Зимна гобленарска тема - 145

• 50 336
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
  • там където има винаги вятър
Зори, да много са - на Надежда Маштакова. За сега съм планувала само 4, тези които най ми харесват.
Поредният ти гоблен е много красив, бая беличко имаш да шиеш. Избягвам го, че вече 15 години сменям Wear Eyeglasses А и пейзажите за мен са по-трудни Rolling Eyes
Скрит текст:
На времето когато шиех така наречената Хитлерова зима /втория гоблен с който се захванах/, шия, шия - нищо не различавам. Слагах го в единия край на хола и отивах в другия за да разбера какво съм ушила - дръвче ли, пътечка ли. Но тогава имаше само гоблени на Казанлък. Сегашните са къде, къде...а и Дим. пък и кръстчето си е друга работа Wink

Vili, аз шия на този каунт, който е даден на схемата. Сега на този който започнах пишеше Аида 14 каунт, ами такъв си взех.Никога не съм заменяла бодове. Нека тези които го правят ти помогнат.

# 571
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пипи, на този американ (sail cloth) най-добре се получава с гергеф. Wink кръстчетата стават по-равни и подредени.
вили, има гоблени, които могат да се шият гобленов, вместо кръстче и обратното, но има и такива, при които със смяната на бода нищо няма да се получи. по-точно ще стане едно голямо нищо. Sad
най-общо:
ако гоблена е само кръстчета, може да се смени с гобленов бод.
ако има кръстчета, полукръстчета, декоративни бодове, мартеници... най-добре е да не се сменя нищо.

# 572
На мен чуденката ми е от там, че са дадени всички варианти - от 10 до 30 каунт, като 14,16 и 18 са "препоръчани" и накрая мисля да взема 16 като среден вариант.

Само кръстчета са, когато го поръчвах на сайта пишеше, че може и двете, но в инструкциите е само кръстат бод описан.

Последна редакция: чт, 28 яну 2021, 15:44 от Vili_Vanili234

# 573
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
ориентирай се по размера на готовия гоблен Wink
14-16 са най-масови. Simple Smile
30 най-вероятно е "през дупка", което значи 15 Simple Smile

# 574
На мен чуденката ми е от там, че са дадени всички варианти - от 10 до 30 каунт, като 14,16 и 18 са "препоръчани" и накрая мисля да взема 16 като среден вариант.
Кой модел сте избрали?

# 575
Кой модел сте избрали?

Vase with Pink Roses - S3194 https://www.goldenkite.com/s3194.html

# 576
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Честит Четвъртък!
Поздравления на всички момичета - страхотни сте!

Зори много хубав зимен пейзаж. Да ти спорѝ и да върви леко и приятно!

Пипи много е красиво твоето начинание!

Оленка много сладко котешко дупе се е очертало!
  Винаги ми е било интересно как го правите това със стърчащите конци... Като съм опитвала и преди с по-леките Феи на Милен Стил - всичко се оплита, обърквам конците... Става ми мазало. Затова пък, като шия и прекъсвам - отзад става като китеник.. Все още не съм си взела "снап чат" рамка, но го планирам. Може би с нея не е трудно така да се шие...

елка52 хортензиите са вълшебни!

Пускам и аз напредъка по феището Grinning

Преди:

След:

# 577
Ванилка, аз бих си взела 16к . Гоблена не е много голям.  18 к е голям ситнеж, аз съм на този и съжалявам защо не го почнах на 16к. Иначе по инструкция е на 14, но ми се видя много голям.
Зори, не изневеряваш на сезона.
Цветенце мое, напредваш.
Пипи, ушила си есента първо, тиквените цветове много те привличат.Simple Smile

# 578
Привет! На всички им спори шиенето, много е приятно да следя напредъка всяка седмица! Показвам и аз.

# 579
  • Бургас
Ванилка, аз бих си взела 16к . Гоблена не е много голям.  18 к е голям ситнеж, аз съм на този и съжалявам защо не го почнах на 16к. Иначе по инструкция е на 14, но ми се видя много голям.
Зори, не изневеряваш на сезона.
Цветенце мое, напредваш.
Пипи, ушила си есента първо, тиквените цветове много те привличат.Simple Smile
Хаха Оленка как ме познаваш само! Heart Eyes
Цветенце много добре напредваш душицо! Давай смело!
Деси тези тикви са ми слабост голяма Heart

# 580
pyypi, тъкмо ти видях и аз творбата и очото ми право на есента се залепи  Grinning. Еми те тва си е - въртим, сучем и към това, което ни е на сърце пак посягаме Hug Но тези сезончета са много сладки, ще чакам следващото ти етапче.

Desislava A., добре си напреднала,  видно е че ти доставя удоволствие.

И новата феичка на CvEtEmOe напредва с добри темпове.

mama iasi, значи ще се радваме на още три сладки пътешественички!
За бялото - на пръв пъглед изглежда да е много, но не е. Повечето е сивеещо-лилавеещи нюанси и мартенички, и тъй като са светли, създава впечатление за бял сняг Simple Smile.

# 581
Здравейте, имам питане относно на кой каунт панама шиете вашите гоблени? В момента съм си закупила схема на гоблен от Голдън Кайт с размери 300х400 бода, но не мога да преценя кой каунт панама да избера. Ииии малко се притеснявам тъй като това ще ми е първият гоблен с кръстат бод.

А дали гоблените които са за кръстат бод биха изглеждали добре с гобленов бод?

Обикновено дизайнера си посочва каунта панама. Аз когато си избирам каунт, то е съобразно големината най вече. Ако е малък модел и искам да е по-голям ще шия на 14 каунт примерно или обратно. Иначе основно предпочитам да шия на 16к.
Ето за твоя случай какви размери се получават при различните панами

Относно последния ти въпрос, за мен лично отговора е не.

Да покажа и аз малък напредък

# 582
  • Бургас
Зори ама до болка си права Joy  да знаеш.Аз пак ще сменям очила и дано вече стане работата, че много ми се шие. Исками се да съм по активна в шиенето  и да си почвам запланувания гоблен

# 583
Здравейте, имам питане относно на кой каунт панама шиете вашите гоблени? В момента съм си закупила схема на гоблен от Голдън Кайт с размери 300х400 бода, но не мога да преценя кой каунт панама да избера. Ииии малко се притеснявам тъй като това ще ми е първият гоблен с кръстат бод.

А дали гоблените които са за кръстат бод биха изглеждали добре с гобленов бод?

За този тип схеми няма еднозначен отговор, всичко е въпрос на лично предпочитание и възможности. Аз лично за такава схема бих взела 25 каунт и бих използвала бод полукръст или гобленов, защото предпочитам да е по-ситно и високите каунтове не ми създават проблеми с очите. Иначе 16/32 ми е любимо, но не и за такъв тип "пикселни" схеми. Изборът на каунт може да се съобрази и с това как ще се рамкира готовият гоблен и дали ще има достатъчно място за него там, където искате да го окачите Simple Smile В този ред на мисли, впечатли ме мнението, че това не било голям гоблен - аха, само 300 на 400, нищо работа Simple Smile

# 584
Най после готов, изкъпан и изгладен и подготвен за премяна. Гледам напред към следващия с надежда , че след година ще ви го покажа и него Ill

ПП. Снимката не отговаря на действителната красота, но толкова си мога.
Страхотен ! Ще пускате ли някъде за продажба/размяна схемата и остатъците от конците? Дано не ви се стори нахален въпросът ми Simple Smile Просто много отдавна го харесвам - точно тези хортензии, но все не остава ред за него Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт