ОСМИ клас 2020/2021 - С маски, без ли, ДО ли, ПО ли? Пак сме в ОСМИ КЛАС с неволи.

• 24 556
  • 745
  •   1
Отговори
# 45
Като ви чета и разбирам, че детето се е метнало на майка си Simple Smile Знам по физиономия всички родители, но телефон имам само на 2 майки от класа на малкия, от стария клас на големия на никого, а от новия по случайност внука на съседката от горе е в класа и имам на майката( познаваме се макар и да не живеят те тук). И тези които имам контакти не са ми много близки, само при голяма спешност се чуваме или пишем. Изобщо не приемам толкова бързо всеки за приятел! Май няма защо да се чудя защо детето е така:)

# 46
  • о`майна лунна нощ е
Просто майка, много съжалявам. Sad

# 47
  • Между гори и планини
Бети, аз такъв класен не бих търпяла. Тоя човек го пере сачмата здраво ... Как ще издържите 5 години.

# 48
  • София
От Фандъкова днес:

# 49
  • София
благодаря за новата тема, надявам се да върви добре.

да споделя малко опит с маските.
маски от плат няма смисъл да се ползват.
аз купувам трислойни медицински маски от нетъкан текстил, сертифицирани да отговарят на изискванията на стандарт EN 14683, Type II. има вече доста български производители, които произвеждат такива, качествени са, сертифицирани са, цените им паднаха много. в момента кутия от 50 броя такива маски струва 11-12 лв. ако някой се интересува, мога да споделя какви купувам. произвеждат и вариант на тези маски, който не е сертифициран, с малко по-неплътен среден слой, водят се "хигиенни", а не "медицински". ако сте постоянно с маска, такава маска се сменя през максимум 2 часа. ако ще я ползвате за до 30-тина минути, може да се изсуши, прибере в пликче и ползва пак.
за пътуване в градския транспорт давах на детето маска от тип FFP2, защото тя дава реална защита от вируси. тъй като я ползва за кратко, после ги оставям да съхнат някъде и след няколко дни се ползват пак. и така до 7 дни употреба издържат.
и моля ви - не ползвайте маски с клапа. те не пазят околните, а само вас самите. издишваният от вас въздух излиза през клапата и ако случайно сте заразни, за околните е все едно, че сте без маска.

# 50
Благодаря Ред за заглавието - много е хубаво!

При нас в ЕГ Пловдив на 17-ти пуснаха анкета към родителите за ПО или ДО с краен срок вчера на обяд. Получи се същата ситуация, с безумно много неподходящи и глупави коментари, защото администраторът беше пропуснал да я заключи. Включително някои родители прикачаха попълнената анкета там, въпреки изрично подчертаното, че те се връщат директно на класния ръководител. Много глупави и неорентирани хора има, за съжаление...а им куца прословутото Четене с разбиране!

Относно маските - редуваме ги - медицински, такива от плат и купих по един флийс за мен и децата. Те са многофункционални и по-удобни за по-дълъг период навън - използваме ги хем, като маска, хем като шал Simple Smile

https://hipposandcrocs.bg/ - има много яки мотиви

Ковидът мина през нашата къща, за щастие всички сме добре и го изкарахме нормално в рамките на 14 дни - лека температура, болки в главата и тялото, пълна отпадналост, хрема и кашлица.

Вчера много се смях, едно приятелче си мислеше, че този вирус е като шарката и щом веднъж го изкараш не те повтаря Wink ....

Бързо оздравяване на всички! Повече вино и всичко ще е някак по-розово Simple Smile

# 51
Просто майка, съжалявам.
Зазу, как си?
На приятелка на дъщеря ми, също 8 клас, току-що са им съобщили, че ще са онлайн до Коледа. Това било решение на тяхното училище.

# 52
  • софия
Момичета, какво се дава за менструални болки? Мога да звъня на личната, но предпочитам за леки състояния да не я притеснявам.
Мен ме боли поносимо и нямам спомен да съм пила някога нещо, детето също се опитва да търпи, но явно я понаболява повече. Не виждам смисъл да се гърчи. Имам само но-шпа и ѝ дадох едно.

# 53
Има Нурофен Фемина Форте. На мен ми помага.

# 54
  • Sofia
Момичета, какво се дава за менструални болки? Мога да звъня на личната, но предпочитам за леки състояния да не я притеснявам.
Мен ме боли поносимо и нямам спомен да съм пила някога нещо, детето също се опитва да търпи, но явно я понаболява повече. Не виждам смисъл да се гърчи. Имам само но-шпа и ѝ дадох едно.
Но-шпа, спазмалгон - от първото можеш и 2 таблетки да дадеш, ако не са от силния вариант. На всеки различно хапче му помага. Моята е алергична на Нурофен и нищо с тази активна съставка не гледам. Иначе съм половин доктор(къде по неволя, къде по интерес), ама това е друга тема.

# 55
Zvanche,
На моята госпожица и помага Но-шпа.
Усети ли, че болката идва веднага взима 2 едновременно.
Отпуска я доста бързо след двете таблетки.
В много критични случаи съм давала 1/2 аулин.
Той ми е малко коварен, но при Но-шпа няма проблем. Не замайва, не дразни корема.

# 56

Имам приятелка с големи проблеми. Тя, знам, че взема точно Но-шпа от ученичка, понякога й поставят такива инжекции.
На мен ми се е случвало няколко пъти да ме боли корем по тази причина - когато точно преди това съм тренирала. Лично на мен обикновеният аналгин винаги ми върши работа. Аз по-тежка артилерия принципно не вкарвам и го приемам и него много рядко. Затова и ми действа безотказно.

# 57
jam, аз купувам маски на една варненска фирма. В кутии - пише трислойна с интегриран филтър. От DM последно взех за 12 лева Вашите такива ли са ?

# 58
Просто майка, съболезнования!

Звънче, Спазмалгон давам. Помага й.

# 59
Да, и аз Нурофен Фемина съм взела за девойката. Пие при нужда, когато прецени, че вече не търпи болката. Добре й действа. Аз съм пила като девойка аналгин.

Общи условия

Активация на акаунт