Септемврийско Слънце грее, МАЙ-ско бебе хубавее! (38)

• 14 273
  • 284
  •   1
Отговори
# 240
 Bubble79 , мерси за инфото.
maria ra , кошниците/столчета са както ти е обяснила  Bubble79 . Мисля, че имаше от 0-13 кг, от 0 до 18 кг - тези обикновенно се ползват  до 1 годинка на детето, след това има други. Поне ние когато търсехме вариантите бяха тези. Това е че няма кош от 0 до 3 години например. Има стандарти. Пък и тези от 0 до 1 годинка се поставят в посока обратна на движение в колата, а другите вече детето гледа нпаред. Няма никаква опасност от положението на бебето. Изрично питах д-р Драганов - ортопеда, като ходихме на преглед - и той потвърди, че няма проблем дори под 3 месеца, може само да се сложи малка възглавничка на мястото под дупето, за да е по полегнало бебето и до 2 часа да престоява в коша. След 3 месеца - няма проблем за времето и положението.
змейковица , много е сладка малката Калинка-Малинка! Как установиха, че има начална форма на рахит?

# 241
maria ra , кошниците/столчета са както ти е обяснила  Bubble79 . Мисля, че имаше от 0-13 кг, от 0 до 18 кг - тези обикновенно се ползват  до 1 годинка на детето, след това има други. Поне ние когато търсехме вариантите бяха тези.
Това за столчетата от 0 до 18 кг не е така!Имаме такова още от баткото и го ползвахме докато навърши 4 години и му писна да е закопчан там.Нашето е на САМ 0-18+  и до  4 г му ставаше съвсем  спокойно.С гръб към движението бебето пътува с кошницата или до 6м,когато започва да сяда и тогава стола се слага на задната седалка с лице към движението.
Змейковица - страхотен шлифер имате  Heart EyesКазвай бързо откъде е??Как разбрахте ,че сте с нач. форма на рахит?
Лусмар -голяма кукла имаш  Flutter И каква е синеочкааа!
Днес при нас беше така топло поне 25 градуса и ние се разсъблякохме.Да ми се заредят батериите на апарата и ще ви покажа.
Кабранска ти ме успокои ,че не съм най-безотговорната относно обличането,че като гледам тия около нас хем са по-големи как са навлечени малееееее!Вече ме бъзикат ,дано наистина се закалим ,че тогава да видят. Sunglasses

# 242
Първо да честитя на празнуващите днес: Честит рожден ден на Десиив! Честит взет кандидатстудентски изпит на сина на Емоли (кажи къде ще учи тоя гений и каква специалност)! Честити 4 месеца на Велизар! Честита годишнина от сватбата на Шпунц!

По въпроса за шапките  - аз още не слагам. Един два пъти сложих, но я махам после че имам чувството че му се спарва главата.
По въпроса за паузата - Ивко последно яде към 21.00-21.30 - заспива и после най рано се събужда в 5.30, но понякога и в 7.00 (това му е рекорда и много рядко се буди в 7.00).

Бабъл, във Варна си харесах един много хубав стол, мисля че беше на Чиполино, но не съм сигурна. Подобен е като този от сайта (забравих кой го пусна) но отстрани има копчета за няколко мелодии и се люлее на батерии. Струваше между 140-170лв в различните магазини. Макар че ни подариха столче за хранене, този много ми хареса и ще си го купим.

Мария ра, най-практично е да си купите столче за кола 0-18кг. Ние си взехме такова. Вързали сме го с коланите в колата и само там си стои. Има едни които са за легнали деца , но те са само до 6 месеца. А този , който ние си го взехме има една мека подложка и тя се слага за новородено. Но все пак аз се притеснявам и допълнително под нея сложих една голяма хавлия да му повдига дупето нагоре. но Ани е момиченце и вече може спокойно да я слагате с тази приставка седи полуседнала.

