Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 80 929
  • 886
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета, да попитам дали на някоя от вас се е случвало забавяне на цикъл с 20 дни, тоест 50 дни вече няма цикъл (не съм бременна). През лятото (юли) претърпях оперативна хистероскопия, до сега всеки месец поне ми идваше редовно. С какво мога да го предизвикам, някакво народно средство, да не е химия, пробвах чай от бял равнец, но без резултат.

# 226
Тества ли хормони? Инфекции? 20 дни не е шега работа.

# 227
Не, имах час за преглед на 1.11, но тъй като смятах, че имам някакво закъснение, го преместих за този петък. Нямам цистит, нямам течения, просто не знам. Сигурно ще прозвучи комично, но до сега (цяла година ходя по прегледи и лекари) никой не ми е пуснал никакви изследване на хормони, явно сама трябва да се организирам за всичко. Освен стандартните предоперативни изследвания, нищо друго, а и процедурата не беше напълно успешна, просто нямам думи! Трябваше да ми махнат миомен възел, е, само го намалиха и оттогава, ела този месец да го видим, ела другия месец...

Последна редакция: ср, 10 ное 2021, 16:03 от Desislava_324

# 228
Тези 450 за екип ли са?
Във Вита е също около 8-900 лв, ако си платиш, като това включваше и нощувките (3 бр). Само екипа не се покриваше от касата. Но съм с ДЗО, което покрива избора. Реално си платих само сестринския пост, защото той не се включваше в покритието ми.
Оказа се че моят фонд нищо няма да покрие. 450 лева са формулирани като избор на екип. Доплатих и 11.60 за две нощувки.
Много добре мина. Надявам се и резултатът от хистологията да е добър.

# 229
Дами, здравейте, знаете ли дали се полага болничен за хистероскопия?

# 230
Полага се. Ако не се лъжа, 2 седмици.

# 231
Благодаря! А лекарят, който ми я прави ли ще го издаде?

# 232
Да, лекуващият лекар го издава след изписване.

# 233
На мен ми издадоха от самото болнично отделение, но защото лежах в болница.

# 234
Издават болничен при изписването от болницата.

# 235
Здравейте, дами! На 7 октомври мина и мойта хистероскопия. Всичко мина добре, възстанових се бързо. Цикъла ми дойде на 16 октомври. Тия дни очаквам отново да ми дойде, но от 2-3 дена ми се появи обилно гъсто бяло течение. На моменти дори със сърбеж. Не знам на какво се дължи, до сега за последната година всички микробиологии ми бяха чисти. Има ли вероятност да има нещо общо с хистероскопията? Но пък ако е така не би трябвало чак сега да се появи, а непосредствено след нея. При някоя от вас случвало ли се такова нещо?

# 236
Здравейте, направиха ми оперативна хистероскопия в Майчин дом - д-р Тоцев. С направление цената е 450 лева и допълнително се плащат 2 нощувки в болницата. Докторът преглежда в Доверие, даде ми направление и ме записа за операцията в МД. Избрах този лекар, защото видях, че има доста специализации и натрупан опит точно с такава апаратура.
В МД, както бяха писали по-нагоре, в деня на приема правят антигенен тест, ЕКГ, кръвни изследвания, а на следващия ден е хистероскопията. Прави се в операционна, със спинална упойка и под наблюдение, като по време на истинска операция. Предложиха ми и възможност за пълна упойка, ако се страхувам.
Още чакам резултатите от хистологията.
Доколкото разбрах, за не здравно осигурени, премахването на полип струва 900 лв.

Моята хистероскопия за премахване на полип в края на септември в МД също беше при д-р Тоцев, невероятен лекар и човек, с две ръце го препоръчвам. При мен упойката беше пълна по преценка на анестезиолога, но всичко мина супер, бях писала по-горе, че чакам хистологията и бях много притеснена, но за щастие всичко е наред Blush

450 лв са за избор на екип, ако нямаш предпочитания за екип, си плащаш само таксата за нощувките.

# 237
Здравейте, днес ми назначиха хистероскопия след преглед при д-р Яков и намерен полип на матката, обаче хистерото се пада 20ти ден от цикъла, това нормално ли е? Попитах го, каза че може да се направи. Махали са ми полип преди в АГ болница и там изрично ми казаха, че трябва да е в началото на цикъла, 7-8 ден… Не знам дали да не отложа за друг ден през следващия цикъл, какво мислите?

# 238
Бях пуснала една тема за ендометриум полип. Сега открих тази тема. Прочетох в темата, че Хистероскопията струва около 450.00-500.00 лв. при избор на екип по НЗОК. Искат ми 780,00-800,00 лв. по НЗОК в "Света Марина" в Плевен. Ммм накара ме да се замисля, че като е частна болница, ми искат повече пари. Досега мислих, че това е нормалната цена за Хистероскопия, която ми се иска, а после в тази тема разбрах, че по-малко пари се иска.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 13:47 от Jennifer_w

# 239
Зависи от самата болница.

Общи условия

Активация на акаунт