НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 137

• 36 911
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
С 0.6 г протеин на кг ще умра от глад и няма да имам сили за нищо.

# 631
Затова и повече мазнини- за засищане.

Аз силно подозирам, че прекалявам с протеина. Това ще корегирам, и ще видя как ще се развият нещата.
И там няма единодушно мнение по въпроса. Според инструктора, който ми изготви страхотна програма (даде резултати), спокойно може до 100гр, в някои дни и 120.
Според друга треньорка, профи боксьор, над 80гр да не минавам в никой случай. На око ме сметна с чисто тегло 40-42кг, х2гр на килограм чисто тегло = 80гр.
Това е заради активен спорт, нямам здравословни неща за решаване.

# 632
Колко да са повече тези мазнини? 60х0.6=36.
Горе долу 150 гр пилешки бутче. То даже и едно цяло не е, за цял ден...

# 633
При истинското кето, когато се лекува тежко заболяване, предполагам, човек стисва зъби, защото се бори за живота си.
Мисля, че при тежко омазняване на черен дроб се приемат до 600калории. Това е с лечебна цел, не суета, и за определено време, под лекарско наблюдение.

Модерното инстаграмско кето с десертите заместители е толкова кето, колкото аз съм Лайза Минели.

# 634
Да, режимът на тази лекарка е за лечение на поликистозни яйчници, много жени от цял свят пишат и говорят за нея, има много успешни истории. Дано и моята е една от тях.

Доколкото си спомням, за здрави хора по принцип се препоръчва 1,6-2 гр. протеин на кг.

# 635
Модерното инстаграмско кето с десертите заместители е толкова кето, колкото аз съм Лайза Минели.
Не се стърпах тук Grin

И аз на това се учудвам, то са само десерти там. Дали защото всеки знае да си свари една яйца, изпече една пържола или риба?

Дописвам: и хлебчета, и подобни.

# 636
Аз съм с поликистоза и за това ми стана интересно. Иначе моята я държа под контрол с нормален прием на протеин.

# 637
Благодаря ви, че отговорихте, изясни ми се.Инструкторът ми е категоричен, че мазнините пречели или поне забавяли резултатите.Сложил ми е пилешки бут, но ми е казал да е задължително без кожа.От месото дори свинско и друго не можело, нещо по различно от пилешко ако е - телешко и то без тлъстини.От рибата всякаква ми дава.Но ми е казвал, че когато изтече срока на диетата за продължение на резултатите затягал режимите ,като на втория етап вече всякакво мазно месо е забранено и мазната риба също.От мазнините само зехтин и омега 3 капсули.

Странно ми е, не ми се вярва да не е запознат за това с бъбреците и да не съобразява, че може да разболее клиентите си и такива оплаквания никой не е имал.Може би има предвид само в краткосрочен план да се спазва такъв режим за по - бързи резултати...
Никой не може завинаги да живее така.
Между другото показва ли ви +2 кг отгоре ако се мерите вечер час и половина след вечерята?

# 638
При истинското кето, когато се лекува тежко заболяване, предполагам, човек стисва зъби, защото се бори за живота си.
Мисля, че при тежко омазняване на черен дроб се приемат до 600калории. Това е с лечебна цел, не суета, и за определено време, под лекарско наблюдение.

Последното изречение е доста невярно. Ето една рецепта за кето ореховка. Какво не кето има в нея? Белтъци, смлени орехови ядки, еритритол, ванилия  и лимонов сок. Аз замествам орехите с пекан.

# 639
Благодаря ви, че отговорихте, изясни ми се.Инструкторът ми е категоричен, че мазнините пречели или поне забавяли резултатите.Сложил ми е пилешки бут, но ми е казал да е задължително без кожа.От месото дори свинско и друго не можело, нещо по различно от пилешко ако е - телешко и то без тлъстини.От рибата всякаква ми дава.Но ми е казвал, че когато изтече срока на диетата за продължение на резултатите затягал режимите ,като на втория етап вече всякакво мазно месо е забранено и мазната риба също.От мазнините само зехтин и омега 3 капсули.

Странно ми е, не ми се вярва да не е запознат за това с бъбреците и да не съобразява, че може да разболее клиентите си и такива оплаквания никой не е имал.Може би има предвид само в краткосрочен план да се спазва такъв режим за по - бързи резултати...
Никой не може завинаги да живее така.
Между другото показва ли ви +2 кг отгоре ако се мерите вечер час и половина след вечерята?

Без да го познавам, си мисля че е компетентен, и препоръчва необходимия грамаж. И да, не е за цял живот, а за кратко време, после пак се променят леко нещата.

Никога не се тегля след вечеря. Само сутрин на гладно, и след тичане, за да видя колко съм изпотила и да пия достатъчно.

Нико, донякъде се и шегувах. Но само донякъде.
Личното ми предпочитание е да се отвикне от сладкото, но не задължавам никого с него. Защо да не си направи ореховка човек? На мен не ми се занимава, и предпочитам малко шоколад.

# 640
Кето е, кето. Яж си на корем.
Разликата е, че АЗ гледам на торти, сладки и тестение с безразличие, нямам желание да ям.
А тези на такова "кето" , като им приключи "режима" и достигнат желаното, ще продължат да си се хранят по начина,  който им е докарал проблемите (килограми и здраве).
Пълно е с постове " преди 3 години бях на режима, върнах си всичко след като го приключих и сега ми е трудно" и подобни.
Има ги във всяка тема за отслабване. Отслабва се с всички диети, но ако няма трайна промяна в начина на хранене е безсмислено. Успяват само 3% и се радвам, че съм в тях.
За това се и опитвам (явно безуспешно ) в тази тема да разделя период "режим" и период "хранене".
При мен кето режим беше 3 месеца,  след това ВМНВХ до 50 г въглехидрати около 6-8 месеца и от тогава (вече много години) съм на по-либерално ВМНВХ към палео. Зимата клоня към кето, а лятото към палео.

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 15:02 от tania6

# 641
Танче, ще ти се примоля да си пишеш дневните менюта

# 642
  • Пловдив
Да...много ще е удобно някои от старите привърженици да споделят какво и по колко ядат.

# 643
С удоволствие,  но моите не са интересни.
Сутринта закусвах варени яйца 2 бр с малко масло и кашкавал, кафе със сметана.
Обядвах вратна пържола с гъби и сметана с гарнитура печени моркови и дюла, ферментирали краставички.
С дюлата си правя опити да видя как е по-добре, откакто една позната от фр.острови ми каза, че там я ядат вместо и като картофи. Хареса ми.
Без вечеря, вероятно. Вечерям рядко и само ако съм гладна.
Виждаш, че няма нищо интересно. Гледам веднъж в седмицата да са пилешки дробчета с лук и чушки, веднъж пушена сьомга, веднъж пиле ( хареса ми идеята на Dez за бяло месо с босилек ) и много често имам супи. Да, но супата не ми държи сито и има или варени яйца или сирене към нея. Омлети ям често. По някое време любима закуска ми беше омлет с ябълка (ябълка на парченца се задушава в масло и се сипват разбитите яйца), но отдавна не съм правила.
Понякога малко ориз или сладък картоф.
Много обичам глава-целина като "картофки" на фурна или пюре. Алабаш, червено цвекло, черна ряпа.
Нищо изключително.
А, да
Утре ще бъде патица варена дълго на бавен огън (консерва confit de canard) с дюла и моркови в патешка мас.

Последна редакция: сб, 23 яну 2021, 16:14 от tania6

# 644
Как да не е интересно? Потекоха ми лигите.

Общи условия

Активация на акаунт