Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 80 920
  • 886
  •   1
Отговори
# 210
Към пациентките на д-р Калчев, обикновено спазват ли се часовете за преглед или има закъснения?

# 211
Аз съм ходила само веднъж, имаше забавяне от половин час някъде. Не знам дали беше еднократно или по принцип е така.
Момичета, между другото ми излезна хистологията:
Хистологичен резултат номер:1321 от Cavum uteri; Мукозен ендометриален полип
Някой има ли идея какво означава? Имам ли повод да се тревожа?DisappointedDisappointed
Към пациентките на д-р Калчев, обикновено спазват ли се часовете за преглед или има закъснения?

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 11:03 от mimche93

# 212
Досега хистологиите винаги са ми били давани лично от опериращия лекар, със съответните коментари. За мен тълкуването във форуми от немедицински лица е меко казано несериозно.

# 213
Може би сте права, но в моя случай епикризата ми беше дадена от болничното заведение. Лекаря още след операцията каза, че няма нужда да се виждаме. Не казвам да го тълкуваме или гадаем, а някоя жена със същия резултат да сподели.
Поздрави! Hug
Досега хистологиите винаги са ми били давани лично от опериращия лекар, със съответните коментари. За мен тълкуването във форуми от немедицински лица е меко казано несериозно.

# 214
Странна практика на лечебното заведение. Но така или иначе епикризата трябва да е разписана от лекаря. Ако имаше нещо притеснително, щяха да кажат. На мен и след хистеро, и след операция от миома, лично лекарите ми даваха епикризата, без да е имало проблеми с хистологията. Но това се отнася за Доверие и Вита. Явно други болници действат различно.

# 215
  • Варна
Здравейте!
Вчера ми беше първият ден на цикъла и днес се обадих за записване на час, като мислех, че ще ми дадат към края на седмицата час, но ми дават за сряда. Не е ли твърде рано 4ти ден, все още ще имам кървене най-вероятно.
Трябва да потвърдя днес, а не мога да реша Sad

# 216
  • Русе
Вече сигурно си решила,  все пак е трябвало да потвърдиш днес . Аз знам, че трябва да е 1-3 чист ден. Незнам колко дена е кървенето при теб. Но пък щом така са ти казали се предполага,
че знаят какво правят. Надявам се да мине добре . Успех

Здравейте!
Вчера ми беше първият ден на цикъла и днес се обадих за записване на час, като мислех, че ще ми дадат към края на седмицата час, но ми дават за сряда. Не е ли твърде рано 4ти ден, все още ще имам кървене най-вероятно.
Трябва да потвърдя днес, а не мога да реша Sad

# 217
Ако не си говорила с медицинско лице (лекар или сестра), а с регистратура, може би е добре да звъннеш пак. Да не са объркали нещо. И настоявай да питат лекаря.

# 218
Здравейте, направиха ми оперативна хистероскопия в Майчин дом - д-р Тоцев. С направление цената е 450 лева и допълнително се плащат 2 нощувки в болницата. Докторът преглежда в Доверие, даде ми направление и ме записа за операцията в МД. Избрах този лекар, защото видях, че има доста специализации и натрупан опит точно с такава апаратура.
В МД, както бяха писали по-нагоре, в деня на приема правят антигенен тест, ЕКГ, кръвни изследвания, а на следващия ден е хистероскопията. Прави се в операционна, със спинална упойка и под наблюдение, като по време на истинска операция. Предложиха ми и възможност за пълна упойка, ако се страхувам.
Още чакам резултатите от хистологията.
Доколкото разбрах, за не здравно осигурени, премахването на полип струва 900 лв.

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 00:57 от VAVA

# 219
Тези 450 за екип ли са?
Във Вита е също около 8-900 лв, ако си платиш, като това включваше и нощувките (3 бр). Само екипа не се покриваше от касата. Но съм с ДЗО, което покрива избора. Реално си платих само сестринския пост, защото той не се включваше в покритието ми.

