Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нова Зеландия

 • 529
 • 10
 •   1
Отговори
 • Мнения: 76
Здравейте мили мами, аз съм Йоана на 23 по професия сервитьор, съпруга ми е  сръбски гражднин с временно пребиваване готвач топла точка. Само със средно образование сме и двамата. Смея да кажа, че знаем английски на добро ниво.  Живота в България не ни се струва най-добрата алтернатива, нито този в Сърбия. Таа след дълго обмисляне и обсъждане се спряхме на Нова Зеландия. Бих искала да попитам дали тук има някоя дама която да е емигрирала в Нова Зеландия и да сподели за това. Рових доста из интернет и като цяло ме интересува дали хора с нашата професия биха имали шанс изобщо там. Във всички форуми пише, ще като за начало за първите няколко месеца ще са необходими доста финансови средства, но никой не конкретизира с приблизителни суми. Другото нещо, на което съпруга ми е попаднал и не може да намери е, че в момента с предимство били млади семейства и като цяло миваш през инревю и ако те одобрят ти дават жилище, което естествено изплащаш и работа. На мен това ми звучи доста нереално.Много мислихлехме и за Канада, но смятаме че там е доста по-трудно. Ще се радвам и за Канада да чуя от първа ръка. Като цяло бих искала да разбера малко повече за самия подбор, който правят и как се случват нещата от някой, който е минал през това.
Ще съм много багодарна на всякакви  на всякакви кометари!

П.С. Нямаме нещо което да ни задържа тук, работим сезонно и може да се каже, че нямаме приятели и някаква среда, от която да ни е трудно да се откъснем. четох и много за това как Нова Зеландия не била подходяща за хора  на нашата възраст, понеже нямало развлечения за младите и била лишена от "живот", това изобщо не ни притеснява, а даже добавя още плюсове.

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 11:20 от Yoana16

# 1
 • Мнения: 3 056
Според мен, потърсете източници в самата Нова Зеландия - свържете се с евентуални работодатели. Вижте има ли българско посолство или консулство и им направете и на тях запитване, а и разцъкайте сайта им. Вижте какво трябва, за да може да работи човек там - работни визи ли, в какви срокове, какви са цените.
Може и да намерите някоя бг мама там, но едва ли, а на вас си ви трябва информация от първоизточника.

# 2
 • София
 • Мнения: 26 785
Не пускай две теми.
Това е на другия край.на света. Трябва да минете през поне 3 летища... и много вероятно няма да можете да се върнете в Европа поне 1-2 г. Помисли си.

# 3
 • Мнения: 577
НЗ е прекрасно място. Но е много трудно с визите. Разгледайте сайта за имиграционите, дали въобще има възможност за виза. Поработете над английския си.

Ако наистина искате да се местите, почвайте да събирате отсега пари. Ще ви трябва голям начален капитал. Само билетите за двамата ще излязат 4-5000 лв. От
Потърсете във фейсбук - има различни групи.

# 4
 • Мнения: 76
Всяко начало е трудно, особено, когато решиш да заминеш в другия край на света. Смятам, че не е толкова трудно с визите, или поне такава представа съм добила от материалите в интернет по темата. А относно това, че минимум 2 години няма да можем да се върнем, като цяло не ми беше минавало през ума.
Благодаря за съветите ще разръчкам официалния им сайт, но аз по-скоро исках да чуя мнението на някой, който все пак е минал през цялата тази какафония.

# 5
 • The Land of the Free
 • Мнения: 25
Разгледайте този сайт bg2nz.com но мисля ,че в момента процедурата е спряна заради корона вирусаz

# 6
 • Мнения: 577
Всяко начало е трудно, особено, когато решиш да заминеш в другия край на света. Смятам, че не е толкова трудно с визите, или поне такава представа съм добила от материалите в интернет по темата. А относно това, че минимум 2 години няма да можем да се върнем, като цяло не ми беше минавало през ума.
Благодаря за съветите ще разръчкам официалния им сайт, но аз по-скоро исках да чуя мнението на някой, който все пак е минал през цялата тази какафония.
Австралия и Нова Зеландия са трудни за визи, ако нямате търсени от тях професии. Попринцип са много желани дестинации за емиграция.

