The Mandalorian - This is the Way!

• 18 783
  • 766
  •   1
Отговори
# 30
Аз прочетох от тук за религията на Мандо: https://starwars.fandom.com/wiki/Way_of_the_Mandalore

Общо взето е религия (преведох си я Децата на Стража, но може и да има по-правилен превод), която в миналото е била по-популярна сред мандалорците, но не и в настоящето. Сред тях има и екстремисти.

# 31
  • София
Тегля си епизода, утре ще се гледа. Дано си струва. Не смея да погледна в имдб или форуми, хаха Simple Smile
и ако няма Асока ще съм много разочарован, че са ни закачили на въдичката.

страхотно видео (3 мин) за Анакин/Кайло ; дядо/внук
Anakin Skywalker & Kylo Ren - BLOODLINE || (Tribute) 2020

хахахахха, якооо Grinning

Хилядолетна баница

This is the Ride!

Рори72
Няма как да ти отговоря така, уф. В смисъл, гледай анимациите. А и не искам да спойлвам излишно. То и не може да се опишат 7+4 сезона с няколко изречения. Все едно да обясня на някой накратко за Игра на Тронове, Властелинът, Хари Потър или самите Стар Уорс. Ще има да пиша цяла седмица и ще съм доникъде.
А и някои неща съм позабравил.
Значи анимациите са доста обемни, има адски много герои и сюжетни линии. И не са за деца. В смисъл могат да се гледат и от деца, но това са си анимации за възрастни.
Първо има пълнометражен анимационен филм от 2008 г. ''Войната на клонираните'' който е продължение на едноименния филм. Давахме го и на кино у нас.
После започват сезоните на анимационния сериал. 7 сезона, като последния/финален седми сезон излезе тези 2020 г.
Бунтовници е приключен също, той е с 4 сезона.
Всички сезони ги има в замунда и са преведени. Има с всякаква резолюция, с букви и с дублаж. Аз имам всички версии.
В 'Клон Уорс' анимацията действието се развива между епизоди 2 и 3, като към края си е баш успоредно с епизод 3 (Отмъщението на Ситите) като времева рамка.
''Бунтовници'' действието се развива около 15 години след епизод 3 или по-точно 5 години преди епизод 4, ''Нова Надежда''
Има връзка между анимациите (Клон Уорс<->Бунтовници). Първо се гледа анимационния филм от 2008 г. после анимацията Клон Уорс и след това Бунтовници. Гледа се бързо, защото 1 епизод е по 20 минути грубо.

Оригинални герои образи са Мандо, бебе Йода, Кара Дюн, Моф Гидиън. Тях ги няма в анимациите. Боба Фет е от филмите и после и от анимациите, а Бо-Катан и Асока Тано са от анимациите.
Боба Фет не знам дали знаеш, но е клониг на Джанго Фет. Но Джанго си го отглежда като дете от плът и кръв. Нз, че е клонинг. Боба Фет обаче не знае за това. Ние знаем. Боба Фет е враг на Джедаите, защото Мейс Уинду (Самюъл Джаксън) убива баща му, Джанго. Боба Фет е харесван, защото е як образ и се бие много яко. Има страхотни умения. Освен това не е точно отрицателен персонаж. Зависи от гледната точка, има обрати и при него.
За мандалорците. Значи в анимациите има цели епизода и обширни сегменти за ''Мандалор'' и за тях. Те са на кланове. Там е особеното, че може да си от Мандалор, но да не си воин. А ''Мандалорец'' т.е. боец, воин може да станеш от всяка планета или раса. В смисъл не е задължително да си роден на Мандалор. Това е 'титла/призвание'
Кланът от който е Мандо в сериала е крайно консервативен. Те са фанатици (Нощната стража, но Мандо е от друг клан, но е отгледан от Нощната стража). Нещо като талибаните. Никога не си показват лицата, това е смъртен грях. И това са хора на честта. Но за тях се знае малко и не са така показани/разказани.
Сериалът ''Мандалорецът'' така е направен, че да събира в себе си и анимациите и игрите + оригинални образи и нишки. За това е и толкова харесван от 'хард ядрото фенове' Но също така е направен да се гледа и от хора, които не са гледали анимациите или не са играли игрите. И в крайна сметка не е задължително да се гледат анимациите.

Simple Smile

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 19:42 от Diavolo

# 32
  • София
Дяволо, може ли да разкажеш малко повече за Асока, понеже и аз не съм гледала анимациите.
Тя от каква раса е?
И на колко години излиза, че е, щом Clone Wars е между 2 и 3 епизод?

