Темата на Ибо 🤙 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №68

• 42 818
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря за превода! 🌸 Довечера ще си го пусна, хем ще подгрея малко за другата седмица, а и да си опресня събитията ⭐

# 646
Благодаря! HeartpulseSparkling Heart

Тъкмо все едно миналата седмица заради нова година е нямало епизод, а тази - точно на датата го гледаме с превод Simple Smile

Дилемата ми е - да чакам ли до довечера, за да го гледам с атмосфера и на спокойствие, или още сега да го почвам, макар че вероятно няма да ме оставят на мира да му се насладя без прекъсвания. ThinkingRelaxed

# 647
Сърдечни Gift Heart благодарности за  екипа преводачи, които се трудиха в празничните дни! Hands Clap
Друго си е да гледаш на роден език!!!

И Баръш като Мехди е бил лишен от майчината любов, но се е изучил за адвокат и си създава собствена кантора, която има офиси в чужбина! А  Мехди наследява наготово автосервиза на баща си...

Толкова ли е самотна Бенал- без никакви роднини, при които да се приюти?! Но и тя е вманиачена в Мехди- а той дори не вдига очи да я погледне, жена без капка достойнство...

Зейнеп и Баръш...Баръш каза на Саваш, че със Зейнеп са само приятели.
Но Баръш не беше напълно искрен с него. Да , те са приятели, но Баръш стъпка по стъпка се опитва да скъси дистанцията...
Докосна косите ѝ, каза , че се чувства добре до нея.  Зейнеп отвърна  " и аз".
Във видеоразговора Баръш приключи с " целувам те" , Зейнеп се сепна, но каза "и аз"
Няколко пъти, при всеки удобен случай, когато Зейнеп имаше проблеми, хвана ръката ѝ.
Зейнеп видимо се чувства неудобно и механически отговаря.
Мисля, че ако Баръш бъде по- настоятелен, тя ще го отреже.  Защото още не е преодоляла шока от развода и последвалите събития, не е готова за нова връзка.

Липсва ми информация за причината за развода на Баръш.

Горкият Нух, жив да го оплачеш!!! Не се вписва изобщо в това странно семейство. А Джемиле не подлежи на коментар! Питам се, колко ще издържи и кога ще си тръгне и той, като Зейнеп...

# 648
Лилимче, в епизода, в който Баръш изведе фирмата на работен пикник, в разговора със Зейнеп спомена за развода си, но аз помня само, че е бил работохолик и жена му не е харесвала и приемала това. Трябва да си припомня този разговор.

Чудесни са момичетата, които и в делник, и в празник осигуряват превод за нас! Да са живи и здрави! Flowers Hibiscus

# 649
  • Плевен / София
Лилимче, в епизода, в който Баръш изведе фирмата на работен пикник, в разговора със Зейнеп спомена за развода си, но аз помня само, че е бил работохолик и жена му не е харесвала и приемала това. Трябва да си припомня този разговор.

Чудесни са момичетата, които и в делник, и в празник осигуряват превод за нас! Да са живи и здрави! Flowers Hibiscus
Каза също, че разводът е бил тежък...и май дълъг...

# 650
Искам вече фрагман - мнооого Kissing Smiling Eyes

Изгледах епизода с превод и отново ми хареса Revolving Hearts Благодарности на всички момичета, които се грижат за българските думички Hands Pray

Нух май наистина може да се окаже в положението на Зейнеп и ако му е мил животът да се спасява по-скоро от психариите на сем. Караджа. Джемиле просто стана много неприятна. Не беше такава, но ето и нейния образ пое в негативна посока. Да я видим тази толкова голяма тайна, свързана с Мехди каква ще се окаже. Малко съм скептична, защото каквото и да е - чак пък такава фанатичност да проявяват и тя и покойната Мюжгян Rolling Eyes Сцените със свиждането в затвора ми бяха тягостни. С този техния баща излиза, че историята се повтаря, но те като семейство нищо не са научили от нея... само на Нух му личи, че не е на мястото си.

Зейенп и Емине ми бяха супер. Изненада ме колко трезво разсъждава Зейнеп за позицията на Нермин, Сакине и Султан за евентуална връзка с Баръш - едната ще иска да я събере с него с две ръце, другата ще е против, а третата направо ще насрочи сватбата Satisfied и след една седмица ще е отново разведена. Емине може да не образована, но в житейски план се ориентира добре и правилно опонира на Зейнеп по някои въпроси.

Между другото, не знам как е в Турция, но ми се върти в главата, че според законодателството на повечето държави, след развод, трябва да мине известен период от време, преди да можеш да сключиш повторно брак, точно, за да не се окаже, че съпругата е бременна. Ако има юристи сред нас, да кажат дали е така, де.

Сигурно ще се присетя още нещо, но за сега ви пожелавам прекрасен ден Kissing Heart

# 651
Кате, мисля, че евентуално Беа може да има представа за това, въпреки че е правен въпрос. 🌸
Изгарям от нетърпение да гледам епизода, но тези дни съм в една бурна вихрушка от негативни емоции и все отлагам...

# 652
Помня това, че разводът е бил дълъг и труден, но очаквам повече светлина по въпроса.
Нищо чудно да излезе някоя бомба и от там. Ще видим.
За повече серии може да се появи и бившата жена на Баръш...

