Темата на Ибо 🤙 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №68

• 42 847
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Последното изречение на резюмето:
Barış da karmakarışık bir durumdadır ve Zeynep’e karşı nasıl davranacağını bilemez./
"И Баръш е объркан и не е сигурен как да се държи със Зейнеп."

И другото интересно изречение от резюмето:
Barış’ın aklından ve kalbinden geçenleri okumakta zorlandığı için de Zeynep’i korumak adına Barış’a tavır almaya başlar./
Тъй като е трудно на Саваш да разшифрова какво се случва в ума и сърцето на Баръш, в опит да защити Зейнеп, заема твърда позиция срещу Баръш.

Няма да е лесно и тук.

# 541
Енгин как ще играе в 50 кв.м. и ДЕК едновременно? Или метрите са заснети вече?

# 542
Той и Ибрахим си обяви новия проект, и главната сценаристка. Сериалът върви към финал, максимум 3 серии му давам още. Сюжетът е близо до развръзката, а и сценаристите се поизчерпаха, ми се струва. Предпоследната серия беше много показателна за това  - повече от половината беше отделена на погребението на Мюжгян и скръбта на роднините. Ибрахим толкова не беше плакал във всичките си роли досега, взети заедно. Тягостно за зрителя и безсмислено от драматургична гледна точка.

# 543
  • Плевен / София
Енгин как ще играе в 50 кв.м. и ДЕК едновременно? Или метрите са заснети вече?
Както и Керем снима едновременно за платформа и играе във "Почукай на вратата ми ".

# 544
Той и Ибрахим си обяви новия проект, и главната сценаристка. Сериалът върви към финал, максимум 3 серии му давам още. Сюжетът е близо до развръзката, а и сценаристите се поизчерпаха, ми се струва. Предпоследната серия беше много показателна за това  - повече от половината беше отделена на погребението на Мюжгян и скръбта на роднините. Ибрахим толкова не беше плакал във всичките си роли досега, взети заедно. Тягостно за зрителя и безсмислено от драматургична гледна точка.

аз мисля, че сериала ще си изкара до финала на пролетния сезон-на 2021.

малко настроение от Деметка

Благодаря за интересните коментари, озета и снимките!! Flowers Hibiscus

Сериалът на Енгин Й. беше сниман в началото на 2020.

# 545
"Домът" има стабилен рейтинг, което не говори за сериал, който е изчерпал потенциала си. Според мен има много възможности в историята. Възможно е да загуби зрители, ако посоката не се хареса на някои, но според мен много от зрителите на Дома ще останат. И аз считам, че историята ще продължи и ще завърши сезона напролет, ако нещо непредвидено извън самата продукция не попречи.

Съжалявам, че има разочаровани. Една от най-големите фенки на Ибрахим от фенклуба му в Северна Америка каза, че се отказва да гледа сериала, защото не може да гледа Ибо в такава роля. И други подобни гласове се чуват. Жалко наистина, но на вкус и на цвет товарищей нет. Grinning

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 18:35 от Дданни

# 546
  • Плевен / София
"Домът" има стабилен рейтинг, което не говори за сериал, който е изчерпал потенциала си. Според мен има много възможности в историята. Възможно е да загуби зрители, ако посоката не се хареса на някои, но според мен много от зрителите на Дома ще останат. И аз считам, че историята ще продължи и ще завърши сезона напролет, ако нещо непредвидено извън самата продукция не попречи.

Съжалявам, че има разочаровани. Една от най-големите фенки на Ибрахим от фенклуба му в Северна Америка каза, че се отказва да гледа сериала, защото не може да гледа Ибо в такава роля. И други подобни гласове се чуват. Жалко наистина, но на вкус и на цвет товарищей нет. Grinning
Аз мисля, че точно такава роля се играе най трудно и си проличава моженето на актьорът...Но ако някои фенове искат да го гледат само в ролята на мачо и положителни образи изборът си е техен...Гледам то още от "Черни планини" и не на всякъде са ми харесвали образите на героите му, но съм се наслаждавала на играта му.

# 547
  • Бургас
Скрит текст:
Да, историята, която ни разказват е многопланова и многопластова. Краткият диалог между Баръш и Зейнеп не може да ни покаже какво има в сърцето нито на единия, нито на другия. И това е интересното в тази история. Предстои ни да видим какво означава да се чувства човек добре до друг човек. Това си е пълнокръвна сюжетна линия сама по себе си - една току-що разведена жена с травматичен брак и минало и един млад мъж с травматично минало и неуспешен брак. Има много хляб и в тази история.

Баръш е енигматичен образ, сдържан, но емоционален; принципен, но милостив; възпитан, изискан в обноските си, философски и житейски мъдър; работохолик, който бяга от нещо в живота си - от самота, от невъзможност да се доверява, от чувство за вина, от нещо, не знам какво, надявам се да разберем. Изглежда човек, неспособен на крайни емоции - нито радостта му е експанзивна, нито гневът му е унищожителен. Човек, който контролира внимателно чувствата си. За мен слабостите, които Баръш би могъл да има, биха били свързани с неговата принципност. И понеже харесвам Енгин, и Баръш ми е убедителен и чаровен със своята фина сдържаност и изисканост.
Скрит текст:

Катя, ако да си толкова добър, че мъжът ти да осъзнае какво е да те загуби и да хукне да те преследва като луд и да стане чудовище, да - Зейнеп направи от Мехди чудовище с добрината си! Grinning Той видя едно добро момиче, което търпи бившата му любовница, извънбрачното му неродено дете, досадната му отровна сестра, обикна приютеното от него дете, гледаше го с любов и благодарност, наричаше го "майстор Мехди" с истинско блаженство, но уви, е също така умна и преследваща своите мечти млада жена! Вместо да ѝ помогне да разтвори криле, той ги отразя!

Трябваше ли да му даде още шансове! Според мен му даде достатъчно шансове.
   Дани, "закова" ме с този си пост....Толкова еднакво мислим....И все пак.....
    Как да и  помогне да разтвори криле, като той самият не знае какво са големите мечти....неговите се простираха до къщичката с дворче и те двамата сами.. или да отидат на кино и да гледат филм заедно, да и ходи на гости в кантората в махалата, за да си пие чая.... На нея не и беше трудно да влезе в неговия свят  /все пак и тя произхожда от там/, но на него нейният свят му беше далечен, колкото земята от небето.
    Каквото и да си говорим, липсва ли духовното привличане в една връзка, рано или късно тя се изчерпва. При Зейнеп чашата преля със заключването, но беше въпрос на време да проумее, че любовта не е само убежище, милосърдие и поемане на отговорност. И това, че Баръш я попита на колко години става, подхвърляйки 30? беше, за да и напомни, че е твърде млада за този живот на който се беше обрекла. Убедена съм, че една опитна жена би моделирала от Мехди мъжа – мечта, така както Аслъ направи с Ферхат. Но...Зейнеп няма нито опита, нито е добър психолог, напротив и тя самата се нуждае от професионала помощ. Да си добра и разбираща в една подобна връзка не е достатъчно. И да, добротата и направи от Мехди това, което видяхме....но не съм съгласна, че и чудовище.
  Знаете ли, колкото и разум да влагах в цялата ситуация, когато Баръш отвори вратата на колата, а Зейнеп му се хвърли на врата, секундите радост от избавлението при мен много бързо се замениха с буца в гърлото виждайки Мехди с глава на капака и с онзи ехиден, но изпълнен с болка поглед казващ и -“Да....това е твоят живот! И за мен място в него няма“
   Затова искам всеки да продължи по пътя, който сам избере. Вярвам, че Мехди ще преоткрие света чрез дъщеря си, та дори и Бенал да има второстепенна роля в него – тя е свикнала на това. А за Зейнеп – тук процесът ще е по-дълъг.....основно да преодолее чувството за вина, да подреди преоритетите си и да се научи да говори за чувствата си, без да подава грешните сигнали към тези които и помагат.
   Много загуби сериала от тази пандемия, но смяната на сценаристите ме обнадеждава, че ще се реализират нови идеи - сюжетните линии имат голям потенциал и съм убедена в пълноценното им развитие до пролетта.Все пак ще има и нови герои - Сакине обеща пред Аллах, че ще потърси голямата си дъщеря, ако със Зейнеп всичко приключи добре. А Нермин, Емине, Нух и Джемиле, Дилара - техните истории? Няма как да ни оставят сами да ги довършим. И да, сериалът е със стабилен рейтинг и не вярвам толкова лесно да го приключат.
ПП  А относно тези, които спират да гледат Ибрахим, заради нехаресване на ролята, значи не уважават решението на актьора...Подписвайки договор за дадена роля всеки е наясно с опорните точки в развитието на образа и какъв е краят на героя. Сценарият разкрива вече нюансите....Така,че Ибо е приел поредното предизвикателство и до сега се справя брилянтно, както за Демет е големият и шанс.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 07:30 от aniksi

