Зимна гобленарска тема - 145

• 50 421
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
  • там където има винаги вятър
Момичета, всичко което сте показали на последните страници е повече от красиво - браво 👏
Аз най-после приключих с подреждането на конците, срам ме е да кажа как бяха до сега 😒
180 броя DMC в две кутии
Скрит текст:

И още 40 броя Ariadna в трета, които долу-горе успях да приравня към DMC. Голямо ровене падна, дори намерих една таблица "Zamienniki DMC-Ariadna", но ми остана номер 1613...нищо не открих за него. Някой ако може да помогне ще съм му благодарна.

# 421
  • Разпиляна във въображението
Момичета, някоя от вас да е шила този гоблен?

Преди много, много години, една колежка си го купи, аз снимах схемата, приравних конците /не си спомням даже как/, и го забравих. Сега покрай историята с дъщерите се сетих за него и го изрових. Потърсих в нета информация, защото не съм написала каква панама, но намерих. Обаче отделно от това попаднах на странна информация в кой ден от месеца да го започвам, да "пребоядисам" вратата в червено, някакви промени на котките, етажите... /направо вещерска история/ положителни мисли, музика, и накрая кръстат бод, а мислих, че е с обикновен гобленов, както е и на схемата. Предупреждават, че е труден и ако не ползвам оригинала на конците, нямало изобщо да се получи. Мисля, че е много красив. Потърсих фирмата, която го е продавала, но в "Герика" Варна не го открих. Наистина е стар.

# 422
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
може и да няма пълно съвпадение.
тук дават едно,
Скрит текст:
а на друг сайт пише, че съответства на 803 Sad
Скрит текст:

имаш ли тези два на ДМЦ за да ги сравниш с твоя?

мириел, много момичета са шили такива гоблени с приравнени цветове и са показвали чудесни гоблени. проблемът не е в цветовете, а в бодовете. смяната на кръстче с гобленов ще съсипе гобленчето. в него има кръстчета, полукръстчета, блендирани нишки... в комбинация всичко това два много ефектни гоблени.

схемата и конците не е трудно да се намерят
https://stitchart.net/en/viktorianskoe-ocharovanie.html/
https://www.liveinternet.ru/users/lenx/post197721754/
https://radikal.ru/lfp/s017.radikal.ru/i409/1111/f3/ab40178114a2t.jpg/htm
рускините съм ги признала, много лесно се оправят с запазените права, разпространяването... Simple Smile а за смяната на цвета на вратата нищо не мога да кажа. или суеверие някакво или просто за да е в тон с къщата. според мен не е задължително да я смениш.

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 20:19 от st. Dobri

# 423
Някоя добра душа оттук даже и ми е купила конците, иначе не си обяснявам защо са в плик с форумското ми име.

За вратата - да, някакво суеверие по фън шуи Simple Smile

Ако се хвана е спазвам схемата както трябва.

Ще запазя схемата, благодаря!

# 424
  • Карлово
номер 1613...нищо не открих за него. Някой ако може да помогне ще съм му благодарна.
Според виртуалния конвертор на coricamo няма точен аналог,  най-близки са 824- 98,21% и  796- 97,15% .

# 425
Добри, този отпада, а 803 го нямам.

Тихерула и 824 нямам.

Кой знае какво съм шила, за да го купя 🤔

# 426
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
малко ме е срам, но аз съм си купувала защото цвета ме е грабнал Simple Smile имам какви ли не изчекнатинки.

# 427
На мен ми иде вече всичките цветове да изкупя. Имам толкова много и все нещо ми липсва. Аман!

# 428
  • София
Miriel ших го преди няколко години. Моят беше оригинален на Дименшънс. Според мен не е толкова стар, още виждам че се предлага 

Ето го и моя
Скрит текст:
Шила съм като съм спазила всичко. Не ми беше труден гоблена, най-много ме затрудниха звездите по небето, но леко, леко - станаха и те. Ако нещо те притеснява, пиши ми ще помагам с каквото и колкото мога. Smiley

# 429
На мен ми иде вече всичките цветове да изкупя. Имам толкова много и все нещо ми липсва. Аман!

И аз така, никога не заменям. Гледам, сравнявам и все не  ми харесва, отивам и купувам  № който трябва да е. Rage

Добри, ти шиеш понякога дребоси и можеш там да си слагаш тия "изчекнатинки", аз "кон с капаци" - каквото са написали - това трябва да е Rolling Eyes

# 430
[q
Скрит текст:
Шила съм като съм спазила всичко. Не ми беше труден гоблена, най-много ме затрудниха звездите по небето, но леко, леко - станаха и те. Ако нещо те притеснява, пиши ми ще помагам с каквото и колкото мога. Smiley
[/quote]
 Да попитам,трудно ли си шие на тъмната панама,виждам,че е 18 каунт.Не съм много добре с очите,а много ми харесва?

# 431
  • София
Да попитам,трудно ли си шие на тъмната панама,виждам,че е 18 каунт.Не съм много добре с очите,а много ми харесва?
По-трудно дали е не знам, но е по-напрягащо за очите определно. Аз също съм с очила и използвам лупа за някои бодчета. Освен това съм се снабдила с една лампа, която стои зад мен и хвърля много добра светлина през рамото ми и не на последно място, когато шия на тъмна панама слагам на коленете си бяла кърпа и така по-лесно виждам дупчиците. Simple Smile
Това са моите малки тайни, с които си улеснявам шиенето на тъмна панама, може другите момичета да споделят още нещо. Hug

# 432
Ето го и моя
Скрит текст:

Разкошен е!

# 433
  • Edinburgh-UK
Момичета,как шиете по-бързо ?Много бавно шия Disappointed Relieved ,събирам съвети

# 434
Момичета,как шиете по-бързо ?Много бавно шия Disappointed Relieved ,събирам съвети
Ами първо - сканирам си схемата на пдф, така може да се увеличава, да се драска върху нея - като започнах така  да си следя и отбелязвам, и стана много по-бързо при мен, отколкото да отбелязвам на хартиена схема.
И второ - спрях да режа конци, щом свършат знаците на даден цвят, а имам много конец - това вдяване, започване, завършване бави - направо оставям конеца, където му е най-близкият знак,
и трето - спрях да шия по цветове, защото така има голямо броене и голям риск от грешки и разшиване. Шия си на цветове или полета, както пасне, но да няма голямо броене, 5-6 знака максимум.

Общи условия

Активация на акаунт