АВГУСТинчетата ни добрички махат весело с ръчички

• 10 998
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
  • у нас
Тривалентната(Инфанриск),както и петвалентната(Пентаксим) ДТК ваксини си ги купуваш от аптеката,а тези за които казваш ти ги отпуска държавата.Аз ще си я купя,понеже е тройна ваксина (ДТК) с убита коклюшна съставка.Въпросната съставка всъщност дава страничните реакции, ако е жива ваксината,както е в тези отпускани от Здравната каса.За сравнение едната струва около 80ст.,а Инфанрикса е около 30лв.складова цена. Пентаксима 55лв.пак складова цена.
Всъщност като си помисля то и Анти Д имуноглобулина(васкината за отрицателни резус мами),българския е 10лв. а вностия е около 180лв.Ефекта е един и същ.Не знам тези три и пет валентни ваксини какво производство са,но може и да иде реч за вътрешни войни между вносителите на лекарства,знам ли..........но аз реших да си я купувам за мое лично спокойствие.

Последна редакция: вт, 19 сеп 2006, 10:21 от Lorexa

# 121
Здравейте и от нас! Дари като никога заспа ShockedСпоред мен се обърка нещо.Ще видим до кога ще е този сън ThinkingАз използвам момента да се вклю4а тук.Дори успях да асе облека( 4е в4ера бях по пижама  до следобяд Crazy).КОментирате ваксините- и аз мисля да й взема Пентаксим.И педиатърката ми също я препоръ4а.Ние сме на ко нсултация в на4. на другия месец.В4ера се обаждах да запиша и 4ас при ортопед,та- ще ходим и тази работа да свършим.Някой ходи ли ве4е на ортопед?
Днес е малко мра4но навън.Дано да се проясни и да не е студено,4е да излезем навън .В4ера Дария спа около 2 часа в коли4ката.Аз ще ставам 4е да се възползвам да свърша нещо и зкъщи докато спи.4ао! LaughingДо писане

# 122
  • София
Здравейте и от нас. Hug
Lorexa,не мога да намеря Colic Baby в аптеките в София.Ако някоя мама го е купила вече, моля да сподели от къде.
Velmar, ходихме на ортопед.Прегледа му крачетата, видя му ставите с ехограф,всичко е наред.Показа ни едно упражнение и това е всичко.
Мами, вие какви упражнения правите на бебоците?
Лек ден на всички!

# 123
  • гр.Добрич
Здравейте мамчета! Не съм писала от няколко дена, но ви чета редовно. нАЛИ ПРОБЛЕМИТЕ НИ ВСЕКИ ДЕН СА ЕДНИ И СЪЩи и мен ме мързи всеки ден да пиша едно и също.
Днес времето в Добрич е отвратително, вали от сутринта и явно няма да има разходка днес. И настроението ми е такова. Снощи таткото беше наред да гледа Ивчо и той не го оставил да спи. При нас проблема е че не реве ами постоянно ръмжи. Целия се изчервява и свива крачетата и все пръцка на сухичко. Не мога да разбера ама явно е колики придружени със запек. Вчера сутринта ака и то за първи път беше много течно, даже се изненадах. Чая на ХИП почти не го пие, а от капките няма ефект. Аз ги давам само вечер след като се изкъпем, но забелязвам че при нас болките май са повече през деня. Сега го гушкам и той заспива за няколко минути и после пак се стряска. Аз не обичам да експериментирам за лекарствата, но мисля да пробвам с този Импортал за който писа Лорекса.
По въпроса за памперсите и аз да се изкажа. За болницата бях купила Либеро, но моя мишок се роди толкова малък, че те ми се сториха големи и така не съм ги пробвала още. После купих на Памперс 1, но те също са широки и въобще лепките им трудно хващат, така че продължаваме на Памперс 2. Няколко пъти ми пропускаха, но все пак съм по-доволна. Сега те свършиха и реших да оползотворя пакета с Памперс 1, но снощи беше толква напикан, че чак гърба му беше мокър, пък и това мекичкото, което са сложили на коремчето става дебело и може да прилепне добре. Естествено това си е моето мнение и както сами виждате всеки е доволен от различни марки. Ние вече се 4 килограма и засега ще продължа с Памперс 2 от 3 до 6кг.
За ваксините и нашия доктор ни препоръча тази по-скъпата, но ако имаме възможност да я купим, естествено засега мжем са позволим стига да е най-доброто.
Засега това от нас със Ивчо, че ми спи на ръцете.

