Избор на сушилня - Тема 16

• 25 322
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
  • Провинция
Здравейте.
Търся сушилня до следните максимални размери, т. к. мястото за нея е съвсем ограниченичено. 45 см дългока, 60 см широка и 100 см висока.
Моля, препоръчате ми модели.
Дали въобще има такива мини модели?

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 20:41 от kragovrat

# 511
  • Велики Преслав
Здравейте.
Търся сушилня до следните максимални размери, т. к. мястото за нея е съвсем ограниченичено. 45 см дългока, 60 см широка и 100 см висока.
  Няй-тясната сушилня е 55 сантиметра.

# 512
  • София
Здравейте.
  Няй-тясната сушилня е 55 сантиметра.

Жената не търси тясна, а плитка сушилня. Моя близка има такава, мисля, че се води slim, не знам точно колко см е, но е по-плитка от стандарта определено.

# 513
Здравейте.
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-CANDY-RO4-H7A2T … X-S-Slim/p/688914 Ето тази но е 46.5

# 514
  • Велики Преслав
Много моля когато искате да ви избираме сушилня да казвате за колко кг да е. Ние не сме врачки да знаем каква ви трябва.

# 515
  • Пазарджик
Здравейте!След 3часа обикаляне по магазините купихме тази
https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-HAIER-HD90-A3979-S/p/680124
Дано е добра.Моят мъж е хареса.

# 516
Благодаря на всички за отзивите! Купихме въпросния Бош. Вече суши и се надявам да ни е верен приятел! Heart Eyes

Здравейте! Ако сте закупили WTR87TW0B, ще съм благодарен за отзив, защото и ние обмисляме покупка на въпросната машина.

Именно между нея и AEG T8DEC68S се чудим. Вярвам, че и двете се справят със стандартното сушене, но ми е любопитно как са със сушенето на микс и да кажем олекотени завивки и одеяла.

Чета, че Бош прави последните на топка и остават мокри по средата, тъй като върти в едната посока. Но скоро четох мнение, че АЕГ въртят в другата веднъж на 12 минути, което не знам заслужава ли си като предимство и върши ли работа реално. За парата при АЕГ също четох тук, че е по-скоро маркетингов трик и доста овлажнява, отколкото да върши работа.
Чел си между редовете. Всички сушилни въртят в обратната посока максимум през 18 мин. поне за 30 секунди. Но при АЕГ е през 12 мин, а при Бош през 15. Аз имам бутон за въртене в двете посоки. След като го натиснах не видях разлика в прането. Аз съм с АЕГ 8 серия. Много съм доволен само дето АЕГ имат някоя друга бройка с фабричен дефект в мотора и той се състои в това, че лагера на дългата ос не е набит добре и след 10 месеца може да започне са вие. Лагерите сруват най-много 20 лева. Иначе, са сравнително тихи. Ако вземете сушилня с инверторен компресор, а преди това сте имали с обикновен, ще ви се стори шумна. Просто компресора работи от 500 до 3600 оборота, и ако е много мокро прането леко вие на високи обороти. Но това не е фрапиращо. Това не се отнася за всички сушилни с инверторен компресор. Поне са много икономични. Сега за това с парата. Фубаво е, ама още не са му хванали цаката и по-скоро ги овлажнява наистина.
Аз имам АЕГ 8 серия и на 11ия и 13ия месец от използването й сменяхме мотор т. е два пъти за месец и половина. Не беше само ужасния шум, а спря изобщо да върти и когато първия път отвориха машината в къщи се видя и някакъв отпуснат ремък. Втория път я взеха в сервиза и я разглобиха цялата. След това шума стана по-поносим и изчезна ужасната миризма, която се появи с първото пускане на машината. Но по отношение на програмите също не съм доволна от уреда. Ясно е, че е от куците бройки, но когато писах тук при първото сменяне на мотор и друг потребител писа, че имат такъв проблем, така че явно са доста повече от няколко проблемните бройки.
И изобщо не е тиха, макар че по описание трябва да е по-тиха от центрофугата на Бош пералнята. Отделя страшно много влага при работа и при все, че е до прозорец, които цяло лято е отворен, а през зимата отварям докато работи сушилнята стената на която е сложена с разстояние около 15 см е черна от мухъл, теракота пред тази стена също със ширина ширината на сушилнята също е черен. Само на една програма прането излиза сухо. На програмата за завивки са й нужни две изпълнения едно след друго, за да изсуши единична олекотена завивка от по-тънките. Програмата за връхни дрехи не суши якета и се налага тях също да ги суша на програма памук, защото и на програма синтетика или микс остават мокри. Затова моля когато споделяте впечатления не обобщавайте за всички модели от серията, а споделяйте конкретно за вашия модел от серията.

Последна редакция: пт, 18 дек 2020, 08:30 от Рори72

# 517
  • Велики Преслав
Рори 72. Ти си случил на ептен калпава бройка. Само не съм съгласен със това за завивките. То нали точно програмата е такава да те излизат напълно сухи.

