НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 137

• 36 872
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Приятелката ми, която живее в Америка ми показа традиционен пай със сладки картофи, отгоре поръсен с бонбони маршмелоу и запечен отново. Та си стават и за десерт. Аз не съм ги пробвала.

# 496
  • София
Човек има САМО един живот.И е добре да го живее така, че да му е кеф всеки ден....с режим, без режим, нека да е с удоволствие.
За себе си съм избрала живот без режими..........................
Не зная на колко години си, но човек минавайки през живота променя много от навиците си. Тялото също се променя, функциите му, метаболизма...
Нещата изглеждат много по-различно за жените в/приближавайки менопауза.
Трябва да се променят много навици, защото дори и посъзнателно всеки цели да е здрав.
А това всеки ден да ти е кеф е инфантилно, като цел, или твърдение. Няма такъв филм.
По-полека с обобщенията!

# 497
А нужно ли е да има "подигравки" към следващите метода на Узунов, към броящите калории, към спортуващите и въобще към всеки, който отслабва по различен от вашия начин? Така списвана, темата създава неприятно усещане. Човек да не смее да напише нещо или да сподели.

# 498
Аз съм на мнение, че всеки трябва да прави каквото го прави щастлив, когато говорим за диети. Ако някой иска да чисти, нека чисти килограми. Ако някой иска да брои калории, нека брои. Ако някой иска да прави кето десерти, нека ги прави. Не че не съм критикувала, не съм правила забележки и прочее, но установих, че няма смисъл. Натрупва се напрежение, от което никой не печели. Събрали сме се зрели жени, смятам, нека всяка от нас намери своята истина и път към желания от нея успех.

По другата тема - аз така и не успях да харесам сладките картофи и се радвам за това. Намирам ги за твърде скъпи тикви Joy В последните дни си позволявам по малко печена тиква впрочем. Имам и подправка за тиква - микс от аромати и ми е безумно вкусно. Гледам да не се уливам и като цяло си пазя въглехидратите за деня за нея. Не ми се отразява на кантара, а към момента и мястото, на което съм, друг критерий нямам. Вкъщи ще видя с глюкомера как са нещата по отношение на тиквата.

# 499
На мен лично не ми пречи някой да си брои калориите, нали аз не му ги броя Grinning. Бях и в групата на Узунов, но явно понеже не пиша, не ми се е появявала скоро и съм я забравила. Обаче и там никога нищо не ме е дразнило, чак такива екстремности не помня да съм чела. По-скоро ме дразнят неизменните сладкиши по другите групи. Реагирах на "пълната скука" по отношение на неактивно спортуващите, защото това си е до човек. Аз лично, ходя всеки ден по 10 км с кучето, ама ако не е то, съмнявам се да имам желание да ходя толкова. Не мога така безцелно да тичам или ходя, да въртя пък някакви уреди, абсурд.

# 500
Сладкият картоф ми е по-приятен от тиквата, но и него го хапвам 1-2 пъти в годината. Предпочитам целина-глава за пюрета и "картофки". Вили има и рецепта за нещо шоколадово със сладък картоф, но не съм го правила (мързел).
Имам други цели, а не спортно-диетични и живота съвсем не ми е скучен и пенсионерски. Аз съм и със създадени навици за спорт и коректно хранене от малка, вероятно това играе роля. Не съм била дебела, но вътрешен стремеж за съвършенство (във всичко) имам /имала съм винаги.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 13:54 от tania6

# 501
Относно режима задържане- имаше едно момиче тук, което наистина свали с главоломни темпове, и се беше притеснила, защото и стигаше, а продължаваше да сваля. И не помня какво стана, защото не чета толкова редовно, но предполагам е увеличила храната. Все пак всеки иска да е здрав.

На повечето ни трябва повече да си отваряме очите. Поне на мен не ми се е случвало спонтанно главоломно сваляне, и то под 50 кг. Там за 46 даже ставаше дума.

Вече спирам по въпроса.

# 502
Limonche, би ли споделила малко по-подробно за калорийната ротация, която си прилагала?

# 503
Limonche, би ли споделила малко по-подробно за калорийната ротация, която си прилагала?
Ще споделя кое помогна при мен. Не е само калорийната ротация, съвкупност от неща. При друг може да е по-различно. Важното е да се научим да слушаме тялото си.
Да уточня, че не я прилагах постоянно, а само когато съм в период на застой или просто искам да забързам процеса. Един ден се хранех с около 1700 до 2000 калории, като си хапвах закуска, обяд, вечеря и една междинна. В следващите ден или два държах много ниско калориите, от 600 до 800 и така докато не се раздвижат нещата.
Разбрах кои храни как ми се отразяват. От кои свалям, от кои задържам и от кои качвам по метода на изключването, за който споменах по-назад. Разбрах и кога ми се отразява най-добре спорта. При мен се оказа, че постигам най-добри резултати със силови упражнения вечер. Кардиото не ми се отразява добре. Започнах да практикувам и йога.
Правя си дренажни масажи с антицелулитно масло. И така свалих доста. Започнах на 15 юни 87 кг на ръст 175 см, сега съм 60 кг.

