Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нова Зеландия

 • 9 505
 • 53
 •   1
Отговори
# 15
 • София
 • Мнения: 34 065
Аз вчера гледах за Канада. Всъщност търсех програми за образование на емигранти, но намерих само изисквания за документи и ниво на английски.
Всъщност навсякъде в така. Мм имаше предложение за Германия, но трябваше да представи сертификат за немски.
Така че помисли за сертифициране на езика!

# 16
 • Мнения: 409
Проблема при нас е, че искаме сигурност и един нормален живот. Нищо повече. Стабилна работа, която да покрива разходите, да можем да си позволяваме съвсем нормални неща. Нищо повече. Просто в България не виждаме сигурност. И най-важното. Тази корупция, циганите, които са навсякъде, кражби. Живота стана страшен. С моята работа все повече виждам децата и по младото поколение, което ме плаши и изобщо не ми харесва. Не бих желала децата ми да са такива. Знам, че много зависи от възпитанието, но и външната среда оказва влияние. Много са вариантите НЗ, Австралия, Канада. Наясно съм, че няма да е лесно и трябва упорство. Да за курсове по английски сме говорили, това е задължително, разбира се. Знам също, че ще ни трябват доста средства стартово. Далече е, доста... Над това като че ли не бях мислила... Смятам, че първо трябва на 100% да решим на къде ще се насочим. Защото все още има въпросителни. Канада на мен ми звучи по-добре. На съпруга ми НЗ... Много въпросителни.. И особено сега в тази ситуация, да си призная това съм оставила на заден план и сме се съсредоточи ли да оцелеем зимата. Да видим как ще тръгне лятото. И да започнем да заделяме пари.

# 17
 • Мнения: 9 844
Едно нещо е факт, че в никоя държава не са разпънали софра и само да те чакат да седнеш. Прави са момичетата, трябва старателна предварителна подготовка и само тогава нещата могат да се получат.

# 18
 • София
 • Мнения: 34 065
Когато искаш, трябва да дадеш. За сигурна работа, с трудов договор и квартира първо трябва да поработите предварително. Имам предвид учене, работа, обучение.
Моят мъж вложи към 5 хил лв в подготовката за тираджия. Като има зад гърба си и едни кило сертификати за механик.

# 19
 • Мнения: 409
Да, съгласна съм напълно и не очаквам без усилия и труд нещата да се получат. Мисълта ми е, че когато се трудиш и положи усилия в Канада например, нещата ще се получат, а в България шанса е нищожен, ако не човека на някой и тн.. Това са мои наблюдения и мисли. За жалост. Да, разбирам, сега разбирам колко едно образование би ми помогнало в тази посока, която съм тръгнала, но сме имали финансовата възможност за това. Именно поради тази причина бих искала да имам стабилност и нормален живот. За нас и за децата ми един ден. И не, не очаквам, че това ще е на готово. Готова да съм да направя всичко да положа усилията и работата които са необходими. Но да знам че един ден ще мога да дам образование на децата си, да имат топъл и уютен дом, да не се налага да се чудя утре от къде ще намеря пари за учебници и джобни, например. И смятам че не искам кой знае колко много.

# 20
 • София
 • Мнения: 34 065
Ами не е точно така вече. Има хиляди хора в България, които са учили, работили и имат хубаво СВ, с което направо стъпват на трудов договор в чужбина. И не говорим за хора, стартирали с връзки или пари.
Ти искаш да тръгнеш по пътя на миграцията от 2000 година. От човек, който я е преживял - недей!

# 21
 • Мнения: 409
А как да постъпя според вас? Наистина съм много объркана. И постоянно някакви идеи в главата ми се въртят. Съвсем наскоро ми проблясна една добра идея за Сърбия, която като стартова инвестиция е доста добра, а за тези от вас, които са запознати ситуацията там е една и дея по-добра от нашата. Пътищата им са по-добри, храната по-качествена, цигани по-малко, образователната система с една идея по-добра. Език знам. Близо е до вкъщи. Но пак Балкани...

# 22
 • София
 • Мнения: 34 065
Кое е по-добре? Януари бях в Ниш. Все едно са ме върнали в 2000 година в България.
Учи и работи тук. След 1-2 г в университета ще ти излезе някаква програма за стаж в чужбина. Има достатъчно.

