НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 137

• 36 886
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
Аз си купувам готови брашна. Знам, че е по-добре да си ги правя сама, но не ми се занимава. Аз и такива режимни печива правя рядко по същата причина. Мързи ме.

# 406
  • София
Ползвал ли е някой брашно от щурци? Искам да пробвам, но не намерих рецепти, или инструкции.

# 407
Таня, намери си хубава добавка омега 3. Аз също много не ям риба, освен чат пат сьомга или скумрия, но омега 3 си е важна.

# 408
И аз предпочитам някакъв вид тахан за режимно печиво. Според мен вкуса е по приятен. Само първия път мн се изложи със слънчогледово тахан и хлебчето стана изумрудено зелено 🤪😁🤪 е, пак го хапнах, но беше странно.
  Аз по честичко разбивам подобни хлебчета или кексчета, заради децата. Те ги хапват и поне малко разнообразяват. Иначе ако ги оставя могат да ядат само Захар и тесто.

# 409
Таня, намери си хубава добавка омега 3. Аз също много не ям риба, освен чат пат сьомга или скумрия, но омега 3 си е важна.
Яйцата и телешко са био, пилешкото е от свободни навън пилета, коннсерви сардини (филенца и без кожа и перки) в зехтин и дроб от треска ям. Май и в ореховото олио има омега 3.
Пушена сьомга ям, но такова четене на етикети пада докато намеря добрата!
Мда, най-лесно е добавка.

# 410
  • USA
La Gitana, оризовото и нахутено брашно не са нисковъглехидрани.

# 411
Краят на ден 4. Перфектен ден и издънена вечер с бира - много ме ядосаха. Утре пак, няма да се отказвам. 3 добри, 1 издънка, 5 добри, 1 издънка, 15 добри, 1 издънка - ще вляза в пътя скоро.

До тук - свалям водата, яде ми се много солено обаче. Помага ми разнообразното хранене и красиви порции - снощи например едно скучно печено свинско го украсих с печени в същия тиган 3 колелца тиквичка и 2 малки гъбки с бодната в дупчицата сланинка и наръсен копър, 4 тънки пръчици сурова червена чушка (около половин) и 4 тънки пръчици целина (половин стрък). Така чинията изглежда голяма, цветна, пълна и много насищаща.

Понеже нямам навика да пия вода, а това хранене си иска водата, в 3л. шише с вода изстисквам един лимон и си сервирам регулярно в големи чаши с лед.

Най-трудно е да се организирам на работа. Вече имам идея за събота и неделя - кое по колко да готвя и как да разпределя, за да си нося подходящо и в достатъчно количество.

Нямам главоболие или някакви неудобства. Е, освен, че постоянно ми се пие бира. Чета - на други им се яде хляб или шоколад.

Ще видим докъде ще я докарам:smiley:

# 412
А, то бирата на много ни е проблем. Зависи каква ти е целта. Като се достигне и свикнеш ще е достатъчно 90-95% подходящо хранене и 10-5% храна-напитка за удоволствие, което хич не е малко. И моите свободни проценти отиват в бирата, но в началото нямаше.

# 413
Ох, бирата... Много я обичам, ама много. Позволявам си по някоя по поводи или при излизания с приятели. Сладко не ме блазни и мога хич и да не кусна, обаче бирата си ми е слабост и преди да започна да се храня ВМ-НВ я пиех доста често. После остана като рядка глезотия - веднъж-дваж в месеца като излезехме да се видим с приятели. Сега и излизанията ги няма, а вкъщи не внасям хич, че ме изкушава прекалено много. Шоколад и прочие могат да се търкалят из къщи с месеци и да не ги погледна, но бирата няма шанс - сигурно сън няма да заспя ако знам че има неизпита бира вкъщи Joy

# 414
Удачно ли е да се пускат снимки с храна? Много помага при липса на въображение и изчерпани идеи. Понякога се налага да ядеш спретнато и бързо с други хора на крак. Не върви да извадя туршията и пържолата в коридора на някоя институция. За утре си направих омлетохляб с маслини и сушени домати от яйца, бадемово брашно и пармазан. Мога да си ям пицата с другите ядящи пица на крак:grinning:

# 415
много вкусна снимка Simple Smile
пълно мълчание запазвам за бирата, мога да не ям, всичкото вх ми е запазено за бира

# 416
  • На острова
Имаме хладилник за напитки, ММ си гo е напълнил с Corona, Peroni, Dos XX.. Изобщо не ме влече и не му я пипам. За което се радвам, де.

Днес прекалих с храната и ми е тежко. На вечеря ядох и супа и дробчета за основно, а обикновено винаги супата я ям самостоятелно. Следобяд бях пригладняла и ядох няколко лъжици маскарпоне с изстискана едно парче мандрина за вкус. Преди това около 60 гр. зрял чедар (чедър?) с шепа орехи. Бе, глад си ме гонеше, ама го отдавам на МЦ, студът и повишената физическа активност.

Това за по-бързото наспиване не го знаех, но напоследък лягам по-късно, просто не се чуствам уморена както преди.

# 417
Удачно ли е да се пускат снимки с храна? Много помага при липса на въображение и изчерпани идеи. Понякога се налага да ядеш спретнато и бързо с други хора на крак. Не върви да извадя туршията и пържолата в коридора на някоя институция. За утре си направих омлетохляб с маслини и сушени домати от яйца, бадемово брашно и пармазан. Мога да си ям пицата с другите ядящи пица на крак:grinning:

Изглежда много вкусно. Какви са грамажите? Аз от две седмици съм на 100 % кето режим. Разбира се с изключение на Коледа и Нова Година 😀. Ето първи тест на пица без въглехидрати. Следващият път ще бъде с домашна шунка. Кето бургера също се получава доста добре. .

# 418
Искам да попитам- когато правите фаст, това за сметка на пропуснато хранене ли е или влияе само на интервала за хранене? Явно аз съм от извънредно лакомите и гладът хич не ми понася хич, та до момента не успявам да издържа повече от 14-16 часа без храна. Ще ми се да се настроя и да опитам за по-дълго, но има ли смисъл , ако не пропускам хранене? Защото за мен няма проблем да си хапна в 4 следобед, 6 и после в 8 да речем Simple Smile)) изобщо как се храните след фаст?

# 419
Днес съм на принудителен фаст аз, че след малко зъбна операция..)
И принципно всеки понеделник ми е воден фаст. Свикнала съм и даже ми е приятно и леко. Вторника гледам с плодове да започна и по-лека храна за вечеря.

Общи условия

Активация на акаунт