Да бяха пуснали вече един фраг или една снимка...

# 653
Опитах се да си отговоря сама на въпроса от по-горе и според нашето законодателство:

Съгласно Семейния кодекс, що се касае до произхода от бащата при наличие на брачна връзка, е установена следната презумпция:
Чл. 61. (1) Съпругът на майката се смята за баща на детето, родено по време на брака или преди изтичането на триста дни от неговото прекратяване.
(2) Ако детето е родено преди да са изтекли триста дни от прекратяването на брака, но след като майката е встъпила в нов брак, за баща на детето се смята съпругът на майката от новия брак.

Т.е. не се забранява встъпването в друг брак, но ако се появи дете до 10 месеца след развода, то по презумция е от бившия съпруг, ако няма сключен нов брак Flushed

---------------------------------

За такива като мен с диагноза - ще се допълня, че звъннах на една моя приятелка съдийка и тя потвърди, че няма ограничение след развода веднага да встъпиш в нов брак. Другото си е точно така, както съм го цитирала - дете родено до 10 месеца след развода, ако няма нов брак се записва на бившия съпруг.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 13:56 от super_katia

# 654
Кате, много интересна информация за развода и бащинството. И в турски сериал съм попадала на такъв казус - евентуален следващ брак скоро след развод, и имаше някаква правна рамка, но изобщо не помня каква. Някой запознат може да ни каже, ако знае. Не намерих в Интернет нищо на български за турската уредба, а на турски едва ли ще разбера нещо, терминологията ще ми се опъне. Grinning

И аз искам фраг.
И аз искам подробности за брака и развода на Баръш.

Нямам търпение за нова серия. Мехди и Зейнеп са на кръстопът и ако бяха американци, пътят им можеше да не се пресече вече - единият в щата Вашингтон, другият във Флорида. Ама не са американци, ами ориенталци - там, където бившата свекърва завинаги остава "мама". Grinning

# 655

руски суб:
https://vk.com/dizimedya?w=wall-132999259_857450

не съм писала след НГ..... Здрава и щастлива 2021 на всички!! Blush Flowers Four Leaf Clover
Сърдечно Благодаря и на преводаческия екип!!! Flowers Hibiscus

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 21:43 от Airra

# 656
  • Плевен / София

руски суб:
https://vk.com/dizimedya?w=wall-132999259_857450

не съм писала след НГ..... Здрава и щастлива 2021 на всички!! Blush Flowers Four Leaf Clover
Сърдечно Благодаря и на преводаческия екип!!! Flowers Hibiscus
Айра, благодаря за фрага....С какви очи я молят да отегли жалбата си...Сега всички ще се тръшнат, че Зейнеп е виновна, че Мехди е в затвора...И жертвата се превръща във виновник, а насилника в жертва...Браво на такова общество

# 657
Айдееее, пак няма да има спокойствие Flushed Цяла делегация се вдигнала да молят Зейнеп да си оттегли жалбата срещу Мехди, а той сега ще излезне жертва, като го намушкат. Не знам дали негативните реакции срещу промяната в героя му е повлияла на сценаристите, или такъв си е бил замисълът, но сега Зейнеп пък ще заприлича на лигла, която не знае какво иска Rolling Eyes

П.С. Гости, писали сме едновременно Heart

# 658
Айдееее, пак няма да има спокойствие Flushed Цяла делегация се вдигнала да молят Зейнеп да си оттегли жалбата срещу Мехди, а той сега ще излезне жертва, като го намушкат. Не знам дали негативните реакции срещу промяната в героя му е повлияла на сценаристите, или такъв си е бил замисълът, но сега Зейнеп пък ще заприлича на лигла, която не знае какво иска Rolling Eyes

Hands Plus1

Той Мехди сам се набутва проблеми, пък други все са му виновни! От целия затгвор ЗАЩО точно него ще намушкат!?
В последния епизод Нух нали каза, че още от деца е гледал да предпазва Мехди от проблеми, които сам си навлича. Всички около него са го дондуркали и продължават! Правилно каза Нух, че не са му дали възможност да порасне!

Та не ги зареже всички Зейнеб и да замине някъде далече, ще ги видим тогава кой все ще им се извинява и все ще се чувства отговорен за постъпките на другите!? Нагли до безобразие!!!
Ох, подпалих Simple Smile ))))))))))))))))))

# 659
Защо ли не съм изненадана! Очаквах го, няма начин да не  я молят да оттегли жалбата, защото за да има сериал, Мехди трябва да е навън, или ако го осъдят на много години, то  сериалът ще свърши.
Много са хитри, извикали са Кибрит да въздейства на Зейнеп.
Цялата рода, че и с бебето за по- голям ефект, са в дома на Зейнеп
Зейнеп държи фронта, но след раняването на Мехди вероятно ще склони.

Много хубаво им каза Зейнеп, че заради тяхното спокойствие, тя трябва да се върне в ада.
Милата, къде я набута Сакине, върти се в един омагьосан кръг и не може да се измъкне от него...

Айре, благодаря  Flowers Tulip

Общи условия

Активация на акаунт