Темата на Ибо 🤙 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №68

• 42 845
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
# 556
Отвратителен Байрям, долно нищожество.
Охраната защо го е пуснала пиян в офиса?!
Цял живот пречи на Зейнеп, такова унижение пред колегите, ужас.
Мехди му даде работа и подслон, но сега е в затвора и Байрям остава отново на улицата... затова се напи и отиде да си го изкара на Зейнеп!

Бенал и тя друга- цяла година тича подир Мехди, самонастанява се в къщите му, а сега се дърпа. Не каза ,че не иска да се жени, каза, че не е съгласна, явно ще има условия?

Мехди сигурно вече има присъда, на колко ли го осъдиха?

Саваш и Баръш- какво не знаем ние и кога ще ни  разкрият тайните им...

# 557
Фрага с бг суб - https://ok.ru/video/2217066039840

Да, отново интересно развитие на нещата. От всяко храстче около Зейнеп изскача зайче. Сега пък тати реши да я унижава на работното място, най-вероятно за да ѝ извие ръцете да се грижи за него. Няма мир за това момиче, как да си помисли дори, че заслужава щастие.

Истинската дилема за Мехди ще започне тогава, когато излезе от състоянието си на афект (дали е такова, продължи твърде дълго) и се замисли отново за всичко, което се случи през последната година. Той сам не би се харесал и аз очаквам такова замисляне. Все пак ни показаха един съзнателен Мехди преди да изпадне в това си състояние.

От фраговете ни показаха един Мехди, който може би се осъзнава и веднага започнахме да го съжаляваме и да го мислим. Ето каква сила има разкаянието и добрината в човека. Дано Мехди се осъзнава вече!

# 558
  • Плевен / София
Байрям е безочлив...бил " баща канара"...Какво трябва да изтърпи Зейнеп още от него...?
Какво ли иска да даде Мехди на Зейнеп за РД?
Ще послуша ли Баръш Саваш?
Бенал ще поставя ли условия, за да се омъжи за Мехди?
Много въпроси, а дали ще получим отговори на тях в сряда?
Благодаря за превода на фрага Данни
Благодаря за превода на 25 серия на целият екип❤🌷
https://m.ok.ru/video/2292074678804

Последна редакция: вт, 29 дек 2020, 08:34 от gostenka68

# 559
Благодаря за фрага с бг. суб и за преведената на бг 25 серия Flowers Hibiscus

Това пред Мехди ми прилича на къщичка от кибритени клечки/ или си въобразявам/ Simple Smile
Мисля си, това ли  ще подари Мехди на Зейнеп за РД...

# 560
Благодаря за превода, днес не се чувствам никак добре, но довечера ще си я пусна да я изгледам с български субтитри ⭐ Търпеливо чаках да ни пуснат превод и не съм гледала на друг език.

# 561
Демет и Ибо, Керем и Ханде ще участват в новогодишното издание на "Гласът на Турция"

# 562
Много хубава новина за участието им в Гласът. Ще ми е интересно да ги видя извън сериала.

Къщичка от кибритени клечки - романтично, символично, с вложено старание и усилие, ако това е подаръкът. Вероятно да, идеята е добра. По-добре Мехди да вложи цялото това старание да разбере Зейнеп, да посмачка мачовското его, да се довери на Зейнеп, дори когато сърцето го боли, защото тя доказа, че заслужава доверие. Отстрани той тълкува неправилно поведението ѝ спрямо Баръш, от ден първи стана ревнив и подозрителен, без да му беше даден никакъв повод освен докарването с колата, което лесно може да се впише в графата колегиалност от страна на Баръш.

Приятно гледане на серията на български! Браво на момичетата, че и покрай празниците неизменно ни радват с превод! Да са живи и здрави, да имат сили и време за този нелек и всеотдаен труд! Flowers Hibiscus

# 563
Хм. Тази къща ми прилича на къщата в "Черно-бяла любов", където беше най-романтичната част от сериала...поне за мен.

# 564
Nature SparklesFlowers HibiscusYellow Heart Привет и от мен!
Само да кажа, че още не съм гледала епизода, и аз търпеливо (е, не толкова търпеливо Grin) чаках да излезе с бг субтитри, за да се насладя напълно на смисъла.

Нямам търпение да го гледам довечера, много се радвам за новината, че нямат намерение да правят паузи този път!
Надявам се да не е вярно, че отиваме към финал - има доста възможности за нови сюжетни линии, така че ще видим!

А за бащата на Зейнеп от фрага за следващия епизод - нямам думи. И в двете ни култури има тази обща черта с този "дълг" към роднини, но има огромна разлика в това да помогнеш на някого, който се нуждае от това, и да оставяш другите да паразитират на твой гръб, докато същевременно ти вменяват чувство на вина.
Зейнеп ще започне да "оправя" живота си в момента, в който успее да се откъсне от антуража си, особено биологичните си родители.
Дано се усети навреме!

# 565
# 566
Мисля, че това е песента, която ще изпълнят Ибо и Демет в новогодишното предаване на "Гласът на Турция"

Много благодаря за превода на 25 еп. Пускам си го за гледане с огромен кеф Sunglasses

# 567
Благодаря за преводите! Днес ако успея ще гледам епизода с бг субтитри.
Само да кажа, че мен нищо не ме умилява в Мехди, нито разкаяние, нито къщички. Един път щом е показал такива псих. отклонения, не вярвам че няма да се повторят. Отделно той не е МЪЖ, който е способен да вземе адекватни решения за живота си, камо ли за чужд живот (напр. застраши живота на Зейнеб с това щуро каране на автомобила) .
Искам да си гледа детето, да си гледа работата/бизнеса и напълно да излезе от живота на Зейнеб. Ако не може, тогава да търка периодично наровете и да си проваля само неговия живот.
Зейнеб да спре да слага на първо място другите и да започне да се съобразява най-вече със собствените си емоции. Не ме вълнува дали щ е с Баръш.
Не искам СЦ да съсипват образа на Баръш, защото много им допада са очернят богатите. Не всички богати получават наготово имане. Това са мечтите на бедните и най-вече на мързеливите. Баръш е учил, работил, създал голяма кантора.