# 518
  • На брега на реката
Ако циповете се закопчават и обръщат на вътре има по-малка вероятност да се счупят
Циповете бяха закопчани. Дрехите да обръщам, така че циповете да се падат от вътрешната страна, така ли?

Мари, аз още преди прането закопчавам циповете и обръщам дрехата наопаки, за да не торпа по стъклото на пералнята, а и така се запазват по-добре цветовете на самите дрехи, като не трие лицевата страна. След това ги местя в сушилнята и така си ги суша. Хем ципа се запазва, хем тропането не е толкова силно.
В упътването на новата ми сушилня пише, че е добре циповете да са разкопчани, за да изсъхват дрехите равномерно и от вътрешната страна, но аз не го правя. Ако има малко влажно, оставям да се доизсуши /обикновено на сутринта, всичко е сухо/.

# 519
Рори 72. Ти си случил на ептен калпава бройка. Само не съм съгласен със това за завивките. То нали точно програмата е такава да те излизат напълно сухи.
Излизат, ама след второто изпълнение на програмата. Факт.

# 520
  • Велики Преслав
Излизат, ама след второто изпълнение на програмата. Факт.
  Аз от моята съм много доволен. Шума е от лагери както съм писъл. Термопомпените сушилни са по шумни. Особено с инверторен компресор. Едшн е шума от компресор 2000 оборото, друг от 5000 оборота.

# 521
Васко, ти си по-нов тук и не си участвал тогава в темата, но сушилнята на Рори72, наистина е много лош късмет, а жената се старае да я използва както трябва. Иначе си прав за нещата, които пишеш, но нейната куца сушилня е изключение. Аз дори подозирам, че и майсторите са ѝ помогнали на сушилнята да е такава.

# 522
  • Велики Преслав
Егати, тези майстори какви са. Създават си работа, за чужди нерви. Аз съм с Аег 8 серия. По обикновенното управление, ама е супер.
     Аз със сервизни техници съм имал проблем със съдомиялна. Можех да си я оправя за 2 минути ама щях да и  прекратя гаранцията.

# 523
  • в 1001-та нощ
Рори72, споделеното звучи, като филм на ужасите. Няма ли нещо генерално сбъркани при твоята?!?! Не суши, мухъл, шум .... Моята Бош - имаше проблеми със сушенето, но след профилактика в сервиз - всичко е точно. Да не би да е задръстена с мъхчета вътре? Преди колко време е била в сервиз, би следвало да са я почистили - но от самото начало ли не суши, или с времето се получи?

Относно шума - моята е с термопомпа, ама дума и да не става да шуми като центрофуга. Шумът е,  като от вентилатор по-скоро. Тих фонов шум. Не разбирам от лагери и мотори, но описаното стряска, и ти съчувствам.

За влагата също - нашата е върху паркет. Влага няма нито под нея, нито зад нея, нито в помещението.  Мушкала съм се - между нея и стената, когато работи - усеща се топъл въздух.

Няма ли опция да се подмени с друг модел? Вероятно може да се обсъди с вносителите. Ти си им ходеща антиреклама, не бива да допускат такова компрометиране.

# 524
Рори72, споделеното звучи, като филм на ужасите. Няма ли нещо генерално сбъркани при твоята?!?! Не суши, мухъл, шум .... Моята Бош - имаше проблеми със сушенето, но след профилактика в сервиз - всичко е точно. Да не би да е задръстена с мъхчета вътре? Преди колко време е била в сервиз, би следвало да са я почистили - но от самото начало ли не суши, или с времето се получи?

Относно шума - моята е с термопомпа, ама дума и да не става да шуми като центрофуга. Шумът е,  като от вентилатор по-скоро. Тих фонов шум. Не разбирам от лагери и мотори, но описаното стряска, и ти съчувствам.

За влагата също - нашата е върху паркет. Влага няма нито под нея, нито зад нея, нито в помещението.  Мушкала съм се - между нея и стената, когато работи - усеща се топъл въздух.

Няма ли опция да се подмени с друг модел? Вероятно може да се обсъди с вносителите. Ти си им ходеща антиреклама, не бива да допускат такова компрометиране.
През януари 2019 беше разглобена в сервиз и както писах след това изчезна ужасната миризма при работа. Първите пъти мислех, че мирише, защото е нова, но 13 месеца по-късно когато се върна след основно почистване и без миризма стана ясно, че си е било нещо от сглобяването. Че е каръшка бройка разбрах, но тогава освен мен и други писаха за проблем със същия модел затова реагира срещу обобщение то за 8 серия на АЕГ, което потребителят направи.
Сега не мога да си позволя да я пращам пак в сервиз защото има моменти когато пускам по 2-4 перални на ден и дори и само сушене на програма памук  да е както трябва ми е нужна.

Общи условия

Активация на акаунт