# 548
Аникси, напълно съм съгласна с теб, че Мехди не е чудовище. Трябваше да го сложа в кавички това. Даже в последната серия се опитвах да го разбера, да видя влюбения мъж, който като дете се крие зад глупави извинения - "Не те отвличам, тичам след теб!" В един и същи миг ми е жал за него, и му се ядосвам. Ибо го предаде много хубаво това - надеждата, че отчаяните му действия ще смилят Зейнеп, и в същото време гнева и безсилието, когато тя показва, че няма за какво да говорят. Успях да вляза в кожата на безсилния мъж, уверен в силата на любовта си и правотата си. Силните страни на Мехди са неговото падение - точно като при Зейнеп.

И си много права, че една опитна жена може би щеше да намери начина да подчини мачото, да постигне своето.

# 549
Съжалявам, че ултра феновете на Ибо приемат на нож промените в образа на Мехди. За мен това е невероятна възможност да разгърне огромния си актьорски арсенал. И в живота, както и в сериала се случва така, че дори добрите хора понякога вършат лоши неща Rolling Eyes Вероятно сте чели притчата за двата вълка (ако не сте - слагам я в подсказката по-долу)
Скрит текст:
Възрастен вожд Чероки преподавал на внука си уроците от живота.

„У мен се води битка - рекъл той на момчето – страшна битка между два вълка.

Единият е зъл – той е гневът, завистта, недоволството, алчността, нахалството, самосъжалението, вината, ядът, чувството за малоценност, лъжите, фалшивата гордост, чувството за превъзходство, неувереността в себе си, егото.

Другият е добър – той е радост, мир, любов, надежда, спокойствие, скромност, доброта, доброжелателство, разбиране, щедрост, истина, състрадание и вяра.

Същата битка се води и в теб – както и във всеки друг човек на земята.“

Внукът се замислил за минута и после попитал „Дядо, а кой вълк ще победи?“

На което старият вожд отговорил простичко:

„Този, който храниш.“

Попадала съм и на доста коментари, че Демет не искат да я гледат в драми, а само в комедии, така че хората сме различни.

Преди малко изгледах една анкета за най-добрата дизи двойка на 2020 г. и изненадващо за мен Демет и Ибо имаха много добър резултат, т.е. в Турция оценяват труда им и ги харесват >>>

Имайки предвид, че по ТВ 8 има само два сериала - ДЕК и Стаята, според мен ще продължат да си разказват историята. Има още хляб и в образите и в отношенията между тях. Не ми е омръзнало да ги гледам и най-важното - действието изобщо не е предвидимо.