# 124
Тъкмо мислех да си легна и ето тя пак се ококори,спа има-няма 30 мин!От 9 до сега сме все на гърда и не заспива!Мисля че кърмата ми е намаляла и е гладна! Confused
Аз дето изцеждах по 120мл,сега нищо не пускам след нея Cry,може би е защото в Стара Загора не можех да се изцеждам и почти 10 дни не съм се цедила.Дали е от това newsm78 или защото днес още нито съм яла нито пила нещо,защото все с нея се занимавам ooooh!много ме е страх ,че кърмата ми спира Sad.Вчера пак си купих лактогонен чай,какво друго да направя за да тръгне пак по бързо Rolling Eyes?
За ваксината и аз смятам да купя тривалентната.
Нашето педи ни показа едни упражнения,но много,много нямаме време за тях сякаш newsm78Те са каране на колело за краката и свиване и разгъване на ръчичките встрани.

# 125

newsm51 newsm51 newsm51 ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА 

Йоан на мама mamajeni
Марая на мама ivkapifka newsm51 newsm51 newsm51
smile3525 smile3525 smile3525ЧЕСТИТА ВТОРА МЕСЕЧИНКА НА  Димитър на мама Venelina smile3525 smile3525 smile3525

# 126
Честити месечинки и от мен!
Да растът здравички ,много да слушкат и папкат!
  bouquet  bouquet  bouquet newsm38  phoneuu baloni

# 127
  • София
ЧЕСТИТО НА БЕБЕНЦАТА И ОТ МЕН!!![/size]

При нас няма нищо ново,папкаме,спинкаме,слушкаме,плачкаме и дебелеем newsm62Като й видя големите бузи и гривничките по крачетата и се размазвам от кеф newsm30.Да се оплача,съседа си сменя дограмата и от сутринта бръмчи с една отвратителна машина,а преди малко ми звъни на вратата и ми вика "Към 12.30 ще дойдат майстори да ми сменят дограмата и ще бъде малко по-шумно до към 15ч",все едно досега беше безумно тихо smile3515
Лорекса,много стискам палци за ваксината,аз доста съм се паникьосала на тази тема.Да пишеш като се върнете как я е понесла малката принцеса.Аз се спрях на варианта да си купя Пентаксима,както казваш ти,за мое спокойствие.Само не знам какво ще правя,ако като дойде време за втория прием ваксината е на отказ в търговската мрежа. newsm12.Даде ли на Кари предварително Панадол или само след ваксината?Знам,че след това се прави компрес с реванол,предварително изстуден във хладилника,ама не знам дали само ако се подуе или задължително се прави дори и да няма оток.Май всички разбраха,че това ми е един от най-големите кошмари,още повече,че аз имам фобия от всякакви игли и инжекции.Това е и една от основните причини да не поискам упойка за раждането Embarassed
Велмар,като видиш,че вече трудно залепяш памперса и го намираш смькнат доста под пъпчето и почне да изпуска на кръста,значи сте за следващия размер.Аз мислех,че трябва да ги сменя,защото й се отбелязва ластика на крачетата,ама се оказа,че не това е критерий.Аз също ползвам само Либеро.
Елен@,понеже братовчедка ми и зет ми са фармацевти и щом разбрах от Лорекса за това сиропче им се обадих,те ми казаха,че е нов продукт и може още да не са го заредили навсякъде.Отиди в някоя аптека,обясни точно за какво става въпрос,защото няма гаранция,че навсякъде го знаят и помоли да ти го поръчат с/у капаро примерно.Стана доста дълго,за което се извинявам.Много целувки от нас txtloves

Последна редакция: вт, 19 сеп 2006, 14:55 от bubcheto15

# 128
До сега нямах нет #Cussing outспрял тока при достав4ика #CrazyА тък мо си мислех да се възползвам от това 4е Дария спи  от..няколко 4аса Shocked- с малки пробуждания.По4вам да се притеснявам ве4е.това не е нормлано за нея.Още пове4е в този 4асови пояс. newsm78
Спинки,при нас ситуацията е същата с ръмженето,напъването и пръцкането.цялата става 4ервена.Само дето ние нямаме запек,а с пръцкането изкарва и  малко аки.По този повод  да ви питам- как може да се познае бебшко разстройство ThinkingНа няколко пъти Дари изкарва като под налягане LaughingАз ли си втълпявам ве4е не знам,но ми се вижда по-рядко от нормалното.
Мама Марго,и аз имам такива опасения относно кърмата и съм решила да си взема 4ай за лактация.Ти какъв използваш?