Кабранска , по бързо да минава пръста, то това голяма гадория. сега докато не падне нокъта няма оправия. Ивчо да не спи нощен сън!  Mr. Green

# 243
Ей,събуди се най-после....Въпросът който ме вълнувае,не дали му е нощен съня,ама дали ще спи довечера....
А за нокътя-той от едната страна вече ми е опериран тойя пръст и половин нокът нямам...ама сега май нацяло ще ме оставя...... Cry

# 244
  • Велико Търново
Здравейте пак от мен Heart Eyes!След като осигурявам пълно спокойствие на мъжо той трябва да ми се реваншира с нещо и така спомагам да не фалират някои от магазините в МОЛ-а,а и като се притесних за пицария Виктория взех,че пернах една пица/после ще има дебела съм/,ама както ще да е Mr. Green.Днес пък него го писали във вестника по повод на някакво дело/абе търсени са ми хората/.Пак днес този велик мой съпруг ме изнерви малко и след дълго мислене реших да ви споделя,а пък ако ви разсмея още по-добре.Та днес към 14.00 го питам да ли ще гледа Божидара,аз да поспя.Той с най-сериозния си тон ми обяснява,да си представя,че е на работа и няма да стане.Аз,му казвам добре и понеже много ми се спеше викам си излизам на разходка на вън няма как да заспя.Навеждам се да обувам на Дара обувките и той зад гърба ми се натиска в мен и ми обяснява как като се прибера ще му направя една с....ка,а аз с най-спокойния си тон му казвам да си представи,че е на работа и неговата няма да стане.И той като  Shockedей такива очи,ама с неговите камъни по неговата глава Mr. Green.

Относно спането на Божидара като я накърмя в 22.00 и дам 60мл.добавка спи до 10.00 сутринта,като аз в 06.00 я кърмя.Без добавката не знам какво ще е ,ама поне до осем ще отнесе.
За рахита вие не питате мен,но ще си позволя да отговоря вместо Змейковица.Ние също имаме рахит.Той се открива като се преглежда главата отзад.С напипване става работата,така го откри свекърва ми и след това по същия начин я прегледа педито.Давам по 4 капки Вигантол и вече сме почти оправени.

Наде дано да не усетите,че ви растат зъби Peace и скоро да се похвалите и с други!

Честита годишнина на родителите на Олчето newsm51.Пожелавам им поне още толкова да изкарат в любов,здраве и разбирателство!

Съболезнования на семейство Кабрански Praynig!

Лека вечер,че може да стана и досадна Embarassed.

# 245
Привет на всички,
Докато вляза и сте изписали цели две теми. Кога ли ще успея да ги прочета? Thinking
Надявам се всички да са добре и здрави и бебчовците и техните семейства.
Искам да ви почерпя, че Сиси става на 5 месеца.
,
а и си взехме нов компютър, много хубав.
Кабранска, кога излизате на разходки в парка. Тези дни ще пътуваме натам, но не знам дали ще успея да ви уцеля.
Целувки на сладките мъници. Two Hearts

# 246
Змейковице.....да знаеш че сме ви харесали
Моето диване дето от два дни реве и е само на ръце.....
Чете форума с мен Simple Smile еииииииииии като ви видя снимката какво цирикане настана.....оправи му се настроението на детето Simple Smile

Кабранска.....това с пръста.....лоша работа

И ние не се обличаме много.....слагам шапка/ кърпата от Ол4ето/само като ходим с кенгуруто да прибираме каката от градина Simple Smile ....в количката ли е.....там е завет....няма нужда от такива екстри Simple Smile

Сиска.....направо ме разби....аз го прочетох няколко пъти...че нали не см спала....мислех че грешно съм прочела Simple Smile

Отивам да слагам масата.....после пак ще пиша

# 247
Пак днес този велик мой съпруг ме изнерви малко и след дълго мислене реших да ви споделя,а пък ако ви разсмея още по-добре.Та днес към 14.00 го питам да ли ще гледа Божидара,аз да поспя.Той с най-сериозния си тон ми обяснява,да си представя,че е на работа и няма да стане.Аз,му казвам добре и понеже много ми се спеше викам си излизам на разходка на вън няма как да заспя.Навеждам се да обувам на Дара обувките и той зад гърба ми се натиска в мен и ми обяснява как като се прибера ще му направя една с....ка,а аз с най-спокойния си тон му казвам да си представи,че е на работа и неговата няма да стане.И той като  Shockedей такива очи,ама с неговите камъни по неговата глава Mr. Green.

Joy Joy hahaha hahaha
Разби ме  Joy напълно.Това ми хареса ,ще го прочета на моя мъж!И аз  много обичам подобни ситуации/ с нег. камъни по неговата глава Laughing/БРАВО!!
ФИ  многоооо хубава тая Сия Heart Eyes Едното и ушенце много сладко -има отстрани остричко връхче,а какви очички ...пу пу..
АНИ и аз го харесах тоя стол-люлка на Чиполино,може би него ще вземем.Иначе харесвам люлката на Фишер-Прайс ама тя е 350 лв и още 150 поне за стол  #Crazy #Crazy Така,че може би ще вземем и ние тоя.