Имайте предвид , че икономиката на НЗ не е особено силна. Цените са скъпи, заплатите зависи от града, но не са особено големи. Севрният остров около Окланд е добре, на южния стандарта е по-нисък. Попринцип има много работа в туризма, но на фона на корона кризата не се знае както ще стане със сектора. Другият силен сектор е земеделието, ако ви се работи нещо такова.

Иначе е много красиво място, хората са отворени, времето е хубаво, има много имигранти. Да, много е далече, не може човек просто да се върне за 1 седмица. В момента границите са затворени, но стартирайте процеса, ако сте се решили и събирайте начален капитал.

Във Ютюб също има много информация, главно на английски.

# 7
 • Мнения: 1
Здравей, към настоящият момент аз живея вече 3 год и половина в Австралия. Дойдох на 27 год изпълнена с много надежди и очаквания.
Сега, видяла достатъчно, обмислям връщане в Европа. Австралия и Нова Зеландия са доста трудна за достигане цел за взимане на постоянна виза, имайки предвид липсата на образование при Вас, което е основата да дойдете, стажът в Европа не се зачита, не ги впечатлява.....всичко е много различно тук. Относно финансовата част - стандартът е висок много / моята квартира в Сидни е А$370 на седмица, 1 кутия цигари е А$ 24-25 най-евтините/ погледни сайтове на супермаркети. Разбира се за да дойдете грубо ще трябват за двамата над 20 000 лв, най-лесно е със студентска виза, за държавни такси, такси за имиграционен агент, застраховки, само първоначална такса за Колеж + такси за колеж, самолетни билети, наемани на квартира/. Най-трудната част е след пристигането- намиране на работа/ без образование варианти са - честач, работа в ресторанти, строителство......всички тежки области. Хора с образование също минават през тези професии, както споменах опит извън местните сектори не са нищо тук/


Бих казала помислете за Европа, има не лоши градове с възможности.  Идвайки тук ще ви отнеме години, ако въобще успеете да вземете постоянни документи.
Туристическите места може би не са най-Ок.....

*давам примери за Австралия, но живота и стандартът е сходен.

Благодаря.

# 8
 • Мнения: 76
Много Ви благодаря за инфото, доста се разколебах след като прочетох вашите мнение и доста по-усърдно ровене из Интернет. Да, за жалост без образование сме, което ще ни попречи. Разколебана съм и изплашена. Гледах официалния им сайт,  надали изобщо ще сме одобрени, след като реално нямаме образование, работили сме единствено в България, което, да си го кажем е нищо... Та доста бързо осъзнах реалността и стъпих на земята..

Благодаря на всички за мненията и съветите, наистина много ми помогнахте!!

# 9
 • София
 • Мнения: 26 785
След като не си излизала извън България и си без образование, не се хвърляй на другия край на света. Виж нещо в Европа, с договор от тук, с опция за бързо връщане.

# 10
 • Мнения: 577
Ама недей да се разколебаваш така! Не ми е било целта това. Не е лесно, да, но не е и невъзможно, има и много други българи там. Помислете си дали не искате да учите нещо на място, дали можете да съберете пари и така нататък. Млади сте!
НЗ е много хубава страна и като цяло за мен начина на живот там е много по-хубав от този в Европа. Дестинацията е прекрасна, въпросът е как може да се осъществи.
И да ти дам малко перспектива. Минималната заплата е 19 $, тук малко повече инфо:
http://www.salaryexplorer.com/salary-survey.php?loc=155&loct … =28&jobtype=1
А тук може да си сметнеш данъците: https://www.paye.net.nz/calculator/

Както казах има доста работа в туризма, разбира се след като се успокои кризата.

Та така, ако ви се ходи се пробвайте. Просто не очаквайте, че ще стане от днес за утре Simple Smile

В Европа освен в Англия ще имате друг език, освен английския, който трябва да владеете, така че и това не е лесно.

Общи условия

Активация на акаунт