Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 78 928
  • 886
  •   2
Отговори
# 345
Колко струва хистероскопията в центъра на Калчев?

# 346
Момичета, днес вече тотално се обърках. Ходих да си взема епикризата след хистероскопията. Докторът ме прегледа набързо, каза,че матката е добре, даже и овулация видя. Обаче ме шокира тотално. След хистероскопията ми каза,че за него това са остатъци от направено абразио(заради задържан аборт). Но в епикризата пише "субмукозен лейомиом на матката D25.0". Според гинеколога това,което пише от хистологията не е вярно. Аз съм ходила на различни лекари за диагноза преди това и никой не е изказвал съмнение за миома. Освен това как ще се е появила за месец и половина след аборта? Като цяло съм склонна да вярвам на доктора,защото и друг път са ми обърквали диагнози със сгрешена хистология, но не знам вече. От друга страна остатък от аборт почти 2 месеца намаше ли да създаде проблеми. Аз имах само температура 37.2 в продължение на тези месеци и може би се дължи на това..Така или иначе каквото и да е било, е махнато, но се обърквам вече тотално. От този аборт нататък съм в пълен шах..

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 13:21 от HOPE.LOVE.PATIENCE

# 347
Работи в собствен медицински център, това са контактите
Скрит текст:
Не мисля че работи със здравна каса, прегледите и процедурите са на високи цени, но за мен си заслужава.
Здравей, искам да попитам за цената на процедурата при д-р Калчев?
Благодаря предварително!

# 348
Ценоразписа го има в страницата му. И аз се поинтерсувах, та разгледах. Офис хистероскопия- 750 лева. Или 730 беше... Това е процедура без упойка. Т.е. не трябва упойка, а не че не е включена в цената.

# 349
Във фейсбук има ужасни коментари в групата на Сигридов за работата на доктор Калчев....

# 350
Да бе, а за работата на Сигридов какво ли да кажем…. Винаги от всеки лекар ще има доволни и недоволни

# 351
Някой ходил ли е при доц. Костов в Майчин дом? Пуснали са ваучери за 250 лв пак за диагностична хистероскопия.

# 352
Привет, момичета.. Предстои ми хистероскопия. Ще ме изпишат на същия ден, полипът е малък. Исках да ви попитам - момичетата, които сте правили, бяхте ли с гел лак на ноктите?

Има ли такова изискване?

Питам, защото не ми казаха да съм без.. а в интернет четох, че ако има алергия към упойка си проличава, ако ноктите посинеят.. Не знам дали това е одживелица и реших да ви питам.. Благодаря!

ПС разбира се, че здравето е най-важно.. Просто се надявам да не разчитат само на ноктите, а да имат и друг начин да разберат..

# 353
Аз бях с голям полип. