ОСМИ клас 2020/2021 - С маски, без ли, ДО ли, ПО ли? Пак сме в ОСМИ КЛАС с неволи.

• 24 526
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
  • софия
Трябва да си направя списък. Рядко се налага да пием нещо и всеки път ми е за първи път.
Благодаря.

# 61
  • София
Просто майка, съболезнования!

Jam, напиши за маските, да вземем и ние. Те са за еднократна употреба, предполагам.

Zvanche, моята племенница има много тежък цикъл. Пие чай от мъртва коприва, продават го в аптеката на Поп Богомил. Помага и страшно много.

# 62
Просто майка, съболезнования!

Миналата седмица купих от аптеката 50 трислойни хирургически маски (немски) за 30 лв. Предишната кутия я купих преди да паднат цените от друга аптека за 45лв български. И аз се интересувам къде има за 12лв.

За м.болки Ния пие нурофен експрес и й помага. Но се е случвало не повече от 2-3 пъти.

# 63
  • Между гори и планини
И топла хавлиена кърпа помага, или малко ел.одеало. може да се засили кървенето, но облекчава. Аз пия болкоуспокояващо при нужда. Преди имах много болезнен цикъл, сега се успокои.

# 64
  • Някъде в Европа...
Аз също бях с ммого болезнен цикъл преди раждането. Когато избягвах да пия лекарства, си намирах лежаща поза, в която по не боли и лежах така 30-40 минути...Иначе пиех спазмалгон или но-шпа, а после и аулин...Имало е случаи, съм си вземала болничен, така виех от болка...Сега е по-умерено положението, пък и след раждането не се пазяноткъм вземане на лекарства - усетя ли болка, пия директно аулин....

# 65
  • София
Неприятните новини при мен валят - вчера отменените състезания на девойката, днес второкласника от 23.11 до 07.12 минава ДО.Виното май няма да помогне, пушка ще купувам. Cold Sweat
Дано всички това скоро приключи Mask

Просто_майка съболезнования!

# 66
Inna, те и пушките свършиха.

От понеделник при нас гимназиален курс са присъствено за една седмица, и после пак ДО. Трудно ми е да намеря логика в това решение.

# 67
  • София
По-добре съм. Благодаря момичета!
Възможно ли е от вируса да ми дойде преждевременно цикъла (сори за въпроса, но и без друго сте на тази вълна Blush)?

# 68
  • София
Бети, благодаря за темата!

Просто майка, много съжалявам!

Звънче, от страдащи знам, че харесват "коктейл" от но- шпа, спазмалгон и бусколозин.

Джем, и аз ще съм благодарна за инфо за маските!

Зазу, да, може. Съвсем да се оправяш!

Аз се опитвам да поработя малко от вкъщи, поне да се разсея.

# 69
Моят тъкмо се похвали с шестица на контролното на вектори, средна отсечка и медицентър по ЗИП. Правили такова във вторник. Каза, че имало три задачи от трите вида /до трапец са, както вече писах вчера, но него не са свършили още, аз мислех, че тогава ще правят контролно общо на двата раздела - вектори и триъгълник и трапец, обаче понеже е ЗИП, а такъв няма да имат втория срок, трябват им оценки повече сега/, с подточки всяка задача. Все успоредници били и трите задачи. Като за задачите от триъгълници това са образуваните в успоренцитите такива от диагонали и среди на страни и диагонали. Питах да ми пусне задачите, но ги няма, за съжаление.
Аз влизам в родителския профил на Школо и нямам достъп до тестове. Но щом и той от неговия не може да ги види вече, може да са изтрити. Миналата година по БЕЛ все в Школо правеха тестове и госпожата ги сваляше след това.

Сега ми допълни синът, че и на трапец щели да имат контролно някъде през другата седмица, не е казала учителката пак кой ден, но и на този материал ще ги препита. То за учене направо съвсем няма време. Но и те трябва да си проведат проверките и да си оформят оценките, все пак. Без домашното училище по математика просто няма как да му се получи. А на него ще му трябва с оглед избора на специалност за висше. Той желания мени по голямо изключение, та едва ли и тук ще смени такова.

Не знам втория срок какво ще правят тия деца - само с 3 часа мат., като няма да имат ЗИП. Те и сега са на ръба, повечето нищо не отбират /по данни и от моя, и от други/, ако няма допълнителни външни занимания, с тоя час по-малко. Тия часове за този материал не знам кой ги предвиди в тая бройка. Едва смогвам събота и неделя да обясня по нещо или като се прибера от работа, да дам задачи от сборника почивните дни, че да ги проверя и да обясня грешки. Не знам за гениите, но понеже у нас такива нямаме, без работата вкъщи ще  я е заорал по предмета още в пети клас.
Обаче много се радвам, че купихме сборника и имаме там задачи за упражнение,че само с единия учебник сме буквално за никъде.