# 248
  • Пловдив
Мимозка, Бубилинка, Сиска ви е отговорила - педката ми показа едни места отзад на главичката, където направо ти потъва пръста  Confused Ох, надявам се да се оправи мъничето, но пък и ме е страх да не стане като при Таня 79 с предозирането  newsm78
Сиска  Laughing браво и мойто мъж редовно така ми ги прави тез номера, пък на мен напоследък  ми е последна гриа сексуването направо не мога да се позная  Embarassed, ама силички няма бееееееееее  Rolling Eyes
FY, честити ви 5 месеца, много е сладка Сиси  Heart Eyes
Е, Бг Вики, много се радвам, че сме развеселили Мони  hahaha, да пусна още една с новата прическа на мамата от днес, а?  Blush  Wink Отрязах си косата днес, че много ми капеше, пък и вече ми беше омръзнала такава дълга  Whistling Утре ще ви пусна една снимка... Мъжо още не може да ми свикне, само каза, че тая прическа ми смъквала няколко годинки... то както и преди ми даваха 17-18...  hahaha
Мимозка, тоалета е от Англия  Wink тука не съм виждала такива  bowuu
Хайде лека нощ от мене, че едва гледам  Hug

# 249
здравейте и от мен  bouquet
включвам се само да си покажа момата от 2 месеца се мъча да кача снимка
ако има мераклии може да се сватосаме Laughing

ето още една

целувки на всички : Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 250
  • София
Е-е-е-е, много сладки тия бебоци, пу-пу. Аз само за малко влизам. Не се стърпях като видях толкова снимки с малки шушки.
Камбанска да не се затриеш doctorОправяй се по-бързо newsm17
Сиска, нещо се бях сговнясала, но определено ме развесели  201uu
Лека нощ и по-малко да се събуждат бебоците  sleepuu

# 251
  • Бургас
Ха, привет и от бебе Краска и мама ЛаДиДка! Hug Laughing
Как сте мили ми майчета, затъжих се вече... Sad..обаче докато ви изчета и не остава време да се разпиша и аз! Ама много сте продуктивни! Браво, браво! Аз докато успея да се разпиша в темичката и Crazy ще взема да пусне нова! Rolling Eyes
Какво да ви кажа аз за нас: на първо място: много съм щастлива, че вчера Краска най-накрая се обърна по коремче- 2 пъти при това абсолютно без никаква помощ! Бях я оставила в кошарката й и тя си мърмореше нещо. В един момент усетих затишие и отивам към стаята й и какво да видя:

нашата госпожица се обърнала по корем и вири главата нагоре! Много се зарадвах! Вече се бях притеснила, че е станала много мързелива и не иска да прави никакви движения! Днес я водих на профилактичен преглед при ортопед и слава Богу всичко си му е наред на детенцето! Praynig Simple Smile
Незнам дали се похвалих, май не, но да кажа все пак: от 2 седмици вече ходя и на работа по половин ден (от 9 до към 14ч.) и се чувствам много добре!  Simple Smile Незнам при вас как е, обаче аз без работата си немога и тези месеци стоене у нас ми се отразиха много зле на нервната система- непрекъснато се карахме с мъжа ми и сега си го обяснявам това с факта, че досега не ми се беше случвало да оставам за толкова време далеч от работата си! Така ми е идеално: хем имам време за работа, хем достатъчно време за бебка и дома! Сутрин я оставям при баба ми и следобед си я прибирам! А и финансово нещата изглеждат по коренно различен начин! Mr. Green
Иначе още сме изцяло на кърма. Цедена обаче!  Confused Нещо неможах да свикна с това кърмене. Ама пак отвреме навреме я пробвам Бубулинката ми и тя без проблем захапва. Така да се каже имаме завиден апетит и не подбираме откъде си набавяме млекцето! Laughing
За захранването: смятам твърдо да въведа "новите вкусове" при навършени 6 месеца. След което най-категорично заявявам: "СПИРАМ КЪРМЕНЕТО!". Ако искате ме обвинявайте, повтаряйте колко лоша майка съм, обаче аз повече немога!!! Взе ми се здравето с това цедене! Аааааа! На 8 ноември, подчертавам!, ще изхвърля помпата си и хич не ме интересува! Има, няма кърма- това е положението! То да не може човек да си хапне като хората (туй било мъхесто, онуй зърнесто, третото пържено), после едно питиенце с дружка да неможе човек да гаврътне! Туй живот ли е?! Crossing Arms Naughty
Ха, гледам стана вече 22-ри, та е време да ви почерпя:
  party023 newsm38 beer3 beer beer2 cheers Wine Glass  food002 Popcorn  food010 cook
Точно преди 1 година се взехме официално с моя любим Петьо!

еееех, колко бързо лети времетоо! Rolling Eyes Утре съм му подготвила изненада: една незабравима вечер в София! Стискайте палци да го сюрпрезирам  приятно! Пък като се върнем ще докладвам как е минало! smile3503
Сега! Да ви кажа, че съм влюбена във всичките ни бебоци! Просто са супер сладурииии, обичам ги! Точка! Най-хубавите бебета са нашите, спор няма! Та, да ги нацелувате от леля им ЛаДиДка и от бебка Краска!
Цункиииии! Heart Eyes

# 252
,Мимозка, тоалета е от Англия  Wink тука не съм виждала такива  bowuu
Хайде лека нощ от мене, че едва гледам  Hug
Пу пу страшен е!То му личи ,че не е от тук,пък и те англичаните са по шлиферите Laughing Ох много ми хареса ,искаааааам и аззззз Heart Eyes
ЛаДиДа Честита ви годишнина!Да направите всички сребърни,златни,диамантени каквито има и утре да сюрпризираш половинката приятно   bouquet
Ох ако знаете ние колко правим другия месец  Embarassed

# 253
Здравеите,прекрасни,слаби и красиви маиски маичета!Ама как ми липсвахте...Имам/освен тази/още 2 теми за дочитане,та не мога да се включа по разискваните въпроси..Но да ви предупредя,че ставам редовна и пак ще има героиски надписи.Ние се върнахме от Бг и аз съм в депресия.Не ми се тръгваше-така добре се чувствах там!И,естествено,първото нещо беше да проверя билетите.Та предупреждавам пловдивските мами,че на 9 декември с наи-голям кеф,се прибирам.Аз и без това не можах много да ги видя.Бях на 6 сватби и 3 кръщенета за месец.Отделно ходене при баби и на море.Като ми пратят кабела за фотоапарата,ще пусна снимки,че го забравих в Бг.Искам официално да се извиня на Ани и Мимозата.Ани,много късно пристигнахме в Шумен и едва хванахме сватбата.Мимозке,бях въа Варна,но изобщо не излизах.Бяхме се изпокарали жестоко с мъжо и ми беше много гадно.Да ви се оплача на бързо:и двамата искахме да ходим на ергенско/женско парти на младоженците от Шумен/във Варна се провеждаха/.По случая аз предложих да отседнем в хотел при моите родители/Галата/,за да гледат малката.Ама не-приятелите му били в друг хотел на маина си раина и там отидохме.Съответно  в деня на партито ми каза:аз излизам,ти се оправяи.И само си стоях в стаята и ревах цяла вечер заради отношение.Та така...Пак се развихрих.И какво се заоплаквах...Елла спи/ама пу-пу-пу-пу-пу/от 8 до към 6 сутринта,яде и пак-до 10.Е,има и дни на среднощно ядене към 3,но са рядкост.Запознах се днес с една мама,на която хлапетата са родени на 25 маи тази година като Елла.Еми,това се казва зор-близнаци.Аиде отивам да чета и да мия бутилки,че ние сме само на АМ вече.Ама аз съм много тъпа и упорита-то грам кърма няма,аз обаче мъча помпата.Нищо не излезе,разбира се,но днес по чудо почна да капе като стисках с ръка и то доста.Дали може да ми се върне кърмата или това е стара заседяла не знам,ама моят волски инат...

# 254
Честит празник на Независимостта! bg
Ирка не се притеснявай.Съжалявам ,че така се е получило.Ох тия мъже аман #2gunfire така правят ,но това не трябва да остава безнаказано  Mr. Green
Аз наистина се бях настроила много,даже  Ани беше по това време в Балчик и говорихме за теб.Но нищо някой друг път  Grinning     А по въпроса за кърмата-ДА       може да се появи наново.Има такива теми в Кърмаческия,че е възможно доста време да не кърмиш и пак да предизвикаш лактация.

Общи условия

Активация на акаунт