Темата на Ибо 🤙 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №68

• 42 820
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Аз не изключвам след намушкването на Мехди, Султан и Сакине да се настроят срещу Баръш, защото той подкрепя Зейнеп да не си оттегля жалбата, доколкото разбирам. За Джемиле, Банал и Нух е ясно. Дано Емине е до Зейнеп в този момент, защото самообвиненията няма да я подминат... Бял ден не видя това момиче Pensive

# 661
Това е коментар на една рускиня. Харесва ми!

"Ну простите, Мехди сколько раз говорил я не сделаю того, за что позже не смогу взять ответственность? Вот именно, много. И сколько раз он придерживался своих слов? Ни разу. Давайте тюрьмы тогда распустим, у каждого преступника найдётся какая-то тяжёлая история."

# 662
И какво сега- ако оттегли жалбата, Мехди отново ще си внуши, че Зейнеп го обича и за това го пуска на свобода...
Той дори не осъзнава деянията си, не бил я отвлякъл, искал само да говори със Зейнеп! Как ще се промени този човек, непризнавайки вината си?!

# 663
Май вече искам Мехди съзнателно да навреди на Зейнеб. Да я вкара в болница и там да се борят за живота й. Да я спасят и тогава да видим какво ще се говорят тия от "делегацията" Пак ли ще му измислят оправдание!? (Само да не я обезобрази с киселина).

Цитат
Как ще се промени този човек, не признавайки вината си?!

Дори и в писмото си УЖ ПОСЛЕДНО, той отново й натякна за Баръш. Тя била си намерила нов дом, а неговия подпалила!!! В собствените си очи той е неоценен, неразбран, грижовен мъж, на когото се опитват да му вземат жената!?!!?!? Простотия отвсякъде!!!

# 664
Мехди нали е велик и всичко знае за затворите. Оня човек в общата килия реши да го предупреди, ама нееее, той е наясно с тези неща... А групата по поддръжка пак тръгна. И къде са тръгнали?!? Те не знаят ли, че лигльото винаги  носи  ОТГОВОРНОСТ за постъпките си!?!  Само той изоставен от любимата си на тоя свят!?! Не знам що не влезе Джемиле вместо брат си в затвора и да му излежи присъдата... Ей, тая е много опасна! Имам чувството, че през хорските сърца и души ще премине само нейният многострадален брат да е добре...А Зейнеп все виновна.

Скрит текст:
Не знам дали сте изпитвали този страх като нейния, но аз години наред всеки ден се страхувах от един луд да не го срещна. Спирката си смених. Мъжът ми месеци ме чакаше на автобусната спирка. В работата бях предупредила. И ставаше въпрос за нещо много по-безобидно: Беше си внушил, че само аз мога да му намеря работа и непрекъснато вървеше подире ми с неговата си тема. Една сутрин на спирката, обяснявайки ми отново с повишен тон, ме блъсна. Хората веднага се намесиха, но кошмарът ме преследваше години - все се оглеждах, ако съм сама...

# 665
Фрага с бг суб - https://ok.ru/video/2247768607264

Както се остави да го набие Бурхан, така и сега Мехди сигурно си предизвика насилието. Сигурно планът му е да даде името си на детето, на Бенал и като следваща стъпка от самосъжалението, да се остави да пострада така, че да остави Зейнеп отново с чувство на вина - ако умре, чувството на вина няма да има изкупване и животът на Зейнеп ще мине под знака на неговата смърт. Изтънчен манипулатор психопат. Ще се извиня на Мехди, ако се окаже, че не си е просил белята сам в затвора, но според мен в болния му мозък се е родил план как да накара Зейнеп да страда.