Скрит текст:
Емоционалното, психическо и физическо насилие не може да се оправдава и прощава. Ето снимка от профила на моя ФБ приятелка от Турция. Само вчера 3 жени са загубили живота си от мъже. Самата тя в коментара се възмущаваше, що за хора са тези убийци, и че да тях това било признак на мъжественост!!! До колкото разбрах тази жена в ляво е била подпалена 😟

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 11:21 от mery_poppins1

# 568
Nature BoomNature ZapNature Fire Така...да обсъдим епизода. Nature DizzyAnimal Hear No Evil

Първо да започна с това, че Мехди никак, ама никак няма възможност за реабилитация, след това, което видях снощи.
До самия край думите и поведението му издаваха, че той не осъзнава какво върши, намира се в афективен процес на отричане - "Не, аз не те отвличам, аз тичам след теб, няма за какво да се ядосваш"
и прехвърляне на отговорност: 

"този Баръш, той застава между нас...
 Преди да се появи този мъж в живота ни, всичко беше прекрасно, имахме мечти"
"Ако можех да говоря с теб, нищо от това нямаше да се случи
"

"Още на сватбата ти казах, не прави от мен такъв мъж"....

Коментарите са излишни. Особено като се вземе предвид и поведението на Джемиле, която още от 14-15 епизод насам, прогресивно започна да ме разочарова, а сега съвсем го затвърди.
Нали беше много справедлива и загрижена за другите? Как е възможно да емпатизира със ситуацията на Зейнеп, когато Мехди я заключи у дома, а след нанасяне на материални щети, проява на дива агресия и неадекватно поведение, завършващо с отвличане, да не пророни и дума за травмата, нанесена на Зейнеп, за последствията от всичко преживяно, а вместо това само да бълнува: "Мехди не е такъв! Той бе предизвикан и това го озлобява! Само той да е щастлив!"
Разбирам, че тя самата е травматизирана от това, че беше пряк свидетел на внезапната смърт на сестра си, разбирам, че е в режим на самосъхранително отрицание, но пред такива грандиозни контрасти, няма как да се криеш зад нюансите. Отвличането не е недоразумение, а това, че опасността да завърши с фатален край беше напълно реална - дори не го споменавам.
Единственото прозрение, до което уж достигна, беше в припомнянето на думите на Мюжгян: че не е важно колко и дали обичаш, а КАК...Защото някои любови разрушават и водят до трагични краища...

Flowers HibiscusМного ми хареса Емине, поведението и разсъжденията ѝ са точно на място, така както трябва да реагират всички при подобни ситуации.

HeartbeatБаръш и Саваш харесват Зейнеп, това е ясно. Не смятам, че ще създават драми с триъгълници - по-скоро ми се стори, че Саваш за пръв път изпита това пробудено усещане към някоя жена - и се чувства тъжен и потиснат, че поради състоянието си няма да бъде пълноценен кандидат за нея. Освен това, той ми изглежда една идея по-осъзнат и емпатичен от Баръш, така че много добре осъзнава, че Зейнеп в момента никак не е в състояние да мисли за следващи връзки, че първо има нужда от подкрепата на хората, които я обичат, за да преработи всичко и да "оздравее".
Ако това, което загатват от края на епизода и следващия фраг е вярно, дори Сакине погледна с одобрение на потенциално развитие между Баръш и Зейнеп, но доколкото я познавам, ще има доста тръшкане, преди да си позволи каквото и да било с него. Както ѝ каза Саваш: "Ти друго чувство освен вина - май не познаваш"

Animal FrogДори Бенал, въпреки сляпата ѝ привързаност към Мехди (която отново показа с поведението си в полицейския участък), започна да проглежда за истината и да проявява наченки на самоуважение.
Аз не съм раждала, но и на мен ми се стори доста нереалистично това нейно светкавично израждане и едва ли не същия следобед вече да е на крака и с бодра стъпка да разнася бебето...

От една страна се радвам, че преводът излезе по-късно от обичайното заради празниците, защото гледах епизода снощи, а днес вечерта ще разберем какво става по-нататък Simple Smile Flowers Blossom

# 569
  • Плевен / София

Аз не съм раждала, но и на мен ми се стори доста нереалистично това нейно светкавично израждане и едва ли не същия следобед вече да е на крака и с бодра стъпка да разнася бебето...

Има жени, които раждат лесно по естествен път и ако няма разкъсвания от раждането, могат бързо да се изправят на крака...Бенал връщайки се нали каза, че бебето е по малко отколкото трябвало....Родило се е лесно....Но разнасянето на дете на 1-2 дена в полицейски участък си беше пресилено....
Беа, благодаря за споделеното...удоволствие да те прочете човек....
Аз също се надявам да не създават триъгълници между братята и Зейнеп...
-------------------------------------
Явно довечера все пак ще има  сватба....

Линкове за гледане, че може да закъснея за онлайна....

https://www.tv8.com.tr/canli-yayin
https://t.co/w9AeW6Micq
https://t.co/rpfJlmtRvf
https://t.co/p6sbFAGS3G

Последна редакция: ср, 30 дек 2020, 16:13 от gostenka68

Общи условия

Активация на акаунт