Здравейте!

Казвам се Камен Войников. Студент в 3-ти курс съм,  специалност Икономика и финанси с английски език в Софийския университет.

Специалността ми харесва, старая се да полагам усилия и да извличам колкото се може повече знания от "морето от академична информация", което ми се предлага. Въпреки това, всички знаем, че е трудно да бъдем отлични по всичко, а и не всяка дисциплина е по наш вкус! За себе си открих, че определено Статистиката не е за мен, нямам желание да се занимавам професионално с това направление.

Смятам, че имам достатъчно добро ниво само на английски език (C1). Счетоводството ми харесва ми и основно съсредоточавам мотивацията и времето си в него.

Доколкото разбирам от различни статии и съвети, направлението Счетоводство и Одит е много добър избор за развитие. Например, прочетох в интернет статия, че професията одитор е най-добре платената понастоящем за завършилите Икономика и финанси със средна заплата 1920лв. Имам желание да стана одитор, да кандидатствам за Big 4, да уча за ACCA сертификация.

Конкретните ми въпроси са:
1) Правилно мнение ли съм изградил за направлението Счетоводство и Одит, пропускам ли нещо?
2) Можете ли да ми препоръчате и друго направление, в което да потърся работа (напр. Логистика, Банки)? Все пак, всички знаем, че одиторската професия не е лесна, иска се много, особено щом става въпрос за Big 4. Има ли някое направление, което дава също толкова добра реализация, толкова добре платено, като Одита, а същевременно е по-поносимо и леко?
3) Досещате ли се за някоя книга, която да ми препоръчате по тази тема или пък кариерен център, към който да се обърна?

Много ми е важно да разбера дали не пропускам нещо и не съм в заблуда, защото другите предмети остават все по-далечни в сравнение със Счетоводството.

Ще съм благодарен, ако драснете по някой друг съвет, макари набързо, трудно ми е да намеря информация! Дано да се получи интересна и полезна тема за професионалисти, млади специалисти или просто любопитни хора! Разбира се, има място и за субективно мнение с по-мощен "заряд", не се притеснявайте, та аз съм още студент, приемам и критика, даже се радвам, ако някой ме поправи навреме, ако бъркам!

Естествено, ще се радвам, който желае, да разкаже и за своята професия и призвание! Не аз съм важният!

Последна редакция: пн, 16 ное 2020, 23:32 от Kamen Voinikov