От друга страна, върху Зейнеп ще действат всевъзможни сили на опъване, огъване, пречупване и щеше да е хубаво с някоя формула и физически закони да пресметнем физическото тяло Зейнеп в каква посока и форма ще свърши в края на действието на всички сили. Но уви, не можем да пресметнем края. Вече има натиск и от Баръш, не само от пряко засегнатите и  пряко свързаните по подразбиране. Милата Зейнеп, винаги ще има някой, с когото да се съобразява. Да хваща самолета и в бюрото на фирмата в Лондон! Grinning Да си събере мислите, да опознае себе си, да разучи характеристиките си без натиска от външни сили и когато е готова, да се впусне в живота на любовта и близките отношения с любими хора. Сега трябва просто да избяга.

# 666
Ох Дданни, толкова съм наивна, че въобще не ми мина през ума, че Мехди го е запланувал това намушкване! Но много, много съм съгласна с теб, че е така. Какво ли си вика"умника" - като ме вкарат в болницата и Зейнеб ще дойде да спи до леглото ми.
Във фрага ми направи неприятно впечатление, че и Нух "ходатайства" за оттегляне на заявлението. В последния епизод ми харесаха разсъжденията му, но явно се е поддал на натиска от Джемиле. Всички в това семейство са настъпателни манипулатори, задушаващи всяко чуждо мнение на близките около тях.

# 667
Дани  Flowers Tulip благодаря за всички фрагове с бг. суб.

Цитат
и като следваща стъпка от самосъжалението, да се остави да пострада така, че да остави Зейнеп отново с чувство на вина - ако умре, чувството на вина няма да има изкупване и животът на Зейнеп ще мине под знака на неговата смърт. Изтънчен манипулатор психопат

Много зловещо, но от  неконтролируемия Мехди всичко може да се очаква... и все пак, дано не е истина...

# 668
Момичета, момичета!
Пишем си ние тук - единомишленици, но във фейса, в една група отношението е диаметрално противоположно и не мога да разбера как едно насилие, дори вербално, над волята на един човек , може да предизвика реакция на одобрение, защото той го правел от добро сърце?!? Умът ми не го побира. Там например мислят, че намушкването го е поръчал Баръш...Човешкият мозък може да роди всякакви чудовища и затова е този филм...смятам аз...

# 669
mari08, най-тъпото е че това го мислят и пишат жени!? Баръш е класи над уличния хулиган, няма долнопробното и животинско мислене на необразовани, озлобени мачовци, за които основното им и най-успешно занимание, е да мразат, да имат враг и да се саморазправят със насилие

# 670
Мери, хич не си наивна, мислиш като нормален човек. И аз като видях фрага, първо си викам: "Ох, почва се с турските мелодрами. В техните затвори никой не оцелява." И после чак ми светна лампичката. Когато засили колата към Баръш в предишния епизод, той каза, че е мъртъв така или иначе. Мехди влезе в самоунищожителен режим.

Мари, и аз съм изненадана как в една фейсбук група имат пълен консенсус като нас, обаче с противоположен знак на всичко. Което за нас е насилие, за тях е любов. Което за нас е разумно предпазване, за тях е предателство на любовта. Което за нас е проява на нахалство и липса на женска гордост, за тях е саможертва в името на любимия, който те е отхвърлил. Ето защо в живота най-трудното нещо са взаимоотношенията между хората. Дори да измисли начин да заживее в космоса човек, сигурно ще му е трудно да намери начин да се разбира с всички хора около себе си идеално и съвършено.

Баръш, дори и с добри мотиви, може да задуши Зейнеп, да я накара да изпитва вина и да не действа според собствените си убеждения. Зейнеп може би трябва да сгреши и да пострада истински, за да се научи да взема решения, за които да не изпитва вина. Понякога проявата на загриженост задушава. Да видим де, аз си го харесвам много Баръш, неговата загриженост, това, че взема присърце тревогите и чувствата на Зейнеп. Но...Зейнеп трябва да е сигурна в решенията си и да не действа под ничие давление.

# 671
  • Бургас
Дочаках и изгледах серията с бг превод, но защо ли този път вместо да ми се доизяснят някои детайли, още повече задълбах...просто се загубих нещо в превода. И останах с въпроси и в очакване на продължението. Затова и фрагът много, много не ме учуди..
- Когато прочетох за първи път писмото, нещо ме хвана за гърлото – спомних си оня Мехди от 1-ви сезон.......четейки го в серията – вече ми звучеше гласа на безсилния, озлобен, вменяващ вина, изоставен мъж.
- Тайната на Мехди се оказа, че Мюжгян я е знаела /в руския превод  я знаеше само Джемиле/ Явно появата му на бял свят е нежелана, което води до два варианта за мен – изнасилена или изневерила майка.
- Както разбираме от тази серия, бащата е бил посетител на затвора, което явно ги е научило на доста „мурафети“. Вниманието ми бе привлечено от сцената, когато преди да приключи разговора, Джемиле се огледа и нещо подаде в ръката на Мехди/ 1.15.55/. А преди това и на скенера нещо се появи в багажа, но полицаят потърси и нищо не намери. Дали това не беше подобието на шилото с което го наръгаха? А ако „болният мозък“ го е планирал?
      Ще излъжа, ако кажа че ми харесва линията в която тръгва филма...Зейнеп, поне на думи ще се държи подобаващо  а за Баръш очаквам  развитие в посока интелигентния насилник...

# 672
Дочаках и изгледах серията с бг превод, но защо ли този път вместо да ми се доизяснят някои детайли, още повече задълбах...просто се загубих нещо в превода. И останах с въпроси и в очакване на продължението. Затова и фрагът много, много не ме учуди..
- Когато прочетох за първи път писмото, нещо ме хвана за гърлото – спомних си оня Мехди от 1-ви сезон.......четейки го в серията – вече ми звучеше гласа на безсилния, озлобен, вменяващ вина, изоставен мъж.
- Тайната на Мехди се оказа, че Мюжгян я е знаела /в руския превод  я знаеше само Джемиле/ Явно появата му на бял свят е нежелана, което води до два варианта за мен – изнасилена или изневерила майка.
- Както разбираме от тази серия, бащата е бил посетител на затвора, което явно ги е научило на доста „мурафети“. Вниманието ми бе привлечено от сцената, когато преди да приключи разговора, Джемиле се огледа и нещо подаде в ръката на Мехди/ 1.15.55/. А преди това и на скенера нещо се появи в багажа, но полицаят потърси и нищо не намери. Дали това не беше подобието на шилото с което го наръгаха? А ако „болният мозък“ го е планирал?
      Ще излъжа, ако кажа че ми харесва линията в която тръгва филма...Зейнеп, поне на думи ще се държи подобаващо  а за Баръш очаквам  развитие в посока интелигентния насилник...

Ако това излезе вярно, то Джемиле е по-страшна от всички...

# 673
В туитър испанците коментират, че към сериала ще се присъедини още един актьор - Хакан Салинмиш

Предположенията са, че може да е свързан с ресторанта, който жените в къщата искат да отворят по идея на Нермин или бащата на Бурхан, който евентуално да е излезнал от затвора.

# 674
Дани  Flowers Tulip благодаря за всички фрагове с бг. суб.
Лилимче, от вчера забравям да отвърна с една голяма прегръдка и едно голямо моля. Flowers Hibiscus

Едно забавно видео със сладките ЗейБар: https://www.youtube.com/watch?v=6lqkfelANfA&feature=youtu.be

Алп Мутлу, братът на Михре, е написал със сестра си Жале текста на песента, музиката е негова, а в режисирането на клипа е участвал и Ибо:
клипа - https://www.youtube.com/watch?v=ZAnBofJ8sdM
зад кадър - https://twitter.com/adeeps09/status/1348039289473433600

Последна редакция: нд, 10 яну 2021, 16:05 от Дданни

Общи условия

Активация на акаунт