# 504
Благодаря. Чудесни резултати си постигнала. А как се хранеше през останалото време, когато не въртеше калории?
 Аз имам 7-8кг ( 4 които постепенно се промъкнаха след спиране на цигари и 3-4  след бременността). Проблем с придържането към НВ-ВМХ нямам (така се храня 12-13г), но определено съм забравила какво е да се въздържа от някаква храна, която ми се е прияла или от количество. За това съм на това положение, освен това ям така както като тренирах тежко 5-6 пъти седмично. А сега пускам интервали с по-леки тежести 2-3 пъти седмично. Кардио не харесвам и не правя, само разходки.

# 505
  • Пловдив
Лимонче...Напиши тук примерно меню Simple Smile
175/60 не изглеждаш ли мн.слаба? Сваляш ли още?

# 506
Когато не въртя калории се храня със същите храни, но нормални количества без закуска.
Примерено хранене за един ден:
Обяд-Пилешко бутче със салата.
Вечеря 3-4 яйца със салата.
Друга комбинация. Обяд -омлет от 2-3 яйца с гъби, вечеря-миш-маш с повече яйца.
Друг вариант. Обяд-бъркани 3 яйца с бри, вечеря-пъстърва на фурна.
Салата добавям към почти всяко ядене.
Това беше храната в периода на активно сваляне. Сега хапвам повече и ям свинско по-често. Примерно обяд 250-300 гр свински гърди, вечеря 2 домашни суджука.
Продължавам да свалям, но по-бавно. От преди Коледа до сега съм свалила 700 гр. По Коледа обаче кривнах от режима та не знам.
Не мисля, че съм прекалено слаба. Бих свалила още 2 кг.

# 507
_limonche_ , Благодаря за споделеното. Ще се възползвам.В период на задържане съм от около 2 месеца, не защото искам...просто...не се случва отслабването....Реших, че може би ям големи порции.Тъкмо започнах да включвам и упражнения, дано поне така се случат нещата, но ще опитам и с промяна на калорийният прием. Това, с разбирането коя храна пречи на свалянето не мога да го направя☹.Просто...има моменти, в които мога да изям и 3 пържоли, и пак да чувствам глад, просто защото тази храна не ми е вкусна, друг път се нахранвам с 50 гр.суров бадем.Та, гледам кое ми е вкусно, само така се нахранвам.Ей, сега тъкмо вечерях с малко дробчета и пържени гъби, но...имаше и таратор, не ядох от него и сега само за това мисля, и ...не се чувствам заситена😒. Та...много ми се иска да разбера от кои храни свалям, но...не виждам как ще го направя...

# 508
  • Пловдив
Аууу...как още 2? Simple Smile  за твоя ръст ще е много си мисля...

# 509
_limonche_ , Благодаря за споделеното. Ще се възползвам.В период на задържане съм от около 2 месеца, не защото искам...просто...не се случва отслабването....Реших, че може би ям големи порции.Тъкмо започнах да включвам и упражнения, дано поне така се случат нещата, но ще опитам и с промяна на калорийният прием. Това, с разбирането коя храна пречи на свалянето не мога да го направя☹.Просто...има моменти, в които мога да изям и 3 пържоли, и пак да чувствам глад, просто защото тази храна не ми е вкусна, друг път се нахранвам с 50 гр.суров бадем.Та, гледам кое ми е вкусно, само така се нахранвам.Ей, сега тъкмо вечерях с малко дробчета и пържени гъби, но...имаше и таратор, не ядох от него и сега само за това мисля, и ...не се чувствам заситена😒. Та...много ми се иска да разбера от кои храни свалям, но...не виждам как ще го направя...
При всеки човек е различно. Аз съм инатливо говедо и щом съм решила нещо го правя на всяка цена. Ти щом обаче имаш проблеми с контрола по-добре не се насилвай много за да не се изпуснеш съвсем.
Аууу...как още 2? Simple Smile  за твоя ръст ще е много си мисля...
Не са ми задължителни. Ако ги сваля ще е хубаво, ако не, не ми е драма.

Общи условия

Активация на акаунт