Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 80 834
  • 886
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Имам въпрос относно втория цикъл след хистероскопия - дойде ми на 29.декември, и тъкмо ми свърваше вчера, когато отново се усили и все едно започна наново. Първият ми беше необичайно обилен и дълъг - сигурно към 10 дни отиде, но знаех, че това може да се случи. Как беше при вас - при втория имаше ли промени или си беше нормален вече?

# 271
Нямах никаква разлика както с първия, така и с последващите след хистероскопията. След самата процедура- оскъдно розовеещо кървене за около 2-3 дни.

# 272
Вторият ми цикъл беше доста обилен. Като продължителност може би с ден повече от обикновено, но количеството определено беше повече. Не съм сигурна, обаче дали няма влияние и от стимулацията, защото точно преди това правихме втори опит инвитро. Но, мисля, че си е по-скоро заради хистерото.

# 273
  • Русе
При мен след хистерото имаше леко кървене около 3 дена,  после ми дойде с няколко дена закъснение, нормален цикъл. Втория обаче закъсня мнооооого. Отидох на лекар и ми пуснаха хормонални изследвания,  като за първи път ми пуснаха 17ОН- прогестерон, а кога ми дойде кървенето продължи около 20 дена при все че още на 7мия ден бях на гинеколог, за да прегледа резултатите от изследванията. 17Он прогестерона беше много висок  и имах изписани вече не помня името, някакъв кортикостероид за един месец и кръвосъсирващи лекарства, голяма доза витамин С и дуфастон 2 пъти на ден. В един момент кръвта стана яркочервена без признаци да намалява. Отидох пак на лекар , бях на море (то пък едно чоре изкарах) и отидох в Бургас. Там докторката каза, че най-вероятно е хормонално и ми изписа дуфастона 3 пъти по 2. Отбеляза, че може да има връзка с хистерото. Така след няколко дена ми спря. Когато се върнах говорих отново с лекар,  при което спрях дуфастона и след около 2 дена пак ми дойде, та отидох да си пусна хормонални изследвания.  Вече бяха в норма, но още 3 цикъла продължих да пия дуфастон от 14ден до 24ти, два пъти на ден. Нещата се нормализираха.

Имам въпрос относно втория цикъл след хистероскопия - дойде ми на 29.декември, и тъкмо ми свърваше вчера, когато отново се усили и все едно започна наново. Първият ми беше необичайно обилен и дълъг - сигурно към 10 дни отиде, но знаех, че това може да се случи. Как беше при вас - при втория имаше ли промени или си беше нормален вече?

# 274
Здравейте, дами! Насочена съм за хистероскопия или абразио за отстраняване на полип и имам няколко глупави въпроса катп човек тепърва навлизащ в темата. Има ли тенденция при хистероскопията по-често да възникват рецидиви в сравнение с абразиото или вероятността не се влияе от типа процедура за отстраняване? Също, след насочването от АГ, при избор на лекар и болница за манипулацията, ходили ли сте на предварителна консултация и потвърждаване на ситуацията или директно запазвате час за процедура?

# 275
Полипите са естрогенно зависими. Те не се влияят от начина на махането им. Аз имах предварителен преглед с лекаря, уточнихме дата, цена и т.н. След хистероскопията имах и проследяващ преглед, който беше месец след интервенцията.

# 276
Здравейте, дами! Насочена съм за хистероскопия или абразио за отстраняване на полип и имам няколко глупави въпроса катп човек тепърва навлизащ в темата. Има ли тенденция при хистероскопията по-често да възникват рецидиви в сравнение с абразиото или вероятността не се влияе от типа процедура за отстраняване? Също, след насочването от АГ, при избор на лекар и болница за манипулацията, ходили ли сте на предварителна консултация и потвърждаване на ситуацията или директно запазвате час за процедура?
Доколкото знам, абразиото е "остъргване насляпо", а при хистероскопията се влиза в матката с камера и се вижда къде какво има за отстраняване. 
Не мисля, че рецидивите зависят от начина на отстраняване.
След откриване на полипа, от страна на гинеколога ми, избрах лекар за отстраняването му и си записах час за преглед при него. Тогава се разбрахме какви са стъпките за постъпване в болницата, в която работи и т.н.

# 277
Аз все още не мога да разбера защо не искат микробиология преди хистерото? Предстои ми другия месец след цикъл, но пак се притеснявам , защото имам дискомфорт и отнякъде съм лепнала и генитален херпес след аборта ( от болница ли , от прегледи нз)

# 278
Infinity7, според мен при положение, че имаш дискомфорт не е ок да процедира преди лечение. При мен не искаха микробиология, но имах назначени глобули превантивно непосредствено преди процедурата. По принцип с микробиологията проблемът е, че отнема няколко дни, а през това време може да се прихване от някъде. Затова се дава тази превантивна терапия.

# 279
Аз все още не мога да разбера защо не искат микробиология преди хистерото? Предстои ми другия месец след цикъл, но пак се притеснявам , защото имам дискомфорт и отнякъде съм лепнала и генитален херпес след аборта ( от болница ли , от прегледи нз)
Логически гениталния херпес е вирусно заболяване. Кога и от къде си се заразила- никой не може да каже. Може да е било преди години и сега (след аборта) да има срив на имунитета и да е избил. Този вирус ще си седи в теб винаги. Няма как той да е причина да не се извърши която и да е интервенция, стига да не е в активна фаза(защото тогава заразата може да се разсее и по други части).

# 280
Няма как да се разбере къде съм се заразила, защото ММ ми не е носител е сме заедно от 6 години. 2020 имам аборт в 5 месец и след него вс беше окей, значи логиката ми е , че след този нещо е станало. Въпроса е , че ще ходя на АГ и ще пусна микробиология , но пак до следващия цикъл има време. Херпеса ми изби на първия ден от предния цикъл..
Пингвинче, какви глобули ти изписаха? На мен нищо не ми казаха

# 281
Понякога гениталните инфекиции се проявяват при отслабена имунна система. Не е задължително да е веднага след момента на заразяването.

# 282
Да, и аз това казах. Може да си се заразила преди повече от 6 години и чак сега да "избие".

# 283
Аз все още не мога да разбера защо не искат микробиология преди хистерото?

На мен ми искаха Simple Smile Но виж, преди инсе не ми искаха вирусология - спин, хепатит и т.н., а пък на други дами се иска задължително. Така си попаднала Simple Smile

# 284
Infinity, Бетадин глобули, последната на обяд преди хистеро, а вечерта - вагинален душ не помня как се казваше.

Общи условия

Активация на акаунт