Възможно ли е от вируса да ми дойде преждевременно цикъла (сори за въпроса, но и без друго сте на тази вълна Blush)?
Ако пиеш и лекарства - напълно е възможно.
Моят е изключително редовен - мога да си сверявам календара по него. НО ако ми се е налагало, примерно, седмица да пия парацетамол, аспирин - точно тогава ми е идвало по-рано. Това съм го наблюдавала от години. Ако е принципно нередовен - няма да забележа, но в моя случай е просто отчетливо, че има връзка.
Сега чета, че и витамин С предизвиква такава последица. Него го пия винаги, когато се разболея. Дори и нищо друго да не приемам, пия комплексни витамини и отделно - С. И обикновено се покъсвам да ям цитруси, точно като сега - просто ми се ядат с килограмите, когато ме защипят есенно-зимните вируси. И там - витамин С. Най-вероятно ще е от него.

https://bremennost.bg/predizvikvane-na-cikal.html

https://www.zdrave.org/28492/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B … 0%BA%D1%8A%D0%BB/

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 14:11 от Judy

# 70
Зазу, радвам се, че си по- добре!
Скоро ще си пушка!
Възможно е, на мен ми се е слечвало преди години.

# 71
  • София

И според мен е възможно - при мен "тече" плътно и обилно цяла седмица, докато борих "ковида". Обикновено не е така.

Просто майка - искрени съболезнования!

Къде ги намирате тези маски по 10-11 лв кутията? Вчера купувах за в работата 50 бр за 20 лв. Цената им вярно е паднала - от същото място съм ги купувала и по 35 и 30 лв. Но не са "хирургически".

МАска ползвам на dr. Frei. https://sanita.bg/drugi-3439/dezinfektanti-maski-r-kavitsi/zasht … ace-mask-dr-frei/НА мен ми харесва. Да, прави конденз, да носа ми е влажен като на домашен любимец, но си дишам леко с нея. A и може да я сваля на врата докато не я ползвам, и не се налага да я прибирам по джобовете.

# 72
  • Някъде в Европа...
Маски ако можете си набавете от Турция. В Одрин цената за кутия от 50 бр е около и под 20 лири..Моите "любимци" от Караджъ турс даже продават кутията по 20 лв 😈

# 73
Цитат
МАска ползвам на dr. Frei. https://sanita.bg/drugi-3439/dezinfektanti-maski-r-kavitsi/zasht … ace-mask-dr-frei/НА мен ми харесва. Да, прави конденз, да носа ми е влажен като на домашен любимец, но си дишам леко с нея. A и може да я сваля на врата докато не я ползвам, и не се налага да я прибирам по джобовете.

И аз такава ползвам предимно
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030014425
, както и имам за работата ми такава:
http://www.trakia-design.com/?f=view_promo_page&id=55
защото с нея ме чуват, а това ми е важно, иначе аз няма как да работя. Лесно се и мие и не се налага да ми се опира по устата и носа. Дишам и въздух, който вече наистина ми е нужен за здравето.
Първата ми е удобна, защото мога да си я оставя на врата, докато ходя, ако трябва да прехвърля от едно закрито помещение в друго. Не се каня да я сменям с друг вид, най-удобна ми е тя.
Детето ползва най-обикновените за многократна употреба от Лидл. На него пък те са му най-удобни. Мъжът ми - също. Затова у нас имаме една кутия в коридора. Не помня цени - трябват ми - купувам, докато съм длъжна. Каквото си изберат хората - не се меся. Ние ползваме, защото трябва и сме длъжни, не по друга причина.

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 14:07 от Judy

# 74
  • Стара Загора
Просто_майка, съболезнования. Съжалявам за загубата ти.

Добър ден момичета.
Моят набор е ДО, малкият е на училище присъствено /трети клас/.
Когато раждах наборът се запознах с една майка и до сега сме приятели....нейната дъщеря ревеше много, а моя спеше като пън...и до сега майката ми завижда. Сега и двамата са в немската, но различни паралелки.
В нашето Школо когато пускат някакво обявление забраняват коментарите отдолу и така поне няма дискусия.
С медицински еднократни маски се движим. Имаме и от плат. Но наборът е с очила и платнената маска запотява много очилата му. А той стои и на последният чин и познайте....колкото е заспал и задремуцан и на последния чин и учителката с маска - какво чува и какво пише аххахах
Днес изкара две 6-ци...по Немски А и по Немски Б....много съм доволна. Обади ми се и каза....сякаш зъл дух ме беше обладал и само вдигах ръка. Еми не зъл, му казах...добрият дух ще да е бил. Трябвало да говори какво прави през деня. Смея се...в едно изречение ли събра всичко.....просто спя по цял ден Simple Smile))))
Чу се едно прухтене по телефона....не бе...измислях си разни дейности...
Аз по принцип съм за присъствено, но ДО на техният клас върви супер...чуват се...виждат се...изпитват се....пишат домашни, качват...
Даже като качи домашната на класната си и и пише все нещо на немски. Тя съм сигурна много се забавлява с него:)
Пазете се и бъдете здрави момичета!

П.П благодаря за новата темика:sparkling_heart:

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 14:15 от Хера

Общи условия

Активация на акаунт