НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 137

• 36 849
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
Те го препоръчват, но като лъжичка-две, да си намажеш на оризовка или накерброт, и после тичаш тълго тичане 21+км с висок пулс. 😅

# 466
Ето идея за нисковъглехидратен хумус
https://nosugar.bg/humus-s-morkovi/

Аз днес ненадейно направих 20-часов фаст. Просто вчера не ми се ядеше за вечеря и пропуснах. Днес на обяд имах малко прегрешение, наистина малко, но и много скъп повод. Доволна съм, че хапнах едва две непълни десертни вилички торта (без захар, но все пак въглехидратна), а не се отдадох на бири, картофи и тн. Явно мотивацията ми сега е доста силна, все едно не бях аз, а друг човек, който казва "не".

# 467
Да споделя един вкусен десерт, който си направих снощи понеже неочаквано ми се дояде нещо по така. Разбих си сметана от лидълската 30%, поръсих я със смлени бадеми и отгоре залях с малко разтопен шоколад 85%. Стана много вкусно.
Разбира се не е ядене за всеки ден, но за моменти, когато на човек му се прииска нещо сладко е супер.
Мисля да пробвам да добавя малко маскарпоне, мляко и какао към сметаната и да замразя за някакво подобие на сладолед.

# 468
  • София
Привет 😍! Да кажа за мен. На почти 44 год. Стигнах завидните 86 кг. На тези килограми бях след първото и второто раждане. През 2016 следвах стриктно 90- дневната и свалих 18 кг., които задържах до началото на 2020-та. В края на 2020- та се мотивирах от Джема, но бързо се поправих и продължих с безобразното си хранене, но от 01.01.2021г. Нямам нито едно прегрешение. Нищо не свалям, повярвайте ми, храната ми  е изчистена и съобразена с режима. Леко съм обезверена, но за сега не се предавам. Ще изчакам до края на месеца и ще търся решение.

# 469
Сладолед си правя като объркам заквасена сметана със замразени горски плодове. Разкошен е.
Vangobi, дай си повече време. Аз не свалих нищо първите 3 месеца.

# 470
mariat, чудна идея за сладолед!
Vangobi, какво ядеш? Дай примерно меню за един ден.

# 471
  • София
mariat, чудна идея за сладолед!
Vangobi, какво ядеш? Дай примерно меню за един ден.
Лимонче, днес 22.40 часа фаст -вечерята беше градинска салата с две парчета домашен суджук, чаша кефир с ч.л. хуск. Водата ми е  2 л.  не броя чая и чистото кафе.
Вчера кето баничка: от крем сирене, моцарела, 3 яйца и две л. хуск със зелена салата и отново домашен суджук. Това беше на обяд и вечеря, а от днес съм само на вечеря. Предишните дни беше пиле, яйца и сарми със свинско (разбирай свинско с подправки в зелев лист). Чудя се за млечните? Много ги обичам, но ината ми е голям. Не се харесвам, болят ме краката от тежеста и трябва, а и е време да се променя.

# 472
Добре ми звучи менюто ти. Може би ти трябва време, а може би нещо ти пречи. Сама трябва да разбереш какво е то. На някой им пречат млечните, на мен не. Аз си ги хапвах през цялото време и свалях успешно. Свинското и ядките обаче ми забавяха свалянето. Хапвах предимно пиле, риба и яйца със салата, когато целях по-бързо сваляне. Сега си хапвам и свинско, но вече нямам килограми за сваляне. Най-много още килограм или два.
Пробвай да изключиш нещо от менюто си за 2-3 седмици и ако продължаваш да не сваляш, значи не е в него проблема. Махаш друго и така докато не разбереш кое ти пречи.

# 473
  • София
Лимонче, 🥰 ще го направя! Ще докладвам после. Ще се опитам за седмица млечните първо да изключа, пък да видим.

# 474
Седмица може би няма да е достатъчна. Пробвай две-три.
И успех! Дано ти се получат нещата!

# 475
  • София
Седмица може би няма да е достатъчна. Пробвай две-три.
И успех! Дано ти се получат нещата!
Ще го направя! Благодаря ти!

# 476
Привет 😍! Да кажа за мен. На почти 44 год. Стигнах завидните 86 кг. На тези килограми бях след първото и второто раждане. През 2016 следвах стриктно 90- дневната и свалих 18 кг., които задържах до началото на 2020-та. В края на 2020- та се мотивирах от Джема, но бързо се поправих и продължих с безобразното си хранене, но от 01.01.2021г. Нямам нито едно прегрешение. Нищо не свалям, повярвайте ми, храната ми  е изчистена и съобразена с режима. Леко съм обезверена, но за сега не се предавам. Ще изчакам до края на месеца и ще търся решение.

Здравей. Джема ми е много симпатична и мотивираща на мен (говрим като за някой, дето го няма хихи... здрасти, Джема).

Искаш ли да кажеш какво значи "мотивирах се от Джема, но бързо се поправих"....

# 477
  • София
Поправих се в кавички 😊 с безобразно хранене. По празниците беше жестоко.
Джема, 🤗

# 478
Използвате ли някакви добавки, докато сте на режима- омега 3 и д-р?
В Инстаграм попаднах на някаква непозната за мен кето коучърка Ерменкова  (кето с Ерменкова е сайтът), която изготвя индивидуални режими. Нищо не ми говори, но поразгледах рецептите и ми направи впечатление, че има страшно много десерти, всичките с еритритол. По темата с подсладителите съм чела различни неща, но май не се препоръчват като цяло, особено в режим сваляне, нали? Тя вероятно не ги включва всеки ден в режимите си, но все пак ми стана странно.

# 479
Добро утро,
Вангоби, не се отказва. Реално е минало съвсем малко време от започването ти. Дай си време на тялото и мозъка да превключват. Аз мога да съдя само по себе си.. Та все се пришпорвам и от бърза не и нервност прецаквам режима.
  Бавно, но славно ще влезеш в ритъм. Лимон че, даде добър съвет да пробваш временно да изолира някоя храна. Пробвай няколко различни варианта и без бързане 😁🤪
   Аз тъкмо влезнах в релси, и ме погна зверски пред МЦ глад, съчетан с мн малко и не пълноценен сън. Тази комбинация е най - тежка за мен. Та доста рязко увеличих мазнините и храненето като честота. Но пък са поне режимно, но а съм помирисала джънк и а съм изпаднала в без паметна хранителна кома 🤣🤣
  Стискайте да удържа, че и кантара не помага застопорил се е и не мърда...

Общи условия

Активация на акаунт