Какво ще купя отново (3)

• 88 523
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Прясното лидълско сирене не прилича на дунавията като вкус. М. б. като консистенция, но като вкус не.

# 571
Сирене тип Дунавия пускат в Кауфланд понякога. По 8-9 лв.

И Кауфландското няма нищо общо с едновремешното Дунавия. Става дума за това от витрината. Има в кутии по 500 грама, не съм го опитвала. Някой, който е опитвал, да каже дали прилича.

# 572
Сметаново сирене от "Ракево" е невероятно, който иска "Дунавия" от едното време да опита.

# 573
В Била от витрината купувам много хубава Дунавия, при нас я има постоянно. Просто трябва да се внимава да е прясна, защото това не е трайно сирене. Купувала съм и от тази в пластмасовите кутийки - пак  е хубава, но е една идея по-твърдо сирене. И двете са по-евтини от лидълското прясно сирене, което е около 5 лв. за 500г. А въпросното лидъско прясно действително като вкус и консистенция си е чиста Дунавия, няма нищо общо с традиционното българско прясно сирене, което е леко жилаво като бялата моцарела.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 11:11 от GG_BG

# 574
Не е вярно, вкусът му е съвсем различен от дунавия.

# 575
  • София
Ето още една Дунавия: https://www.ebag.bg/sirene-krave-dunaviia-ss-salamura/589465
И аз да подчертая: сирене Дунавия не е същото като прясно сирене. Едното е почти крем, другото е леко жилаво (има хубаво прясно сирене в Бозмов в София, сигурно и в другите им магазини по градове).

# 576

За тази кутия питах - като кремообразната Дунавия ли е?

# 577
  • София
Не съм го пробвала още, пуснах линк само за да покажа, че се намира. Добавих в кошницата и при следваща поръчка ще го опитам и ще кажа. Досега на Ведраре всичко ми харесва (даже обикновеното им краве сирене, но то е солено - аз просто обичам).

# 578

За тази кутия питах - като кремообразната Дунавия ли е?

И аз за тази кутия ти отговорих - съвсем малко по-твърдо е.

Не е вярно, вкусът му е съвсем различен от дунавия.
За вкус - явно всеки тука различна Дунавия е опитвал. Но като консистенция и технология на производство - това са еднакъв тип сирена.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 12:44 от GG_BG

# 579
"Дестан" имат селско сирене, което е точно това жилавото. Много е вкусно, но и бързо се вмирисва.

# 580
За лидлското прясно сирене и аз потвърждавам, че е 1:1 с Президент салакис. Скоро го купих за пръв път. Много съм доволна. Използвам го предимно за гръцка салата. А детето го обожава Президента и изяжда по една опаковка. Не намери разлика с това. Освен Президент 200 гр -7 лв, Лидлско 500 гр -6 лв.

# 581
Малко подвежда това "прясно сирене" и тръгват дискусии, защото всъщност не е точно прясно сирене, но така са го кръстили.

# 582
Не знам защо опакованият Салакис е толкова скъп. Сега проверих в кварталния ни магазин и насипен е 10лв./кг.

# 583
Малко подвежда това "прясно сирене" и тръгват дискусии, защото всъщност не е точно прясно сирене, но така са го кръстили.
Точно! Това, което продават в Лидл не е никакво прясно сирене, но явно са се чудили какво име да му сложат! И наистина е доста по-близо до Дунавията, отколкото до прясното сирене.

# 584
Не знам защо опакованият Салакис е толкова скъп. Сега проверих в кварталния ни магазин и насипен е 10лв./кг.
Това е доста драстична разлика. Пробвали ли сте го вкъщи? Същия вкус ли има? Моя квартален магазин е един вид луксозен магазин и на много продукти са по-завишени цените. Но има огромно разнообразие от по-нетрадиционни неща и продукти. А и ми е
 срещу блока, та го ползвам почти всеки ден.
На мен "прясното" Лидлско не ми прилича точно на Дунавия. То и на прясно не прилича, де Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт