Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 80 903
  • 886
  •   1
Отговори
# 255
След хистероскопията някой има ли болки повреме на овулация и преди цикъл? Аз я правих май месец и от тогава имам доста силни болки в тези периоди. Не изключвам и навлизане в пременопауза, но мога ли да свържа болката с това? На преглед аг твърди, че не вижда проблем.
Контактувате ли с лекаря, извършил хистероскопията? Той ли не вижда проблем или друг лекар?
Дано е нещо временно и отмине!

# 256
Пепита, имам предвид, че ми изписаха Регулон преди процедурата точно заради това, че се падаше на 17-ти ден, за да може да спре нарастването на лигавицата. Пих го около 13 дена преди операцията + още 5-6 след това.

Много благодаря, успокоих се щом има и на други жени да са правили след овулация, че се притесних Innocent
На мен още не са ми я направили, но щом мине ще пиша какво са ми изписали след това.

# 257
  • София
Божее нищо не са ми изписали, направо ми я насрочиха за 20.12 викат ме на 18.12 да ми пуснат изследвания и направо хистерото Innocent

# 258
И на мен нищо не са ми изписвали- нито гелчето, което споменавате, нито хапчета.

# 259
  • София
Здравейте дами, онзи ден ми беше хистероскопията за премахване на сраствания, миналата година правих комбинирана лапароскопия за премахване на миома и хистероскопия при която отново рязаха сраствания, тогава ми сложиха гел, който уж трябваше да предотврати нови такива, сега Стаменов каза да отида след седмица да ми сложи въпросния гел, което ми се видя малко странно, дали при някой друг така е практикувано да се постави гел по-късно.
Имах доста кървене след процедурата и си мисля възможно ли е по тази причина да се поставя този гел по-късно за да не се "отмие", от друга страна след седмица дали не е вече късно и при зарастване на матката отново да се получат срастванията.
В момента имам някакво  воднисто розово течение, като се изправя чак го усещам като потича, не си  спомням при предните хистероскопии да е било чак така.

# 260
Здравейте, имам 1 биохимична бременност, една прекъсната в 20г.с заради малформации и един мисед в 8г.с.
До тук открих тромбофилии и наскоро ходих при Стаменов, който от изследванията каза, че не вижда проблем. След като ме прегледа установи Т-образна матка и препоръча оперативна хистероскопия  за корекция на следващият цикъл. Каза, че след нея всичко ще е по-лесно. Аз обаче сега започвам да се чудя и да се притеснямам дали това е най-доброто решение. Някоя от вас минавала ли е през такава процедура за такава корекция?
Според него БХ и мисед-а са заради формата на матката.

# 261
Infinity7, аз съм с такава корекция при друг лекар. Беше на миналия цикъл и не мога да кажа дали има ефект но според мен това е правилното решение. Още повече, че може да пречи на износването и на по-късен етап.

# 262
Аз също правих оперативна хистероскопия заради Т-образна матка (при д-р Калчев). Все още не съм бременна, но смятам, че операцията беше правилно решение.

# 263
Благодаря, момичета. А някоя лекувала ли е гъбечна инфекция  непосредствено преди хистерото? Очаквам цикъл на 31.12 и тогава трябва да звъня за час за хистеро, но ще пускам микробиология сигурно другата седмица и не знам дали ще е излязъл резултата преди да ми дойде..

# 264
Здравейте, аз съм от Варна откриха ми полип и ми направиха абразио, но се оказа че се налага и хистероскопия, понеже не съм изчистена добре. Препоръчха ми д-р Германов и д-р Кисьов. Моля за Вашето мнение или друга препоръка!
Благодря Ви предварително!

# 265
Здравейте, момичета! Моля за мнения за оперативна хистероскопия във Варна. Преди няколко дни ми откриха миомен възел в матката. За съжаление Терапията не извършва вече тази интервенция, Окръжна била цялата Ковид и само Майчин дом открих като възможност, с направление 900 лв искат и 2 дни се лежи в болницата... Благодаря предварително!

# 266
Аз също правих оперативна хистероскопия заради Т-образна матка (при д-р Калчев). Все още не съм бременна, но смятам, че операцията беше правилно решение.

Може ли малко повече подробности за повреме и след процедурата( болки, кръвотечение, трябва ли да се лежи след нея няколко дни, колко време след това могат да се правят опити)

# 267
Аз правих такава корекция при Калчев и съм доволна. Бях с обезболяващи, без упойка. Имаше болки по време на процедурата, но беше търпимо. След това имаше кървене на самия ден, така че си носи дамски превръзки. Не е необходимо да се лежи. Специфично е, че следващият цикъл е доста обилен, сестрата ме предупреди. Опити могат да се правят още на следващия месец, т.е. след първия цикъл след хистерото.

Може ли малко повече подробности за повреме и след процедурата( болки, кръвотечение, трябва ли да се лежи след нея няколко дни, колко време след това могат да се правят опити)

# 268
Здравейте! Препоръчаха ми (по желание) да направя офис хистероскопия за премахване на полип (6мм), останал след медикаментозен аборт. Някоя от вас правила ли е хистероскопия след аборт и дали има пациентки на д-р Вецев, защото не намирам мнения за него за точно тази процедура?
Знам, че д-р Калчев е най-препоръчван, но не ми се чака за час при него, а и предпочитам да бъда при един и същи лекар.

Всъщност тъй като не съм убедена, HS operativa et polypectomia какво би трябвало да значи - оперативна или офис хистероскопия?

Последна редакция: ср, 05 яну 2022, 15:31 от TheAxe

# 269
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
TheAxe, мнение 224 от тази тема е именно за д-р Вецев. Може да пишеш за подробности на потребителката.

Общи условия

Активация на акаунт