# 33
  • София
Цоп и аз в тази тема.
Много ми хареса сериала и първият го изгледат на един път. Сега стъпка по стъпка

Скрит текст:
Новият епизод беше супер. Не знам защо джадайката така отхвърли малкото сладко бебче. Можеше да отиде с тях. Това все пак може да е синът на Йода знае ли се... Мандо е сладурче. Чудя се дали до края на сезона ще си свали шлема и ще стане джедай

# 34
  • Sofia
Без да обидя никого, но мега обширният и подробен коментар на Дяволи и един пост по-долу "малкото сладко бебче" 😀 Ето нагледен пример, че сериалът наистина Е за всеки.
Иначе на мен ми носи онзи "вайб" от първите серии. Без да съм фенка, гледала всички филми и анимации. Просто е истинско удоволствие да се потопя отново в Star Wars вселената

# 35
  • София
Едно яко фен филмче за Мандо и бебе Йода (5 мин)
The Mandalorian: Raising Baby Yoda (Fan Film)

искам такава пастичка Simple Smile

две препратки анимации/игри ~ сериал Simple Smile

Я вижте кой е при Люк на Дегоба Wink

за Асока Тано
тези, които мислят да гледат анимациите и не искат да се спойлват да не четат

Асока Тано или майсторката на двата меча е главен/централен герой от пълноиметражния анимационен филм от 2008 г. (Войната на Клонираните) + двете основни анимационни ТВ сериали на Дейв Филони, ''Войната на Клонираните'' и ''Бунтовници'' Е, за ''Бунтовници'' не точно, там други са главните герои, а Асока се появява по-рядко, но си е там и е основната движеща сила на бунта и движението. Тя стои зад всичко.
Много популярна, много обичана от милиони фенове. Има хиляди фен клипчета и какво ли още не за нея. Дейв Филони разказва, че се е вдъхновил и е създал нейния образ от ''Принцеса Мононоке'' Не знам дали сте гледали това култово Аниме, ако не сте, то непременно го гледайте.
Защо е толкова харесвана? Ами момичетата от ''Малката Русалка (Ариел)'' Красавицата и звярът'' (Бел) ''Мулан'' Мерида от ''Брейв'' защо са толкова обичани? Не случайно ги споменавам, защото са ми любимки всичките, а Ариел ми е най-голямата такава. В смисъл аз гледам страшно много анимации и малко се отплеснах. Ами от тях лъха жизненост, емоция, игривост, палавост. Всичко това в едно. А тази тук е и много бойна мацка и чепата и опака и абееее страшна е Wink Много е хитра, бие се страхотно, но не обича силата, ако може с хитрост да мине е най-добре. Доста импулсивна и безразсъдна, особено като падуан на Ани (хихи). Той подигравателно я наричаше, ''Умнице'' Simple Smile
Тъй, значи, Асока е падуан (ученик) на Анакин Скайуокър. Любимият му ученик бих добавил. Отличава се с огромен потенциал/заложби и е голяма надежда за джедаите според самия мастър Йода при който тя стажува в началото и минава първото си сериозно обучение в Джедайския Храм. После Йода не случайно я изпраща при любимецът си, Анакин и тя му става падуан.
Тя е хуманоид от расата Тогрута. Родната и планета е Шили. Висока, красива, с прекрасни сини очи. Wink
Накратко нататък. Анакин в началото не иска падуан, обаче Асока му спасява живота и той я взима под крилото си. Двамата заедно имат много успешни мисии срещу сепаратистите и се превръщат в бич и смъртоносно дуо за Палпатин и ситите. Но идва денят на разкола. Взривяват част от джедайския храм, като умират няколко джедаи и работници. Обвиняват Асока за атентата след подхвърлени доказателства. Тя бяга в подземния град на Корусант, а самият Анакин е изпратен да я залови. Естествено нали не си мислите, че е тя атентаторът? Хах, не естествено. Анакин я хваща, но и той също и вярва и тръгва да разкрива конспирацията. В крайна сметка най-добрата и приятелка се оказва атентаторът, която също е джедай. Това е голям удар срещу доброто. Разбира се зад всичко това стои Дуку, а знаем кой седи зад Дуку... Наш Палпи. Та така. Асока е дълбоко обидена и напуска джедайския орден, като сменя и мечовете. Докато е джедай са зелени, после са култовите бели. Тя става отшелник и единак. Не иска никога повече да се споменава, че е джедай. Тя непрекъснато повтаря, че ''Не е джедай'' Нищо че владее силата и има уникални умения. Простo обидата остава завинаги и тя не прощава никога!
Като самотен воин и като част от бунтовнически отряди тя нанася големи щети на ситските сили.
В Бунтовници тя има по-малко участия, но кардинални/ключови. Първоначално се крие (Империята вече е на власт, а Джедаите са почти унищожени), появява се повече като холограма и действа задкулисно, но в крайна сметка истината коя е тя се разкрива и става преследвана цел номер 1 за Дарт Вейдър.
Тя създава тайното движение/операция Фулкрум, което е нещо като партизанска/подривна организация срещу Империята и за завръщането на Републиката на власт. Без нея Езра (главния герой) и Призрака (кораба) нямаше да постигнат нищо.
Има велик сблъсък със самият Дарт Вейдър (тя първоначално си мисли, че Анакин е умрял и изобщо не подозира, че е минал на тъмната страна) ако не се лъжа бе в края на 2 сезон. Сега ще го потърся.
Значи тук да вметна първоначално е замислено да умре, но Филони среща голяма опозиция и решава да направи малко по-отворен, а не недвусмислен край... Феновете нададохме страшен вой тогава, дори и след видяното/промененото. Значи краят и е 'отворен' 'двусмислен' но се води официално за мъртва. Посечена от меча на Дарт Вейдър.
Но разбира се Асока се завръща 2 години по-късно в края на последния 4 сезон. Simple Smile
А, ето го, вижте дуелът
Darth Vader Vs Ahsoka - Full Duel