# 23
 • Мнения: 582
Ох, извинявай мила, обаче звучиш объркана и несигурна. Повтаряш едни и същи неща - да си позволявате нормални неща, да живеете в нормална държава, да осигурите бъдещето на децата си - добре, добре, това е чудесно, че искаш това. Само, че според мен си се отчаяла прекалено много и може би малко си се паникьосала. Разбирам, че ситуацията в момента е много трудна за всички, хора губят работа, други - живот. Голям хаос е. Но нещата ще се наредят с времето. Виж как в темата като се разпише човек и изникват доста неща за проблема, който има.

Където и да отидеш това, което мислиш за нормално и да можеш да живееш спокойно, както казаха и преди мен - трябва учене, надграждане на знания. От това, което си написала прочетох само какво искаш, но не и какво можеш, какви умения имате с мъжа ти?

Та, според мен да си чешем езиците един вид и да се въртим около едно и също няма смисъл. Пиши по същество, ако все още искаш помощ. Ако ли не, тогава да разбирам, че причината за темата ти е просто да ти олекне, защото ти е притеснено как ще изкарате зимата сега, когато ресторантите не работят. Вие в момента вкъщи ли сте? Защо не потърсите работа с доставки по домовете?

# 24
 • Мнения: 409
Usmivka, в първия пост написах с какво се занимаваме и от колко време с идеята, да разбера дали хора като нас(без образование) и в тази сфера имат шанс изобщо. Намерих 3  и 6 месечни курсове по английски, придружени със сертификати, които смятам, че ще са от полза. За съпруга ми разпитвахме че и А подобни които са от порядъка на година. Той е готвач. А за себе си мисля да запиша и една бариста,  заедно с това има пак такива подобни школовки които са от порядъка на 6-10 месеца.  Но пак мисля, че това няма да е достатъчно. И сега въпроса е дали тук да запишем нещо да си го изучим като хората или там работа и обучение. Моя приятелка е в Англия и работи там, заедно с това учи задочно успява да се справи и с двете.
Да, съжалявам така е объркана съм.  Вкъщи сме пускам сивита за хранителни магазини а той към доставки и тн.

# 25
 • Мнения: 9 844
Според мен готвач е много добра професия. Той и тук ще може да си намери добра работа, предполагам, като отмине данданията. Все пак у дома и стените помагат.

# 26
 • Мнения: 204
Yoana16,
за изброените от теб държави ( Канада, Австралия и Нова Зеландия) има списък с търсените професии за всяка държава. Ако професията ти не попада в този списък шанса за емиграция по тази процедура е нулев. На сайта на правителството можеш да намериш изискуемия списък. По мои набрюдения се търсят лекари, инженери и т.н. Също има изискване за стаж по специалността.
Друг начин е да се запишете като студенти, но имай предвид, че таксите за чужденци са доста високи. Ако имаш начин да финансираш такова начинание определено е опция.
След това можеш да кандидастваш за работна виза и т.н.
С вашите професии може би е по-удачно да се насочите към туристически държави като Гърция или Испания, но с тази криза не знам как са нещата. Може да попиташ момичетата в съответните теми за повече инфо.

# 27
 • Мнения: 461
Езикът е задължителен - за мен!
Не само за намиране на работа - това е важно, но не най-важното нещо.
За комуникация с - полиция, имиграционни власти, вадене на документи, болници, училищни институции, банки, по летищата...

На мен ми беше много трудно да си намеря квартира, макар че знаех езика - никой не ти вярва, за тях си никой, и не те чака с червения постлан килим. Искат да имаш договор за работа, но ти си току-що пристигнал и ти трябва жилище сега - веднага!

Доброто знаене на езика ми помогна много - моето беше над средно. Постоянно ми казваха - А, ама ти говориш английски!

Бързо си намерих и работа.

Един курс тук начално ниво 2-3 пъти седмично е добре, (ако е по-често няма да запомните нищо и ще намразите езика, а и да имате време да си научите думите и граматиката) и ако може и още едно ниво - още по-добре. Това ще ви гарантира някакво спокойствие с пътуването, властите при пристигането, и всичко останало.

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 20:28 от Tahiti

# 28
 • Down south
 • Мнения: 6 858
По повод споменатите желани страни за установяване -Нова Зеландия, Австралия, Канада, преди години имаше точкови системи и изисквания, все още ли е така или има промяна.

# 29
 • Мнения: 204
Цитат
По повод споменатите желани страни за установяване -Нова Зеландия, Австралия, Канада, преди години имаше точкови системи и изисквания, все още ли е така или има промяна.


Все още е точкова системата и има изисквания за специалност, стаж, ниво на езика, възраст и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт