Избор на сушилня - Тема 16

• 25 494
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Тази гъба се почиства всеки път и кондензатора изглежда така? Не разбрах от колко години се ползва машината?

# 196
Значи не знам за тази марка,но преди 3 години имаше доста модели АЕГ без нищо пред кондензатора..така ,че има и такива варианти.

# 197
Преди близо 1 година аз изхвърлих един Уърпул по същата причина. Филтъра горе на вратата е по-рехав (това го казвам като сравнявам със сегашната ми сушилня), а гъбата долу е тънка и част от мъховете успяват някак си да я заобиколят и зацапват кондензатора. А чистотата на кондензатора е критична за работата на тези машини. При опит за ремонт в 4 фирми, на всички им стана ясно какъв е проблема. Казаха ми че около 150 лева ще струва но 2 от фирмите казаха че били много заети. А другите 2 че когато им се освободи време ще ми се обадят. Никой не се обади. Изхвърлих я. Дори и почистена тя щеше да ми направи същия номер пак. 
Има модели АЕГ (мисля 8ма серия) без гъба долу но с 2 филтъра на вратичката и са явно по-фини. И пак тук-там има оплаквания за затояване вътре на мъх и мирис на мухъл от сушилнята.

# 198
  • Велики Преслав
Вобще не е евтино, а към госпожата която постоянно пази Whirlpool-нека си се набутва с тях. Аз лично взимам по 130 лева са това. Дори някога, докато ги разглобявам при ваденето на изпарителите има шанс да спукам тръбите.

# 199
Здравейте!
Моля,някой да каже как мога да почистя това.
Или да препоръчате място,където ще го направят.

С малката четка на прахосмукачка.
Ако може да се свали сваляш и миеш. Ако не викаи майстор да я вземат и почистят ( най- разумният вариант според мен)
Благодаря!

Има ли сушилня, на която тази част(как се казва-кондензатора ли е това?) се вади и си я миеш?
Ако да,моля препоръчайте.
Тази е Whirlpool,имам я от 4 години и е ползвана средно 1 път на два дни.
Това с четката на прахосмукачката го правя,но не става добре.
Някой да препоръча и добър сервиз за София.
Опасно ли е да я пускам в това състояние?
Това е сушилнята   https://www.technomarket.bg/sushilni/whirlpool-hdlx-80312-09152702
Тъкмо щях да питам дали това не е whirlpool. И то точно същото.
teodora.petkova,  много хубав уред е това, нали? Имаш ли нещо да кажеш в подкрепа на марката? Сега това чудо, за да се изчисти ще трябва да се разглоби абсолютно цялото. Ще вземат поне една стотачка на жената, а тези пари можеха да се инвестират в уред, който можеш да си почистиш сам.
Авторката, не ми се ядосвай. Не те обвинявам в нищо. Просто тук има една потребителка, която нищо не разбира от техника, но всеки път, когато кажа, че тази марка не струва (който и да уред за Европа, произведен в последните 10 години), тя се включва и ме атакува.
Някой преди време беше показал същото чудо със същата марка сушилня и не стана в домашни условия.
Дано я изчистят по-евтино и пак да работи добре.
Не мога да разбера аз за какво пък сам ви виновна аз казвам за перални че според мен е добра а не за сушилни ! А и това според е от неправилна употреба !

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 15:49 от teodora petkova

# 200
Здравейте взехме си сушилня Samsung DV90M50 Това е първата ми сушилня ,но не суши остават влажни,приемам всякакви съвети .Отделно се зачетох в коментарите няма почти нищо хубаво за Samsung и не знам ,исках Електролукс ,но ме навиха в магазина за тази и сега ме е яд. Има ли някой който е ползвал ,дали да я връщам ?

# 201
Здравейте взехме си сушилня Samsung DV90M50 Това е първата ми сушилня ,но не суши остават влажни,приемам всякакви съвети .Отделно се зачетох в коментарите няма почти нищо хубаво за Samsung и не знам ,исках Електролукс ,но ме навиха в магазина за тази и сега ме е яд. Има ли някой който е ползвал ,дали да я връщам ?
вземете книжката и четете как да си оправите финните настройки.

# 202
  • Велики Преслав

Моляте снимай предния панел и дисплея, но да се чете.

# 203
Аз преди имах самсунг , увеличете слънцата на макс, на памук или Микс ползвах с 3 слънца и нямаше проблем.

# 204
   Извинявам се за лошата светлина.
Да прегледах инструкциите и на три слънца суша ,но пак има лека влага,не я пълня много тя е 9 кг .но аз слагам 5 .Може да е нормално да има лека влага знам ли .Имам и комбинирана на Whirlpool  но там е друго тя мирише на гума не се трае и затова спрях да я ползвам и исках отделена сушилня,само че май сбърках с марката и ме е много яд,но поне не мирише на гума дрехите ухаят много ,много силно на омекотител

# 205
  • Пловдив
Здравейте, имам от месец сушилня GORENJE DA83IL/I и искам да попитам ползващите такава сушилня дали дрехите ви се наелектризират, тези, които са от изкуствени материи или в тях преобладава изкуствената материя и как се справяте с това. Два пуловера с изкуствена материя на програма mix излязоха много наелектризирани.

Не знам защо, но понякога прането, особено чаршафи, тениски са доста намачкани, доста по-намачкани от предишната сушилня с нагревател. Не я препълвам със сигурност. Някакви препоръки относно това?

Благодаря на отзовалите се.

# 206
Здравейте, имам от месец сушилня GORENJE DA83IL/I и искам да попитам ползващите такава сушилня дали дрехите ви се наелектризират, тези, които са от изкуствени материи или в тях преобладава изкуствената материя и как се справяте с това. Два пуловера с изкуствена материя на програма mix излязоха много наелектризирани.

Не знам защо, но понякога прането, особено чаршафи, тениски са доста намачкани, доста по-намачкани от предишната сушилня с нагревател. Не я препълвам със сигурност. Някакви препоръки относно това?

Благодаря на отзовалите се.

Здравейте и аз я гледах тази сушилня ,бая и се чудех ,но както и да е ,на мен в магазина ми казаха да си купя топки за сушилня за да няма наелектризирани. Купих си и ги ползвам и нямам проблем с това.

# 207
  • Варна
Нямаме такъв проблем с посочения модел на gorenje. Топки ползваме само при сушене на якета с пух.

# 208
Една от причините за наелектризиране на изкуствени материи е пресушаването им. Триенето на сухи изкуствени материи една в друга в барабана по-дълго време ги наелектризира (зависи и от материята разбира се).

# 209
  • в 1001-та нощ
Ето при мен - какви са кошничките - две са - една в друга се поставят. Основният мъх се събира във вътрешната, във външната е малко, но има.

Вътрешната:

Външната:

Гъбата от мръсната страна - мръсотия от 3-4 сушилни с памучни дрехи:

Гъбата от чистата страна:

И все пак има мръсотийки по металните части - на лаптоп се виждат:

Веднъж на 1-2 седмици минавам с прахосмукачка.

Общи условия

Активация на акаунт