# 550
  • Бургас
Дданни точно като теб ту се ядосвам, ту се радвам и на двамата, защото всеки прави своите грешки, което неминуемо води до пропаста, отворила се  помежду им....
     Иска ми се приказка......"да плеснат с ръце, да се прегърнат", но....историята е върху реалния живот и житейския ми опит показва, че доста вода ще изтече докато видим един логичен завършек на тази изпепеляваща любов. Много добре стои Баръш до Зейнеп, той трябва да е логическия преход към другия и живот.Ала скоро във фейса прочетох един пост с притча, изводът от която беше: "не винаги тези които ни причиняват проблеми ни мислят злото и не винаги ,тези които ни вадят от тях ни мислят доброто".  Да видим какво добро ще е Баръш за Зейнеп?При това собственият му брат да се обърне срещу него, значи трябва да очакваме доста разкрития...
     Бях споменала, че в момента гледам "Черно бяла любов" и установих, че освен една и съща главна сценаристка, двете двойки от сериалите имат много сходни черти, преди всичко в образите на Ибрахим и до някъде женските образи. Всяка от актрисите и Бирдже и Демет са перфектно избрани за ролята...Зейнеп е лутащото се, търсещо себе си дете, на кръстопътя между два свята, именувало чувствата, които изпита с името любов. Мехди е едно израстване в образа на мачото...И не , не съм съгласна,че серията със смъртта на Мюжгян е била за запълване, напротив точно тук Ибрахим показа, колко голям актьор е! Затова ще го гледам с още по-голямо удоволствие, защото има какво още да ни покаже от таланта си! А дали Енгин ще се окаже добрия партньор за Демет - вярвам и в тази линия , защото и в тази двойка има много потенциал!

# 551
Искам да разкажа контекста, в който Саваш нарече брат си артист. Зейнеп се извинява за нещата, които им е причинила, и че и Баръш е можел да пострада. И Саваш казва: "Наистина се уплаших. Не гледай, че се ядосвам на Баръш. Не искам да пострада. Но понеже не е толкова красив като мен, изпитва нужда да се прави на герой. Какво да прави? Артист!/Позьор!"

И после Саваш отново нарече Баръш артист. Зейнеп казва, че се чувства виновна за състоянието на Мехди, а Саваш ѝ каза: "Виновният е в затвора, Зейнеп. Моят брат артист е опасен - той го вкара там!"

И трети път го нарече артист. Имитира  какво Баръш би казал на Зейнеп в момента, как би ѝ казал, че се страхува да бъде щастлива. И после Саваш попита Зейнеп: "Добре ли изиграх Баръш?" Зейнеп каза: "Точно като него." И Саваш: "Той е артист, а аз съм по-красивият."

В нито един от трите случая Саваш не нарече Баръш "артист", за да намекне, че в него има нещо нередно. Това беше неговият начин да се възхити на брат си, без да се възхищава открито.

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 22:01 от Дданни

# 552
Имаме втори фрагман

Мехди се съгласява да се ожени за Бенал, но тя за него - не.
Байрям се появява пиян в кантората на Баръш и смачква тортата за рождения ден на Зейнеп.
Зейнеп си дава сметка, че Баръш е влюбен в нея.

Филмът е пълен!

Последна редакция: пн, 28 дек 2020, 22:32 от super_katia

# 553
Защо започнах да гледам "Домът..."
Първо- харесвам Ибо, второ- любопитна бях да видя Демет в сериозна/драматична/ роля след романтичните и комедийни роли , но когато видях едно малко момиченце, което много искаше да учи, но бащата изгори тетрадките, вече исках да проследя нейната история...
Няма да крия, че бях неприятно изненадана от развитието на образа на Мехди. Но Ибо се справя брилянтно, нито за миг не съм мислила да се отказвам от сериала, заради сценария, каквото са написали и заснели ,това ще гледаме.
Попитали Ерик Робъртс защо играе роли само на "лошо момче". Той отговаря, че лошите момчета карат хубави и скъпи коли, имат големи луксозни къщи най- хубавите момичета Simple Smile
Чест му прави на Ибо, че е приел тази роля. Тя е голямо професионално предизвикателство.
Според мен Мехди не е толкова лош, колкото объркан. Той си имаше капсулован живот -  махалата, работилница, помагаше на хората в нужда, съседите, къщата , семейството. Но Зейнеп нахлу в живота му и го преобърна на 360 градуса. Той не беше готов за това.Свикнал светът да се върти около него, да се слуша неговата дума, той  не се съобрази с потребностите и чувствата на Зейнеп.  Първо го объркаха съветите на Мюжгян, а когато остана сам , вече съвсем се изгуби... дано да има малко просветление и да подреди нов живот след развода без Зейнеп.

Не вярвам и не искам да приключи по- рано сериалът. Има  какво още да ни покажат от тази история, надявам се на пълен сезон до май- юни.

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 07:52 от Lilims

# 554

Общи условия

Активация на акаунт