Избор на сушилня - Тема 16

• 25 478
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
  • до най-прекрасния мъж
Моета АЕГ суши памук за около 2 часа - дрехи, хавлии. Пералнята ми е 5 кг, почти винаги е пълна на макс, без да е претъпкана. Центрофугирам на 900 оборота, максималните са 1200, но не ги ползвам никога. Програма Микс ми е 1 час и горе-долу си ги спазва. Тази за спално бельо и тя е около 2 часа. В общи линии не съм забелязала до суши по-дълго от указаното.

# 181
За сушилни Беко не знам как са но аз повече от тази марка не бих взела ...
Знам че някои потребители ще кажат че това е тема за сушилни но аз просто споделям мнението си за марката БЕКО
И аз да кажа за по принцип - Беко е една от най-мизерните марки, не знам дори защо някой ги купува изобщо. Турски са, фирмата производител се казва "Коч холдинг" (без майтап Simple Smile ). Преди време те купиха и правата за марката Грундиг, така че в момента Беко и Грундиг е на практика едно и също. Води се уж по-висок клас от Беко, но това е само за етикет, вътре чаркалата са едни и същи. Жалко за иначе традиционната и известна немска марка. Просто фирмата Грундиг беше пред фалит, продадоха на Кочовете, които разбира се затвориха всичко и запазиха само марката, като сега я ползват за собствените си продукти, произведени в Турция (и Китай), които нямат нищо общо с едновремешните немски уреди.

Като сме на темата, Електролукс и АЕГ и те са едно и също, както някои по-горе са забелязали вече. Историята е подобна на тази с Грундиг, фирмата АЕГ фалира през 90-те и се разпродава на различни купувачи, като частта за доманкински уреди се купува от шведската Електролукс. С тази разлика, че Електролукс произвежда качествено, за разлика от Коч. И при тях АЕГ уж се води една идея по-висок клас от собствената им марка Електролукс, като разликата е по-скоро в дизайна и в някои детайли. Лично на мен като дизайн АЕГ ми харесва повече, но като конструкция вътре са много подобни - и двете са много добри марки.

По темата, сушилня нямам, но пералня имам АЕГ от 2009г. и не е мръднала. Не само че няма дефекти, ами и чисто визуално няма грам разлика, даже лепенката "10 години гаранция" стои още. Единственото, което е правено по тази пералня, е че веднъж (за 11 год!) е чистен долу филтъра на водата за изпомпване, откъдето излязоха най-невероятни неща, като например телчета от сутиени, копчета, монети и какво ли не. И се бърше прахта от нея 1-2 пъти в месеца. Толкоз, друго няма.

Последна редакция: пн, 23 ное 2020, 22:49 от Slashy

# 182
Здравейте!
Моля,някой да каже как мога да почистя това.
Или да препоръчате място,където ще го направят.

# 183
Здравейте!

С малката четка на прахосмукачка.
Ако може да се свали сваляш и миеш. Ако не викаи майстор да я вземат и почистят ( най- разумният вариант според мен)

# 184
Трябва в сервиз според мен. С пълно разглобяване. Мисля че дори и да се поизчисти отпред с пархосмукачка то се е набило и навътре.
Каква марка и модел е сушилнята и как се е достигнало до такава ситуация - скъсал се е долния филтър или......?

# 185
Здравейте!

Ако може да се свали сваляш и миеш. Ако не викаи майстор да я вземат и почистят ( най- разумният вариант според мен)
Благодаря!

Има ли сушилня, на която тази част(как се казва-кондензатора ли е това?) се вади и си я миеш?
Ако да,моля препоръчайте.
Тази е Whirlpool,имам я от 4 години и е ползвана средно 1 път на два дни.
Това с четката на прахосмукачката го правя,но не става добре.
Някой да препоръча и добър сервиз за София.
Опасно ли е да я пускам в това състояние?
Това е сушилнята   https://www.technomarket.bg/sushilni/whirlpool-hdlx-80312-09152702

# 186
  • Велики Преслав
Pmelita. Не е опасно, но може да изгори компресора. Трабва да се езмие с водоструйка

# 187
  • Варна
Като гледам това май не е самопочистващ филтър? Защо е така занемарена?

# 188
Като гледам това май не е самопочистващ филтър? Защо е така занемарена?

Не е самопочистващ.
Чистя я след всяко пускане.Имаше един период,в който не е работила 7 месеца.
Не знам дали това е оказало влияние.

# 189
  • Варна
Чистете кое? Филтъра на вратата или този,който е долу на кондензатора?

# 190

Ами и двете.Този,който снимах го чистя с четката на прахосмукачката,но не става перфектно изчистено никога.Даже измислих приспособление от сламки,мушнати в тръбата на прахосмукачката, но пак не се получава.Не знам по какъв начин да го направя,за това питам тук.

# 191

Ами и двете.Този,който снимах го чистя с четката на прахосмукачката,но не става перфектно изчистено никога.Даже измислих приспособление от сламки,мушнати в тръбата на прахосмукачката, но пак не се получава.Не знам по какъв начин да го направя,за това питам тук.

А това, което сте показали на снимката няма ли пред него филтър с гъба, която да го предпазва?Нещо такова

Разбира се на различните модели сушилни се различават, но идеята е ясна. Това нещо би трябвало да обира мъховете, които е пропуснал горния филтър на вратичката и ако и той се почиства редовно на 4-5 цикъла, както се препоръчва в кнжиките, между "ребрата" на кондензатора не би се случило подобно бедствие!?

# 192
  • в 1001-та нощ
Пред тези решетки няма ли някакъв филтър, за да не се набива мъх? Като гъба? Аз се чудя как работи тази сушилня. Кондензаторът на моята изглеждаше облизан отпред, а не сушеше, докато не го почистиха отвътре.

Моята я почистиха в Киров - с тях Bosch имат договор - доволна съм. Можеш да провериш кой сервиз поддържа гаранционно Уърпул, и да се обърнеш към тях.

# 193
Pamelita Ето от упътването на този модел ясно е показано, че има гъба пред тази решетка

При теб липсва ли?

# 194
Здравейте!

Благодаря!

Има ли сушилня, на която тази част(как се казва-кондензатора ли е това?) се вади и си я миеш?
Ако да,моля препоръчайте.
Тази е Whirlpool,имам я от 4 години и е ползвана средно 1 път на два дни.
Това с четката на прахосмукачката го правя,но не става добре.
Някой да препоръча и добър сервиз за София.
Опасно ли е да я пускам в това състояние?
Това е сушилнята   https://www.technomarket.bg/sushilni/whirlpool-hdlx-80312-09152702
Тъкмо щях да питам дали това не е whirlpool. И то точно същото.
teodora.petkova,  много хубав уред е това, нали? Имаш ли нещо да кажеш в подкрепа на марката? Сега това чудо, за да се изчисти ще трябва да се разглоби абсолютно цялото. Ще вземат поне една стотачка на жената, а тези пари можеха да се инвестират в уред, който можеш да си почистиш сам.
Авторката, не ми се ядосвай. Не те обвинявам в нищо. Просто тук има една потребителка, която нищо не разбира от техника, но всеки път, когато кажа, че тази марка не струва (който и да уред за Европа, произведен в последните 10 години), тя се включва и ме атакува.
Някой преди време беше показал същото чудо със същата марка сушилня и не стана в домашни условия.
Дано я изчистят по-евтино и пак да работи добре.
Pamelita Ето от упътването на този модел ясно е показано, че има гъба пред тази решетка

При теб липсва ли?

Има гъба.

Повече никога и нищо на Whirlpool !!!

Общи условия

Активация на акаунт