Избор на сушилня - Тема 16

• 25 257
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
Не , моето дете ще в 9то  в двете семейства живот и здраве . Много подаръци , много се и о харчих . Ще изтърва промоцията и след НГ ще я взема, понеже живот и здраве ще раждам към 10 февруари .честно колебаех се между 8444 и 8333 . Тази новата няма филтър долу и е с тъч и май по си харесах старият модел 8433. Мисля само това са разликите . Може и да греша . Момчето в Технополис каза бюджетен вариант , търсен . Все едно си купуваш Бош . Каза с части на Бош , сглобявана в Турция . 🧐

Василев , кажи какво да правя като си харесах Бекото 8433 . От много четене . А и такъв ми е бюджета .
Сложно@е как никой не ти е отговорил. Аз ти отговорих. Клас Б няма да създава проблеми но е хубаво да е клас А. А към Теодора Петкова. Мислиш ли че неподготвеното ти изказване помогна на някого. Ние казахме че и харчи много ток ако няма термопомпа. Голяма е разликата от 600 киловата на година до 170.
 Е купи ли я.
Нямай доверие на тези консултанти . Ако е сглобявана с части  на Бош защо не е на цената на Бош . Пълни глупости казват . Успех в избора !

# 661
Няколко поста по-горе някой писа, че сушилнята му с термопомпа не мачка, сравнено с комбинирани без термопомпа, а комбинираните си мачкат доста. И после споделя, че изтънява хавлиите. Нещо, което и аз забелязвам и което не се беше случвало със старата. Купчетата на сушени еднакви неща в двете са с видима разлика. Наложи се да сменя голяма част от хавлиите, които още след второто сушене започват да изглеждат стари. Същите, изсушени в старата, стават по-меки.
Това е реално, а по етикети не би трябвало да е така.

# 662
Няколко поста по-горе някой писа, че сушилнята му с термопомпа не мачка, сравнено с комбинирани без термопомпа, а комбинираните си мачкат доста. И после споделя, че изтънява хавлиите. Нещо, което и аз забелязвам и което не се беше случвало със старата. Купчетата на сушени еднакви неща в двете са с видима разлика. Наложи се да сменя голяма част от хавлиите, които още след второто сушене започват да изглеждат стари. Същите, изсушени в старата, стават по-меки.
Това е реално, а по етикети не би трябвало да е така.

Аз писах тези неща, нека и другите хора споделят дали с времето им изтъняват хавлиите. При другите дрехи не се забелязва, но при хавлиите е много видимо след година ползване са за хвърляне не поприват толкова са тънки, а хавлиите които купувам никак не са от левчето, в началото са супер обемни и пухкави.

# 663
  • София
Не са ми изтънели хавлиите. Сушилнята е с ТП.

# 664
От три години ползвам сушилня с ТП, тогава се преместихме в нова къща, съответно оттогава са ми и хавлиите. Говорела съм си с мои приятелки, че им изтъняващи кърпите, за година-две, и аз все ги оглеждам моите дали не са вече за смяна - ми не са! Лятото си говорех пък с една дама, че спалното ѝ бельо изтънявало и избелявало - моето се е меко, плътно и не е избледняло - отново е на три години.
ТП са на тези хора сушилните. Та явно от ТП до ТП има разлика...

# 665
  • до най-прекрасния мъж
Пера хавлии на 95 градуса, суша на програма памук. Моите хавлии сменям след всяка къпане, на семейството на няколко дни. Повечето ни хавлии са на 10-12 години, а имам и нови на по 3-4 години. Нямам хавлия за смяна, всичко си е здраво и излиза меко. Но са купувани доста отдавна, не са от новото производство, вероятно има значение.

# 666
  • Велики Преслав
Пера хавлии на 95 градуса, суша на програма памук. Моите хавлии сменям след всяка къпане, на семейството на няколко дни. Повечето ни хавлии са на 10-12 години, а имам и нови на по 3-4 години. Нямам хавлия за смяна, всичко си е здраво и излиза меко. Но са купувани доста отдавна, не са от новото производство, вероятно има значение.

Защо переш на толкова висока температура. Аз иначе също нямам съсипаня хавлия.

# 667
Пера хавлиите на програмата за чаршафи на 60 градуса . Суша на програма памук 3та степен (гардероб плюс ) . След сушилня кърпите винаги са меки и сухи . На няколко месеца са . Според мен е важен и препарата за пране . Пера с  Персил за цветно на прах и омекотител Softlan .

На марката Яна са .

# 668
Никога не са ми изтънявали хавлии от която и да е сушилня. Купувам само памук, 450 или 600 гр./м2 на български фирми.

# 669
  • до най-прекрасния мъж
Скрит текст:

Защо переш на толкова висока температура. Аз иначе също нямам съсипаня хавлия.
По здравословни причини се наложи да започна и продължавам и до момента така да ги пера. На 60°С не ми се вижда достатъчно. Пера с турски прахове и омекотители от 5-6 години, предимно Персил, понякога Ариел.

# 670
Аз след всяко къпане сменям хавлията, за ръце и кухненските по няколко пъти на ден, общо взето за 2 дни имам пълна пералня с хавлии на 60 градуса, 2 часа, праха е Miele ултрафазите 1 и 2, сушенето на памук екстра сухо.
 И с предишните пералня и сушилня Samsung същатата работа.
 Явно аз не случвам на хавлии.
Със спалното бельо го няма този проблем.

# 671
  • в 1001-та нощ
Хавлиите пускат доста мъхчета, материята им е пухена. Затова в сушилнята изтъняват. Ако се сушат навън - няма да изтъняват толкова.

# 672
 Много високите обороти на пералнята също са враг на хавлиите, но пък от друга страна, при центрофугирани на високи обороти кърпи, се намалява времето за шушене. Омекотелите пък им намаляват попивателната способност.

# 673
# 674
  • Велики Преслав
Добра е.  Ако трябва да се обоснова кажете, съжелявам че съм кратък но съм уморен.

Общи условия

Активация на акаунт