# 220
Момичета, здравейте!
Откриха ми полип в матката, както и на шийката. Наблюдаващият гинеколог отсече - хистероскопия, но той самият не прави такива интервенции. Много се притеснявам.
Не съм от София, но в нашия град едно че няма читави лекари, а и едва ли някой от тях извършва подобни манипулации.
От прочетеното за 2-3дни,  се ориентирах към д-р Любомир Христов или д-р Калчев. За първия обаче не съм сигурна дали прави хистероскопия. Знаете ли нещо по въпроса? Калчев къде преглежда и къде оперира, съответно как мога да си запиша час?
Ориентирайте ме моля, каква е процедурата! Отивам на преглед при избран лекар и той насрочва дата за прием в болницата?
За операцията нужно ли е пълно обезкосмяване?

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 10:25 от kokona24

# 221
Не мога да ти отговоря на въпросите за лекарите, защото аз бях при Дойчиновски, който препоръчвам с две ръце. Но да, трябва пълно обезкосмяване, това е валидно за всички интервенции. Прави се с цел, ако се случи нещо и се наложат по-тежки мерки, да се действа веднага Simple Smile Но това са неща, които би трябвало да ти бъдат обяснени преди интервенцията.
Иначе да, отиваш на преглед, препоръчвам ти да отидеш максимално бързо след М, за да може да се види всичко, даже ако си още в цикъл най-добре, но може и на 5ти ден. Ще ти каже дали ще можете да направите интервенцията още на този цикъл или ще ти каже кога да отидеш на следващия, както и какви изследвания трябва да си направиш преди това (минимум микробиология и цитонамазка).

# 222
Калчев преглежда в МЦ Калчев, може да намериш телефоните за контакт във Фейсбук страницата: . Преди седмица започна записването на часове за декември и януари, бързо свършват часовете. Отиваш първо на преглед и тогава се разбирате и насрочвате час за хистероскопията. Не знам къде ги прави, някой май беше писал в Щерев. Аз лично съм възхитена от прегледа при него - подробен, разглежда случая ти в детайли, уважителен към пациента. Доста съм ходила по лекари и имам база за сравнение Wink

Момичета, здравейте!
Откриха ми полип в матката, както и на шийката. Наблюдаващият гинеколог отсече - хистероскопия, но той самият не прави такива интервенции. Много се притеснявам.
Не съм от София, но в нашия град едно че няма читави лекари, а и едва ли някой от тях извършва подобни манипулации.
От прочетеното за 2-3дни,  се ориентирах към д-р Любомир Христов или д-р Калчев. За първия обаче не съм сигурна дали прави хистероскопия. Знаете ли нещо по въпроса? Калчев къде преглежда и къде оперира, съответно как мога да си запиша час?
Ориентирайте ме моля, каква е процедурата! Отивам на преглед при избран лекар и той насрочва дата за прием в болницата?

# 223
Преди няколко месеца д-р Калчев правеше оперативните Хистероскопии в МК Щерев, а диагностичните - в кабинета. И аз много го харесвам, доверих му се за моята Хистероскопия и не съжалявам.

[/b]
Калчев преглежда в МЦ Калчев, може да намериш телефоните за контакт във Фейсбук страницата: . Преди седмица започна записването на часове за декември и януари, бързо свършват часовете. Отиваш първо на преглед и тогава се разбирате и насрочвате час за хистероскопията. Не знам къде ги прави, някой май беше писал в Щерев. Аз лично съм възхитена от прегледа при него - подробен, разглежда случая ти в детайли, уважителен към пациента. Доста съм ходила по лекари и имам база за сравнение Wink

Момичета, здравейте!

# 224
Виждам, че споменавате 2-3-ма доктори само и затова искам да похваля още един, който е достоен за добрия списък. Става въпрос за др Вецев от Шейново. Като цяло, всички лекари там са добри, както и техниката. Цената на хистероскопията там е 450 лв. Антигенен и кръвни се правят там и са включени в тези 450 лв. Можете да наблюдавате цялата процедура или да ви я дадат на запис, ако сте с венозна упойка.

Общи условия

Активация на акаунт