# 129
Здравейте от нас с Дани  Simple Smile
Ние днес ставаме на 40 дена и по този повод сутринта ходихме да ни четат чиста молитва.
Дани не разбра нищо от нея защото през цялото време спеше и се усмихваше от време на време.
Сега спим и като се събудим ще хапваме и после ще ходим на консултация,да ни мерет теглят и да ни правят имунизация,да видим как ще се държим там  Simple Smile
Честито на всички празнуващи днес -да са живи ,здрави и много щастливи   bouquet
Поздрави на всички от нас с Дани  Simple Smile

# 130
Искам да ви питам някой знае ли нещо за хомеопатичните лекарства против колики. Чух за Хамомила и Колоцинт. Някой ползвал ли е, имаше ли ефект?
gabi32, Аз давам на Самуил Колоцинт. Като, че ли има ефект, но трябва да се дава редовно. Аз го давам 3 пъти на ден по 3 гранулки. А понякога при по силна криза по време на колики давам пак 3 гранулки и до 15 мин. се успокоява.
За памперсите от самото начало ползвам Либеро и съм много доволна. Вече сме на размер 5-9 кг. Още докато малкия беше около 4,5 кг. преминахме на тоя размер.

# 131
Здравейте и от нас!  Hug
Честито на всички празнуващи днес!

Lorexa стискам ви палци.  Praynig Малката ще се справи!  Peace Ще чакам да докладваш като се приберете.
Kristianа и  Ralka Balka какви са тези болести.  Sad Много от рано сте ги почнали нещо.  Tired Хайде да се оправят малките дечица, че да са спокойни и майките.  Praynig
AndyB благодаря за поканата.  Hug Следващия път ако се налага такова мероприятие ще имам в предвид и дветет покани.  Wink
За пелените - и аз мисля вече да мина на 3-ти размер, като свърша този пакет. Но явно като марка всеки е доволен от различна.
За ортопеда - ние сме на преглед на 3.10. В четвъртък ще ходим на консултация и ще си вземем напрвлението.
За обривите и крустичките (ох, така ли се казваше  Embarassed) - и моята педиатърка каза, че това е реакция на организма към млякото и млечните продукти, които съм консумирала по време на бременността и сега докато кърмя. Сега съм ги ограничила до минимум. Каза че ще минат от само себе си.
Иначе ние сме добре. Вчера си купих хамака за корито - е страшна работа е.  Peace Мога да къпя бебето и сама, а и на него много му хареса.
Мами и аз си купих от българския лактогонен чай. Пия го от два дни, но нещо при мен няма голям резултат. Един път на ден сме изцяло на АМ. Но понякога се налага и да се дохранваме с около 30-60 мл. АМ.
Ами не се сещам друго засега!  Heart Eyes

# 132
  • София
Гъбка, аз именно твоето съобщение за Колоцинта видях във форума на Зачатие. Питах за него и за Хамомилата в аптеката и те ми дадоха Хамомила 9. Ама не знаеха как се пие. Освен да питам Вени, нали тя е давала Хамомила. Беше написала 4 пъти, ама колко гранулки и в колко вода Thinking 3 гранулки в колко вода разтваряш?

# 133
Мисля че кърмата ми е намаляла и е гладна! Confused
Аз дето изцеждах по 120мл,сега нищо не пускам след нея Cry,може би е защото в Стара Загора не можех да се изцеждам и почти 10 дни не съм се цедила.Дали е от това newsm78 или защото днес още нито съм яла нито пила нещо,защото все с нея се занимавам ooooh!много ме е страх ,че кърмата ми спира Sad.Вчера пак си купих лактогонен чай,какво друго да направя за да тръгне пак по бързо Rolling Eyes?

И аз бях така около 40 ден на малкия, но засилих хапването и пиенето на течности. Нали казват че това са т.нар. периоди на бум  на растежа. Започнах да се цедя /по принцип не се цедя оставям бебо да си ме регулира/. Давах на Крис по често, като редувах и двете гърди, и вече нещата се нормализираха. Има в Кърмаческия една страница Как да увеличим кърмата си, там можеш да намериш отговор на вс. ти въпроси.
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/859/
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4485
Най-важна е психическата настройка. Вс. ще е наред, с малко повече старание, но важното е да не се отказваш и да посягаш към биберона с адапте Laughing

# 134
Може и да ви се стори странно, но установих че кърмата ми се увеличава от шипков чай. Пия го вместо вода заради вит.С. След няколко часа гърдите ми стават много големи и твърди, чак болезнени и се налага да поизцеждам малко. Вече трети път си правя този експеримент и ефекта е все един и същ, но пия доста наведнъж 0,5-1л. Дано да подейства и при вас.

Общи условия

Активация на акаунт