Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 78 917
  • 886
  •   1
Отговори
# 360
Благодаря за разясненията.

# 361
С пълна упойка ми я прави, когато беше все още в Адела. Сега ще ми я прави в МЦ. Може и за това да съм без упойка....или този път да няма чак толкова срасвания....Joy
Предписа ми Профенид реактивно 1 час, преди процедурата и Аулин 30 минути, преди процедурата. Този Профенид как ли ще го поставям като ще пътувам...Извинявам се за описанието!

# 362
При мен лично беше доста продължително и инвазивно, и не си го представям,как щеше да стане без упойка.
Но д-р Калчев се води като много опитен лекар в тези процедури и би трябвало да е преценил добре.

# 363
На първата цс в Турция ми казаха, че имам сраствания. Преди това на лапаро в Пловдив ми бяха казали също, че имам. На обикновен ехограф едва ли се виждат ясно. За операция трябва задължително цс за да знаят къде и какво ще правят.
Момичета, а как разбирате, че имате сраствания? Виждат ли се на ехо? Имате ли оплаквания?

# 364
А как и от какво се образуват срастванията?

# 365
Аз бях с голям полип. Никой нищо не ми спомена за гел-лака (то по принцип нищо не казаха за каквото и да било). Аз по своя инициатива си ги свалих.
Момичето, с което бяхме в една стая, си беше с лака и нямаше проблем (и на нея никой нищо не й беше казал).
Колко голям  ви беше полипа и къде имахте ли симптоми

# 366
От кюретажи, цезарово, операции, възпаления и т.н.
А как и от какво се образуват срастванията?

# 367
Моите сраствания са от 3 кюретажа. Не съм правила досега ЦС. Видяха се частично на Ехограф.
Прочетете,какво е Ашерман и ще Ви се изясни,от какво и как възникват срастванията.

# 368
Преди няколко дни правих офис  хистероскопия при др Калчев. Без упойка, предварително профенид и аулин за обезболяване. Да кажем , че болката е съвсем приемлива, търпи се абсолютно нормално. Поизряза ми матката, защото е седловидна,  надраска лигавицата и взе биопсия.  Каза че имам един полип, който така и не разбрах дали го махна. Имах и някакви миоми, но и за тях забравих да питам дали са махнати. Освен хистероскопията платих и 400 лв за биопсия,  имайте предвид,  че тя се плаща отделно ако се наложи да ви вземат. Сега чакам резултат 1 месец . Иначе др Калчев ми хареса,  доволна съм от него . Единствено ми се искаше повече инфо да получа след това, но от шашкане не се сетих да разпитвам. Правят запис на флашка, но нещо не се получи при мен и се разбрахме да отида пак да ми я запишат. Проблемът е, че дори и да го гледам тоя запис, едва ли ще разбера кой знае какво. Сега имам много силно кръвотечение,  но не зная дали е от хистероскопията или ми е дошъл цикъла няколко дни по- рано. Дано е цикъла, че иначе си е плашещо толкова силно течение.

# 369
Cocinella благодаря за подробния отговор! Успокои ме, че няма да е чак болка до припадане, че много ме беше страх. Особено от спомена за предното хистеро...

# 370
Сраствания след секцио и аз имам. Махах ги с лапароскопия при професор Горчев. Но, нямах идея, че такива сраствания има и вътре в матката. За това мислех, че са някакви различни.

# 371
През лятото на 2021 д-р Калчев правеше оперативни Хистероскопии (с пълна или спинална упойка) в МЦ Щерев. Предполагам, че и сега ги извършва там.

Да,и аз имах корекция на матката.
А д-р Калчев прави ли хистероскопии с пълна упойка и къде? В частния му център не ми се вярва да прави с упойка,по-скоро в някоя болница или?

# 372
Здравейте, момичета 😊 Преди две седмици правих хистероскопия след два неуспешни СЕТ. Махнаха ми голям полип и се установи възпаление на предна маточна стена. Някоя от вас имала ли е такъв проблем и колко време продължи антибиотичното лечение? Правихте ли контролна хистероскопия след това? Благодаря предварително! 🍀

# 373
Кактусче ❤ успех! Знам си те от другата тема и те мисля.

Момичета - моята хистероскопия мина, имах малък полип. Не ме боли почти изобщо, мисля 2-3 дни да лежа предимно, но окей ли е да се върна на работа (хоум офис) от понеделник според вас? (Което значи 8 часа да седя на стол, например).

Благодаря ви!

# 374
Аз питах доктора,каза,че,ако се чувствам добре,може след 2 дни да се върна на работа. Стоенето на стол на пречело. Не трябва,разбира се,да се вдига тежко. Имах зацапване 3,4 дни и спря. Лек дискомфорт за около 7-10 дни и отшумя. Пих и антибиотик 7 дни.

Общи условия

Активация на акаунт