Уреди за домашна грижа за кожата - 6

• 70 712
  • 757
  •   1
Отговори
# 660
И който има дермапен от Дермис- др.Пен, нека да каже дали се намират накрайници в Алиекспрес.
Аз вече
поръчах, после видях този(от линка), който е на супер цена в момента.

# 661
Този пен от линка е от старите модели. И цената му е висока.
Дала съм линк по-назад към видео, където се прави ревю на повечето машинки. Вършат една и съща работа. Накрайници има всякакъв вид в Али-то. Аз си купих по-стар модел за около 40 лв. Има разлика в поставянето на катриджа към машинката - едно, две, три клик-вания, има с винт.  Трябва да се внимава като се поръчват картриджите, дали ще стават за вашата машинка.

# 662
https://condiciashop.com/iglena-mezoterapia-aparati-igli/dermape … ma_pen_doctor_pen
Този имам аз. Купих от български сайт, заради сервизно обслужване, ако се наложи…не знам защо така реших тогава когато избирах. Но истината е, че важните параметри когато се купува са дали има достъпни консумативи, да има степени за скорост и да се регулира дължината на игличките.

# 663
  • Бургас / UK
И аз съм се насочила към този Дермапен, само че е 150 лв. Видях че предлагат и иглички отделно. Чудя се какъв серум да поръчам . Вие от кой сайт си купувате ?

# 664
А с дермапена на колко време се минавате? Тоя който съм поръчала идва с 16 игли, а отделно поръчах картриджи с по 36 игли. Преди с дермаролер минавах корема на месец веднъж. Но иглите ми бях 2,5мм. За лицето имам дермаролер с 0,5мм. Него през ден го ползвам. Но не усещам да прави нещо. Сега с тоя дермапен на месец ли трябва пак, по на често? Предполгама минавате цялото лице, не само проблемните области (като чело, назолабиални и т. н. )

# 665
И аз се чудя дали с дермапена мога да използвам масла от тип Икаров (понеже имам)или трябва да ползвам само специални серуми?

# 666
Как да ползваш масла? Да дупчиш и после масла ли? Абсурд. За след няколко дни да, но веднага след процедурата не мисля. Ако това имам в предвди.

# 667
vici75, писахме по-нагоре. На 3 седмици се обновява кожата. На 6 седмици препоръчват, но според мен може и на 3. На схемата, която съм дала пише, че 12-16 игли са за белези и келоиди, а 24-36 за други неща. Върни се и прочети. Предполаам, че тези с 12 са с по-дебели игли, за да влияят на белезите. На мен с пен-а ми дойдоха два картриджа с 12 игли, но съм си поръчала отделно с 24, 36, а сега обмислям и нано да си поръчам за ежедневни или когато там се сетя, че били повече като за масаж.
При вас продават ли лидокаин или новокаин по аптеките? Донесла съм си от България, но като свърши да знам да си купувам от US.

# 668
Докато зачервяването не мине, тоест поне 24 часа, не ползвай гримове (всички четки и гъби трябва да бъдат старателно почиствени). Преди лягане задължително сложи чиста и изгладена калъфка на възглавницата и през следващите 7 дни задължително пропусни слънцето, сауните, басейните, фитнеса и всички други физически активности, от които можеш да се изпотиш, за да избегнеш раздразнение на кожата.
Това са част от препоръките за дермапена, т.е. минимум 7 дни са необходими на кожата за да се възстанови,най скорошно използване, което съм срещала като препоръка е веднъж на седмица.
Обикновено се препоръчва веднъж на всеки две седмици.
Разбира се е индивидуално и зависи от ползваните игли.

# 669
Mel уж чета всичко, че и записки водя, но съм отминала кое как се боде. Ще се върна обезателно да видя кое как.

Не, лидокаин няма без рецепта и тук. Тоя дето се продава в Walgreens без рецепта не става, да не се подлъжеш. Трябва изписан от доктор.

Ако е за обезболяване ти трябва само това Lidocaine 2.5% with Prilocaine 2.5% Cream. Но е с рецепта. В Бг го има, но някакво друго име има и гледам хората се снабдяват на черно с него. Но не съм запозната.

Последна редакция: пт, 15 апр 2022, 20:37 от vici75

# 670
vici75,  благодаря!
Намерих по нашите аптеки с 5% лидокаин. Питах, че другия месец ще сме в щатите за 1 седмица, та щях и там да погледна. В Амазон има също, да знаеш ако ти потрябва.

# 671
Няма да ти свърши работа. При нас има 4%. Все едно с нивея си се мазал. Но пробвай. Поне можем да връщаме.

# 672
Трябва да питам моя доктор дали изобщо има по-висок процент, та може и рецепта да си поискам. Хем ще ми дойде без пари, че застраховката на мъжа ми изплаща всички лекарства с рецепта 100%.

# 673
То не е процента, ами да е медикал грейд.

# 674
Честотата на ползване на дермапен, зависи от дълбочината на иглите. Ако се минавате с 0.5 може всяка седмица, ако се минавата с 1.5 - 5 на 4-6, зависи как се възстановявате. Също така, препоръчаните интервали имат отношение към третираните проблеми и какво целите като резултат. Има различни протоколи, в зависимост от особеностите и нуждите на кожата. Понеже тези работи ги преценяват дерматолози, принципно, аз изгледах доста клипчета в тубата на разни американски доктори и като отчетох техните препоръки, моята си кожа и нужди, си направих сама за себе си протокол. После се наблюдавах, виждах какво ми понася и така. Няма общо правило момичета, всяка трябва да си познава кожата и да прецени за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт