Избор на сушилня - Тема 16

• 25 261
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
  • На брега на реката
Харесвам си и сегашната сушилня, както и предишната, но първата ми машинка ми беше любима.
Аз също си я смених, заради технологията, а втората я смених, за да си направя комплект с пералнята.

Етикетите нямат кой знае каква връзка с реалността, предвид това, че не винаги се сушат 8 кг. Всички знаем, че повечето програми са за по малко тегло на материите, само програмите за памук са с тези кг., а и времето за сушене на цикъл е видно, че е доста по-малко при машините без ТП, та дотук с пресмятанията.
Трикове за привличане на клиенти, колкото искаш!

# 646
  • София
Единственото предимство на ТП е, че суши на по-ниски Т, което в днешно време, не съм сигурна, доколко е предимство!
Като казвам, че старите машини сушат да по-високиТ, това не значи, че съсипва дрехите. Във времето, може би да, но пък и кой носи една дреха 5-10 години.

За слагането на машината на остъклена тераса, не мога да се изкажа от опит, но имайки предвид, че старите машини отделят повече топлина, може би, би се образувал конденз, ако терасата е доста студена.
А не, изобщо не ги съсипва, на около 85гр. хич нищо им няма. Някои дрехи избледняват от пресушаване, т.е. прекалено висока температура. Това може да се постигне и в термопомпена сушилня, ако се сушат дрехи, кото не са или не са изцяло памук, на програма "памук", т.к. тя е с най-високи градуси. "Етикетите нямат кой знае каква връзка с реалността" - да, те етикетите са за украса и числата са просто цифрички на лепящо листче Satisfied Айде поне не подвеждайте другите потребители.

# 647
  • На брега на реката
Афродита, имала ли си такава машина?

Ако не си, то  е доста подвеждащо, да изказваш мнение!

# 648
Доста дълго време ползвах едновременно и двете сушилни. Делях си прането по равно, точно за да преценя дали наистина това, което забелязах, че се случва с дрехите в новата е вярно. От две еднакви, еднакво дълго ползвани тениски, при сушене в новата излезе избледняла, а в старата - както винаги си е била. Прани са в една и съща пералня заедно. В старата сушилня  не съм имала нито една дреха, която да е пресушена, променена или избеляла. Дори съм споделяла тук преди години, че нямам гънки на чаршафите и не гладех, откакто я имам.
Няма как да подведа себе си.  Вероятно, защото вярвам на реалните резултати, а не на цифрите по етикетите. Те са там, само за да ни подведат да си купим продукта.

# 649
  • София
Афродита, имала ли си такава машина?

Ако не си, то  е доста подвеждащо, да изказваш мнение!
Кое е подвеждащо? На памук едната суши на ~ 84 градуса, другата ~ 54гр., за киловатите даже и на картинка го показаха няколко поста по-нагоре - при равни други условия. Ти тръгна да се сравняваш с друг потребител, как товойта харчела 8лв. и не можело неговата да харчи 35лв. - ами може и още как, ама няма да ти обяснявам как, защото и без това няма да го асимилираш.

# 650
И двата вида си имат кусури. Никой от двата вида не е перфектен.
Ползвайте си ги със здраве, бъдете щастливи и пожелавам на вас и семействата ви да сте живи, здрави и всяко зло да ви забрави!

# 651
Василев , кажи какво да правя като си харесах Бекото 8433 . От много четене . А и такъв ми е бюджета .
Сложно@е как никой не ти е отговорил. Аз ти отговорих. Клас Б няма да създава проблеми но е хубаво да е клас А. А към Теодора Петкова. Мислиш ли че неподготвеното ти изказване помогна на някого. Ние казахме че и харчи много ток ако няма термопомпа. Голяма е разликата от 600 киловата на година до 170.

# 652
  • Велики Преслав
Василев , кажи какво да правя като си харесах Бекото 8433 . От много четене . А и такъв ми е бюджета .
Сложно@е как никой не ти е отговорил. Аз ти отговорих. Клас Б няма да създава проблеми но е хубаво да е клас А. А към Теодора Петкова. Мислиш ли че неподготвеното ти изказване помогна на някого. Ние казахме че и харчи много ток ако няма термопомпа. Голяма е разликата от 600 киловата на година до 170.
  Е купи ли я.

# 653
Аз ползвах 2 комбинирани перални без термопомпа, свиваха и мачкаха ужасно на всякакви програми.
Сушилня Samsung с термопомпа.
Сушилня Miele с термопомпа.
Термопомпените определено не свиват и не мачкат.
 Нооо чисто нов комплект хавлии стават тънки като вестници точно за една година при мен. 3-4 комплекта хавлии смених вече, изтъняват и това е.
Хавлии пера и суша през ден, може и да ги малтретирам доста.

# 654
  • На брега на реката
Афродита, не се сравнявам с друг потребител. Написах при мен как е било, реално.
При условие, че памук може да се пере на 90 С, защо да не може да се суши на 84, ако наистина са толкова. Сушилнята си има програми и за синтетика, мислиш ли, че суши всичко на 84 С?

Другия потребител, прави хипотетични пресмятания на база етикети.

И не ми отговори на въпроса: Имала ли си сушилня без ТП?
И от колко време ползваш такъв уред, въобще?

# 655
Афродита, не се сравнявам с друг потребител. Написах при мен как е било, реално.
При условие, че памук може да се пере на 90 С, защо да не може да се суши на 84, ако наистина са толкова. Сушилнята си има програми и за синтетика, мислиш ли, че суши всичко на 84 С?

Тук няколко потребителя гледат само какво пише но никога не са имали сушилня без термопомпа .

# 656
  • София
При условие, че памук може да се пере на 90 С, защо да не може да се суши на 84, ако наистина са толкова.
Скрит текст:
Сушилнята си има програми и за синтетика, мислиш ли, че суши всичко на 84 С?

Памука може и технически да издържа на 90гр., но говорим за дрехи все пак, а не само за чаршафи и хавлии, но дори и за тях е доста амортизиращо да се перат на 90гр. Дрехите обаче първо рядко са 100% памук, второ имат ликра, ластици и т.н. - все неща, които не са много за високи T. Не мисля повече да влизам в обяснителен режим с хора, които не правят разлика между 84 и 54гр., щот нали накрая и в двата случая излизало сухо. Все едно да спорим: при пътуване от София до Варна (примерно) с трабанче или с панамера ще е по-добре, щот нали и двете ще ни затикат до крайната цел и пътуването ще е извършено. Който разбрал - разбрал.

# 657
  • Велики Преслав
Буболина а ние какво можем да направим за простотиите които ти изблещи за толкова малко време. Не съм правил изчисления по етикет а от опит. Имал съм 3 сушилни без термопомпа. Все Миелета. Памук сушат на 84 градуса, синсинтетика 65-70. И тока е напълно реален. Незнам защо искаш за се противиш още. Ако си толкова сигурна изследвай и ти, и напиши някой друг физичен закон. След като Афродита и Petiaivanov ти го казаха, а те са едни от най-добрите хора в тази област, защо още спориш. Това че на някой му е вдигнала тока с 4 5 лева сушилня без термопомпа е измишльотина.

# 658
  • На брега на реката
Ако за теб е измишльотина, то за мен е реалност, но не смятам да ти отделям повече време!

Много пъти съм одобрявала мненията на petiaivanov и Афродита, но не винаги съм съгласна с всичко написано!

Обикновено, в спора се ражда истината!

Та, както и да е, който разбрал, разбрал, който не е да си дава парите за каквото иска.

Афродита, сравненията ти са неуместни!
И отново не ми отговори на въпросите?
 Не ти е изгодно да отговориш или какво?

# 659
Не , моето дете ще в 9то  в двете семейства живот и здраве . Много подаръци , много се и о харчих . Ще изтърва промоцията и след НГ ще я взема, понеже живот и здраве ще раждам към 10 февруари .честно колебаех се между 8444 и 8333 . Тази новата няма филтър долу и е с тъч и май по си харесах старият модел 8433. Мисля само това са разликите . Може и да греша . Момчето в Технополис каза бюджетен вариант , търсен . Все едно си купуваш Бош . Каза с части на Бош , сглобявана в Турция . 🧐

Е купи ли я.

Общи условия

Активация на акаунт