Митница – информация, въпроси, отговори и споделяне на опит – 7

• 37 263
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
Моля някой, който е освобождавал пратка с DHL скоро да сподели колко е заплатил за услугата им ?
Вече е ясно че за пратката ще заплатя ДДС ( пратката е на стойност 220 лв. заплатена в паунди )  с БГ пощи съм го правила много пъти , там ми е ясно ( 12.00 + 4,80 + ДДС )
( имам КЕП, нямам ЕОРИ номер, но мисля да си изкарам след празниците )  
Ако имаш ЕОРИ номер не се дължи нищо освен ДДС.
Ако няма такъв номер той се вади от ДЧЛ срещу 24лв такса плюс таксата за нотариална заверка на пълномощното.
Най- добре е ако имаш възможност да си извадиш ЕОРИ намер, но при задържане на пратката повече от 3 работни дни от известяването започва да се начислява и магазинаж на ден

Хора, майка ми поръча от ebay пратка със стойност над 1000 евро, но сега се притесняваме , че БГ пощи не могат да ни представляват пред митница ако пратката надвишава тази стойност.Някой с повече опит да обясни как стоят нещата при освобождаване там, че нищо не намерих в Гугъл и се притеснявам как ще стане...
Не вярвам търговецът да изпрати пратка на такава стойност с БГ- Пощи. Най- вероятно ще използва куриер (и то ако има такава опция задължително изберете със застраховка), в такъв случай той ще се занимава с освобождаването и оформянето на документите.

Последна редакция: сб, 26 дек 2020, 15:59 от Viola Tarakanova

# 151
Защо да не може, като е легален подпис?
Цитат на: Mr. Smith
не намерих начин да се идентифицирате с Клауд сертификат пред АМ.

Три безплатни оторизации не стигат само да си извадите ЕОРИ

# 152
Здравейте, поръчах едни слушалки на цена 33 долара, нямаше съобщение свързано с митницата. Въпроса ми е дали всяка пратка над 30 лева минава през митницата?

# 153
Здравейте, поръчах едни слушалки на цена 33 долара, нямаше съобщение свързано с митницата. Въпроса ми е дали всяка пратка над 30 лева минава през митницата?

ми май да

# 154
  • Sofia

Не знам за какво "съобщение" става въпрос, но всяка една пратка може да бъде спряна на митницата за проверка – дори такава, на стойност под 30 лв.
Роля играе и моментът, какво продавачът е декларирал на пакета – може умишлено да е писал по-ниска стойност, така че пратката да мине между капките и да си я получиш направо в локалния пощенски клон, без допълнителни такси.

# 155

Не знам за какво "съобщение" става въпрос, но всяка една пратка може да бъде спряна на митницата за проверка – дори такава, на стойност под 30 лв.
Роля играе и моментът, какво продавачът е декларирал на пакета – може умишлено да е писал по-ниска стойност, така че пратката да мине между капките и да си я получиш направо в локалния пощенски клон, без допълнителни такси.
Ей ама колко пъти да се обЯсня. Продавачите не пишат по-ниска стойнос за да измамят дребният БГ чиновник. Само той си мисли, че него искат да го цакат. Истинската причина е стойността за която продавача може да поиска обезщетение от пощите. По продажна цена пишат само някой сайтове като банггоод и геарбест. Търговците масово пишат покупната за тях цена. Тази цена съответно е в пъти по-ниска от продажната. Вие пишете каквото си искате като причината за разликата в продажната цена и написаното на пакета. Митничарите имат за задача да обложат с ДДС всяка сделка с платец от България и да приберат парички да може бай мутри да живее на гърба на народа. Честита нова година за всички в държавата на таксичките.

# 156
Забиха ми много странен въпрос.
За пратка спряна в Пловдив, може ли декларацията да се подаде във Варна и да се обработи там?

# 157
  • In transit
За пратка спряна в Пловдив, може ли декларацията да се подаде във Варна и да се обработи там?
Може и да става, но във Варна са много тромави...ще трябва няколко пъти да се ходи до митницата за да станат нещата.

# 158
  • Далечният изток
Оф, сега имам пратка в Митница Варна. Упълномощила съм бг пощи. От 08.12. е там пратката, все още никакво развитие.....

# 159
но във Варна са много тромави
Ще пробваме, но във Варна до скоро много бързо минавах.
Къде става най-бързо?

# 160

Може. Ако пратката стигне по някакъв начин във Варна. Например  транзитна декларация.

# 161
Задачата не е да идва във Варна, а да се вземе от Пловдив с вече обработена декларация.

# 162
Здравейте, искам да поръчам едни бутилчици от 250мл от алиекспрес. Пише, че в 1 пакет са 3 броя, аз искам да поръчам 25 пакета демек 75 броя. Общата цена е 118$. Знаете ли горе-долу каква такса ще трябва да платя отгоре на тези пари за мито?

# 163
Задачата не е да идва във Варна, а да се вземе от Пловдив с вече обработена декларация.

Аз казвам как може да стане. Задачата си е ваш проблем Simple Smile

# 164
Здравейте, искам да поръчам едни бутилчици от 250мл от алиекспрес. Пише, че в 1 пакет са 3 броя, аз искам да поръчам 25 пакета демек 75 броя. Общата цена е 118$. Знаете ли горе-долу каква такса ще трябва да платя отгоре на тези пари за мито?
Сигурно ще плащате и доставката  и от алиекпрес която е доста скъпа за препоръчване е да поръчате на по няколко пратки не в такова количество митото се определя по система Тарик на АМ

Общи условия

Активация на акаунт