ВТУ - факултет по изобразително изкуство-мнения.

• 206
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, дъщеря ми ще е 11 клас. Имаме малко време да решим къде и какво ще се кандидатства, за да започне с подготовката за изпитите. Учи в Национална Художествена гимназия и ще продължи с това. Моля за мнение за факултета по изкуства към ВТУ.

# 1
Завършила съм преди много години, но навремето се смяташе за второто място след Академията, където човек може да научи нещо.

# 2
В Академията в София, мисля че няма специалност иконопис и стенопис. Към това сме се насочили, освен във ВТУ не знам къде има такава опция.

# 3
В Пловдив има "стенопис" и "стенна живопис".
Иначе преди 12-13 години познато момиче завърши "скулптура" във ВТ, доволна беше, като цяло много мили спомени от студентския си живот пази.

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 08:50 от Мила Атова

# 4
Стари са ми впечатленията, но преди 10тина години си бяха на ниво. Племенникът ми след Тревненската школа завърши рисуване там. Беше доволен.

# 5
  • София
В Академията в София, мисля че няма специалност иконопис и стенопис. Към това сме се насочили, освен във ВТУ не знам къде има такава опция.
Стенопис има и в София. https://nha.bg/bg/podkategoriq/bakalavarski-specialnosti

Общи условия

Активация на акаунт