НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 137

• 36 829
  • 745
  •   1
Отговори
# 720
  • Пловдив
Таня...оправдание? Не търся такова. Факт е, че като се обездвижиш и застоиш не е ок за човек...поне на мен така ми се отрази. И преди съм прегрешавала, но като си се движех не ми се отразяваше. Сега е друго.
Ама що ли се обяснявам...?

# 721
Извинявай Мистик, не те нападам, а се шегувам (явно не успешно). При нас фитнесите са затворени почти година (с малко изключение) и няма скоро да ги отворят. И паркове, алеи и планини бяха затворени. Няма как да седя и да чакам да се отвори нещо. Няма да е скоро при нас.
Ох, защо ли постоянно трябва да се оправдавам /извинявам и обяснявам какво съм искала да кажа. Наистина карантината променя хората.
Бъдете здрави.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 11:18 от tania6

# 722
За по-дълго спазващите режима- как се справяте по време на празници и почивки в ол инклузив и изобилие от боклуци? Досега винаги именно почивките са ми обърквали дисциплината, отпускам се и после няма връщане.

# 723
На почивки не ходя много много но и като се знам че не закусвам, а то закуската е най-проблемна на такива да сервират нещо режимно... през останалото време би трябвало да не е проблем толкова. То си е и до човека де, щото като отидат на ол инклузив и се сервира и е "под ръка" храна почти целодневно и съответно и за някои и яденето целодневно е така. Но пък други казват А да бе, аз да не съм отишъл да стоя само в тоз хотел и да ям?
Други пък си влизат във "ваканционен режим" и решават докато са на почивка да не се тормозят с ограничения, да опитат колкото може повече местни храни ако е в чужбина и т.н. Всеки си е различен. Повечето дето се храним така от години, сме свикнали че това не е тормоз и чааак такива ограничения, а просто храната с която се чувствам добре и съм здрава.
По празници хапвам от което ми се е прияло, това рядко ще е всичко налично/предложено. И рядко ще е в количество като преди, когато тези неща ми бяха към нормалните храни. При наличие и на подходяща за мен храна, наблягам на нея основно, а от другото по-скоро опитвам и ми стига.

# 724
Аз съм от тези, които не се ограничават, когато са на почивка. Често почиваме извън България и съм любюпитна да опитам повече от местната кухня. Да, връщам се с някое друго кило отгоре, но после могат да се регулират нещата. Важно е между почивките как се храним според мен, не по време на почивките Simple Smile

# 725
  • На острова
Аз по принцип съм си ок по почивките, воля просто. Единственото, което е, че закусвам. Обикновено хотелите са ни със закуска и едни яйчица с кафенце ми идват екстра. Е, разбира се, че ще пробвам някой местен специалитет, или някой десерт. Просто гледам да не се оливам. Установила съм, че преяждането/тъпченето с нережимни храни, води до не добро психическо състояние при мен и гледам да не си го причинявам. Но аз мисленето относно какво е здравословно хранене за мен съм го стартирала  много, много отдавна и сега дори не го смятам за лишение.

Била съм на пости (без да ги прекъсвам и нарушавам) по време на почивка в Португалия и Доминикана, смятайте за каква дисциплина иде реч ☺

# 726
  • Пловдив
Таня, не видях усмихващо се емотиконче или нещо дето да ми подскаже, че е шега...

# 727
Мистик, на телефона имам проблем с  човечетата, а на компа нямам кирилица.
Да си знам за друг път.
Късна закуска

Палачинка (галета) с брашно от елда (50 гр ,16 гр въгл.) моцарела и варени яйца. Трябва да са яйца "на очи", но сварих много за кетоФаст утре и да си спестя миене на тиган реших.
Палачинката е купена готова, съдържа вода, брашно от елда и сол. Труда за направата не отговаря на резултата , а готовите са отлични.

# 728
  • В полите на Пирин планина
На почивки също се храня в общи линии режимно, защото просто така ми харесва - в смисъл, че този вид храна ми е вкусна. Теста и тестени не ме привличат. Някой десерт може и да пробвам, плодове - също ям. Лятото бяхме в региона на Банско в един хотел, в който менюто беше все едно за НВ-ВМХ - много месо и зеленчуци, а аз си взех десерт само веднъж, защото салатата и основното бяха толкова богати, че просто не ми оставаше място за друго, а и готвеха много вкусно. Иначе обикновено почиваме в Гърция и там сме на свободна консумация и си поръчвам предимно режимно! Simple Smile
Това ми е вътрешно усещане, не става дума дори за воля.

# 729
Аз обичам тестени, но ме спира мисълта как ще се чувствам после - подута, уморена, с хипогликемии, глад...Не, мерси. Съвсем различно ми е усещането след наяждане с режимна храна, просто нищо общо няма.

# 730
Мен много рядко може да ме привлече нережимна храна, нещо красиво и непознато. В повечето случаи е някаква торта/сладкиш , опитвам и...приключвам. Вече се научихме с моя мъж да поръчваме едно нещо и да опитваме и двамата ( за избягване на "ще те ям, пари съм дал").
Обикновено само със закуска сме и винаги има яйца, кашкавал и шунка/колбас/наденички и най-важното масло.
По-скоро с вино/бира може да бъде отклонението,  но в повечето случаи една седмица не ми се отразява нито на кантар, нито на самочувствие. Нормално, ваканцията е за разпускане.

# 731
Аз съм съгласна с Таня!Не мисля,че затварянето на залите е причина за обездвижването-по скоро оправание!Тренирам и не съм спряла и за миг!Има толкова видове тренировки,само на човек да му се тренира!И въпреки,че преди бях 6 дни седмично в залата,едва ли ще се върна когато отворят!Открих такова разнообразие,че не ми липсва нищо!Всичко е въпрос на желание и приоритети!Бъдете здрави и се грижете за себе си! Heart

# 732
Сигурно сте прави, като казвате, че фитнесът у дома не отстъпва на фитенса в зала.

Но като танцуващ човек, потвърждавам, че ако не си в зала с други танцуващи - изобщо не е същото. Присъединявам се към mystic woman, дано отворят.

Като затвориха залите и спрях да ходя на танци и аз качих...дано наистина отворят и да се раздвижа малко, че...

# 733
  • България
Точно пък на оллинлузив ми е най-лесно да спазвам режима,защото има изобилие от подходящи храни !

# 734
  • София
отследвах я и аз Ерменкова, нещи не ми допадна
вили'с тайм и рецептите на цвети са ми фаворити

вангоби, сметни си някъде храната, малко ми се виждат мазнините
от свинското и аз не свалям
Рецептите на Цвети е?Следя май всичко свързано с кето,но не мога да се сетя коя е?

Общи условия

Активация на акаунт