Коледа 2020/2021

• 113 453
  • 1 651
  •   1
Отговори
# 795
  • In transit
Mi Ra, за капките писах, че могат да се разтопят заедно с кувертюра и да се ползват за напуканите сладки, но не се сетих тогава, а после като четох тук във форума.

# 796
  • София
Малко  сладки и от мен.

# 797
  • Бургас
Здравейте момичета, вие сте вдъхновение, да ви попитам ако тази седмица - от 14,12 започна да правя сладки - на маслена основа и меденки, напуканите и забравените сладки ще издържат ли до коледа?

# 798
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
не - моите първи опити свършиха за по-малко от седмица. Simple Smile
май не питаш това Simple Smile Simple Smile масленките, напуканите и меденките ще издържат.
за забравените не мога да кажа нищо. Simple Smile миналата година при нас сякаш се овлажниха, а после свършиха докато се опитвахме да разберем наистина ли са влажни.
но грозните ореховки ни харесаха повече. Simple Smile

# 799
  • софия
Вчера правих двойно шоколадовите, сега ще пека рохличките.

# 800
Нямам представа , кои сладки , колко време издържат - на следващия ден вече ги няма....
Mikkey , да, линцерите ги слепих с течен шоколад, харесаха се , по-хрупкави са от други , но и малко попромених рецептата ( нямам лешниково брашно , а смлях с орехомелачката 2-3 пъти бланширани лешници. Оказа се , че са 70 гр. и добавих 30 гр. оризово брашно ).

# 801
Здравейте! Благодаря за темата, доста е интересна и със сигурност ще се възползвам от някоя рецепта. Пиша, за да попитам нещо. Поръчах си от алиекспрес силиконова форма за сладки. Мислех, че е за мъфини, обаче като я получих самите дормички не са въобще дълбоки, съответно няма как да ми се надигна мъфините и да се получи желаната форма. Чудя се ако омеся тесто за курабии или сладки и го разпределя във формите дали ще стане. Ще помогнете ли? Може да е глупав въпросът ми и се извинявам наистина, но не зная. Благодаря предварително!

# 802
  • София

Доза и половина от Меденките на Джема, плюс орехови топчета с портокалова кора (някой беше пуснал рецепта по-рано, канелени топчета на нудел33. Това е отчетът за сега. Предстоят локумките на Джема и капучино звездите с марципан.

Здравейте момичета, вие сте вдъхновение, да ви попитам ако тази седмица - от 14,12 започна да правя сладки - на маслена основа и меденки, напуканите и забравените сладки ще издържат ли до коледа?

Ако прочетеш темата назад, ще откриеш отговора - да, ще издържат, освен ако не бъдат открити от домшаните и не бъдат изядени Simple Smile

# 803
  • По широкия бял свят
Направих тестото за лидзер бисквитите на marchеva14, но ми се стори доста ронливо и добавих още 1 жълтък и малко белтък. Обаче не намирм подобрение. Сложих тестото в хладилника и се чудя ако не стават бисквитите какво да му добавя, за да го подобря и да не изхабявам продуктите?

# 804
Bibia, много красиви сладки.Какви са първите?

# 805
  • Euskal Herria
Някой по-напред беше показал портокалови бисквитки с парченца шоколад. Може ли да ми дадете рецепта за тях? Отбелязала съм си рецептата на Ирина Купенска, но никога досега не съм ги правила.

# 806
Май брашното ми е 650. Има ли шанс да прецакам бъдещата продукция? И защо 500 е по- добро от 650?

# 807
  • София
Bibia, много красиви сладки.Какви са първите?

Благодаря!
Първите сладки са Ментово шоколадови елхички по рецепта на lulumba
Рецептата е от тук - Мнения: 6 596.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1152370.msg39795792#msg39795792

# 808
Някой по-напред беше показал портокалови бисквитки с парченца шоколад. Може ли да ми дадете рецепта за тях? Отбелязала съм си рецептата на Ирина Купенска, но никога досега не съм ги правила.
Заповядай, аз ги правих по тази рецепта
https://sunshineskitchen.com/orange-chocolate-chip-cookies/

# 809
Момичета,харесах си тези сладки.Въпросът ми е, ако към глазурата прибавя разтопен шоколад възможно ли е сместа да ми се'' пресече.''

Последна редакция: нд, 13 дек 2020, 23:40 от normas

Общи условия

Активация на акаунт