Имаше въпрос на колко години би трябвало да е в сериала?
Мхмхм, това с годините е голям проблем във Вселената Стар Уорс. Значи по мои груби сметки трябва да е около (с малък плюс/минус) 40/50 години. По Имперския календар е родена 17 години преди създаването на Империята. А Мандалорецът е 5 години след рухването и. Империята властва над галактиките 23 години, т.е. ако алгебрата не ме лъже трябва да е на 45 години в момента (17+5+23).

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 07:09 от Diavolo

# 36
Дяволо, много благодаря за обобщения разказ. Със сигурност вече възприемам по друг начин анимационната част от вселената на междузвездните войни.

# 37
  • София
Аз още не съм гледал
И не знам дали Асока ще се появи, е би трябвало разбира се, то изтече инфо още няколко дена по-рано, а и пуснах тук, че епизодът се казва ''Джедаят''

Сега големия въпрос е накъде?
Защото ако Асока стане централен герой, то Мандо може да бъде засенчен, а това не бива да се допуска. В смисъл, феновете си обичаме Асока и не знам, хаха. Освен да ги гаджосаме Wink
Ама няма как да стане уви.
А и вече си има специална връзка между Мандо и Бебе Йода.
Така ще го извъртят, че Асока да не иска да има вземане-даване с бебето заради миналото и.

Иначе Асока би трябвало или да вземе под крилото си ''Детето'' и да започне да го въвежда и обучава в Силата или да посочи на Мандо къде е легендарната и неизвестна планета Х, родната планета на тази мистериозна раса (ако я знае изобщо).
Но това ще е кулминацията на всичко и не вярвам в скоро време да се разкрие.

Тук обаче идва един сериозен проблем. Много сериозен!
От видяното в ''Епизод 9: Възходът на Скайуокър'' едва ли не след Люк остана само още един Джедай и това е Рей.
Е, да, ама не. Имаме Асока Тано, която не се води мъртва, а и това бебе Йода вече ще да е на годинки да върти меча.
Въпросът е докъде ще стигнат с това шоу. Колко мащабно, колко сезона?
И какво ще става и с бъдещета нова филмова трилогия и какви герои ще бъдат намесени там.

Simple Smile

# 38
  • София
Не съм гледала и дори не знаех, че има други разклонения и анимационни сериали/филми. Звучи адски интересно и много завъртяно. За съжаление не обичам много анимация. Но всички тези сюжетни линии са невероятни.
Благодаря ти за страхотния разказ

# 39
  • София
Ами то се получава нещо ей такова Wink

И малко сутрешен хумор с кафето

А ако ни четат зад океана, честит им ден на благодарността Simple Smile

# 40
  • София
Честно казано последните два филма от сагата не ми харесаха много. Дълги и протяжни. Сега непрекъснато ги въртят по HBO, но изобщо не тръгвам да ги гледам пак

# 41

Тук обаче идва един сериозен проблем. Много сериозен!
От видяното в ''Епизод 9: Възходът на Скайуокър'' едва ли не след Люк остана само още един Джедай и това е Рей.

Simple Smile

Не, не е само Рей. Забравяш Темири, а и асоциацията е, че има и други освен него. Просто не са открити и обучени.

# 42
  • София
А защо Мандо не може да се сгаджоса с готина то джадайка. Тя нали вече не е съвсем джадайка.

# 43
Всички,които чакат Асока  - да появява се.
Много ми хареса. Това е епиздод,който дава много инфо за  Бебе Йода.
Ще пиша в спйлер,но пак ще се опитам да не издавам много,а само за какво става дума в сериата.
Скрит текст:
Вече знаем името му.Научаваме дали ползва силата съзнателно или не.Дали са превързани един към друг.
Oсвен това се повтаря историята за Йода,който не иска да обучи Анакин.
Ново пътешествие до древни руини на джедаите.
Разбира се -битка със светлини меочве и от едната страна са Асока и Мандо,което си е много логично.
Асока пита Морган къде е нейният господар и тя казва името Траун.
Почвам да мисля,че името на епизода не е свързано с Асока.
Diavolo,в този епизод Мандо и Асока работят заедно и всеки взима превес в даден момент,но като цяло бебето е главния герой.
Надявам се да коментираме повече следкато всичко го исгледаме.

# 44
  • София
Мислите ли, че е възможно да има цяла планетата с бебето Йода 🤔

Общи условия

Активация на акаунт