само кошницата, а имаме и столче, на което пише че е от 0 - 18 кг (кошниците обикновено са от 0 - 13, а повечето столчета от 9 - 18 кг), с дъга е отдолу и поставка и може да се накланя до около 45 градуса. Обаче веднъж пробвах беб в него и дори в долното положение, седеше по-изправен отколкото в кошницата и реших че ще се изчака 1 - 2 месеца за тоя стол.
Бубилина, нали питаше за тестовете за бременност - можеш да правиш и дори моят гинеколог ме беше посъветвал да си направя, след като му казах, че не сме използвали предпазни средства първия път след раждането. Чакаш две седмици след случката и си го правиш.

# 239
Здравейте и от мен!
Благодаря на всички ви за подкрепата,но наистина това беше по-добре за женицата,че бая се залежа и въпреки склерозата,явно се усещаше и се притесняваше...Жалко е,когато добри хора си отиват,но пък дано повече добри дечица да се появят на тяхно място....
Честита годишнина на мамата на Олчето...Дано още много години да се обичат и уважават и от внуци и правнуци да не се оттърват/Олче,от теб зависи,май/...
За обличането-май аз съм най-безразсъдната мама-при мен правилото за обличане на децата е"една дрешка по-малко" от моите...но така съм гледала Сами и определено мога да кажа,че е здрав и закален/пък и аз минавам за зиморничава/, шапка слагам само при сняг и за красота....и наскоро една комшийка/от оня модел-дето всичко знаят и все съвети дават/ ми направи комплимент като каза,че такива здрави деца не познавала,и че тяхното внуче все болно било..../а преди вечно ме "захапваше"че ги изкарвам голи..."
За намесата при гледането на деца аз си имам винаги готови отговори/но ако някой ме убеди,че всички деца са еднакви и могат да се гледат по еднакви програми и с таблици и норми...нека да го направи убедително/Но,честно казано,вече се уморих да споря-убедих се че смисъл няма..
maria ra ,ние ползваме столче люлка и то не само на път-не мисля че има проблем-ако те притеснява полуседналото положение,сложи една възглавничка под дупето на Ани...
Юнос-за натрупването на бебешки вещи-не се притеснявай,за второто пак ще ги ползвате Wink
Аз,да ви се оплача,че ми е набрал палеца на крака и немога ни да ходя,ни обувка да сложа и преди обед едвам до далу слязох/а днес даже не вали.. Cry../и сега  правих опити да се оперирам сама,дано не се гътна от самолечениета...
Айде,пак се улях в писане,пък да отивам да будя Ивчо,че ако знаете днес каква пауза без цица направи/направо не е истина...след като го накърмих в 10 и нещо,заспа в кенгуруто,като се прибрахме,към 14 премрънка,ама аз готвих- идокато си застроя супата пак  се отнесе...и досега....и кажете ч,е не съм най-безотговорната мама...детето гладно да спи,а тя на компа.../че поне и обувките да му бях свалила...

Последна редакция: чт, 21 сеп 2006, 17:19 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт