Уреди за домашна грижа за кожата - 6

• 70 726
  • 757
  •   1
Отговори
# 600
  • Бургас
+1 аз се интересувам и дали има полза от дарсонвал за коса.

# 601
Аз пак за дермапена.
Според вас, момичета, задължително ли е да се използва серум с дермапена? Целта му е по-добро приплъзване или се разчита да стигне чрез убожданията по-дълбоко в кожата?
Много искам такъв уред, но не искам серуми и прочее. Някакси страх ме е - касетата с иглите стерилна, серумът - не и какво правим, не дай Боже инфекция. Мислех си, че ако технологията на уреда го изисква, тогава няма как, например както е при ултразвуковата шпатула, но ако може без серум ще съм най-щастлива.

Гледах серуми за мезотерапия, такова ли се препоръча, всъщност дермапена си е май нещо като уред за мезотерапия или бъркам (моля да ме извините ако плещя глупости, не съм наясно)?
Имам и хиалуронова киселина на прах, мога с дестилирана вода да си я разредя и да я ползвам, но пак си ме е страх да не вкарам някоя гадина в кожата, че обикновено съм голям карък.

Та - трябва ли да се ползва задължително серум и с какво дезинфекцирате лицето след манипулация?

# 602
Не е задължителен серумът, а е за по-добър ефект. Ако те е страх - не ползвай, пак ще има ефект. Серумите са с конкретна насоченост, но и без тях може. Аз не дезинфекцирам след - нанасям хидратация и не си пипам лицето с мръсни ръце. Напълно достатъчно е. Не съм имала проблеми.

# 603
Не се чегърта на сухо лице. Аз ползвам серум и когато леко ми позасъхне кожата става ад, направи живо дране и боли повече. Самия серум спомага и за по-лесното движение на иглите по кожата. Поне ако не искате серум трябва с нещо друго да се замести,но лично мое мнение базирано на моя личен опит (натъртвам на това, за да не реши някой, че налагам мнение) е, че си трябва смазка. След процедурата не се дезинфекцира, кожата е разранена и това ще я съсипе. Правя го преди процедура - правя двойно почистване, после минавам с Октекеър или Октенисепт, вършат една и съща работа. След процедурата, както каза SitaraB слагам хидратиращ крем и преди него Центела, за да успокои малко и без пипане.

# 604
И аз нанасям ампула или серум преди боденето,като най-първо хубаво съм дезинфекцирала кожата с октекеър или чист спирт,но понеже кожата ми е толкова суха серумите попиват моментално и аз си се бода реално пак на сухо,каквото влязло влязло.Накрай минавам пак с дезинфектант и вече нанасям обилно серум да попие и подхрани,а като го поеме кожата започвам да третирам с Авен цикалфат за бърза регенерация.Събота се бодах и днес вече почна яко белене.Много е важна хидратацията,кожата трябва да е постоянно нахранена и поема ли поема,поне моята е така.

# 605
Аз като бях в клиниката, мацката слагаше серум само на малък участък от лицето, минаваше с дермапен-а само там, след това следващ участък - и така. Те серумите и на нормална кожа бързо попиват и се изпаряват, затова се запечатват с крем при ежедневна грижа.
Да попитам - носа бодете ли го?

# 606
Аз не бода носа. И аз нанасям ампулата на участъци,но пак ми я поема кожата почти веднага.

# 607
Да и аз само на участъци иначе ще изхабя цалото шише докато се мина. Бода го и него, но не се престаравам.

# 608
Благодаря момичета.
Купих си една кутия ръкавици и сега чакам апаратчето да пристигне!
Тъкмо ще са минали 3-те седмици след процедурата и ще пробвам сама. Имам разни серуми на Диор, Кларинс и ще опитам първо с тях.
Може би, ако не се използват серуми - Алое Вера няма ли да е добре сщо?

# 609
Момичета, на мен дарсонвала много ми помогна за косопада след раждането. Косата ми започна да капе доста зле от началото на втория месец. Пих витамини, пръсках един спрей против косопад и минавах с дарсонвала в началото веднъж седмично, защото ме беше малко страх (да си призная), после по два пъти и спря да пада видимо. Горе-долу за три месеца видях ефект.

Може ли да ме насочите, кои ампули с хиалуронова киселина ползвате с мезотерапията? Също - мога ли да слагам с нея директно течни витамини А, С и други?

# 610
Да, алоето е много добър вариант. Вижте серумите да не съдържат алкохол, ще се отрази зле на кожата.
Благодаря момичета.
Купих си една кутия ръкавици и сега чакам апаратчето да пристигне!
Тъкмо ще са минали 3-те седмици след процедурата и ще пробвам сама. Имам разни серуми на Диор, Кларинс и ще опитам първо с тях.
Може би, ако не се използват серуми - Алое Вера няма ли да е добре сщо?

Може ли да ме насочите, кои ампули с хиалуронова киселина ползвате с мезотерапията? Също - мога ли да слагам с нея директно течни витамини А, С и други?
а витамин Ц не съм сигурна, все пак е киселина, за А също. Взех си една корейска пептидна ампула и ще пробвам с нея. Бях поръчала от Алито на Artiscare серуми, но съм ползвала само ХК една ампула и не мога да кажа нищо за тях. Търся им пълния състав, иначе имат добри ревюта.

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 20:39 от Stensfild

# 611
Отворила съм си един файл и си записвам всички съвети.
Ще ги прегледам сега серумите и ще си ги опиша във файла и ще си направя направя някакъв график, кое, кога и как!
Много благодаря на всички, които се включиха със съвети! Simple Smile)

# 612
Аз ползвам ампули от Кондиция,също имам серум от ДМ Balea beauty hyaluron serum със 7 вида хиалуронова киселина.
Ама яко се беля днес,   този дермапен ми върши по-добра работа от лазерен пилинг.

# 613
  • Варна
Аз серумите не ги пипам по кожата си. Пръскам по малко със спринцовка и минавам с дермапена.

# 614
Момичета,
Четох,четох и се спрях на Mini hifu 2.0 - преносим HIFU .
Ще се радвам да споделите след колко време се вижда ефекта?
Освен това попаднах и на :
https://www.evenskyn.com/products/evenskyn%C2%AE-venus-premium-e … anti-aging-device
За под очите
Някой от Вас ползва ли такъв уред?

Последна редакция: нд, 27 мар 2022, 17:31 от SILNA333

Общи условия

Активация на акаунт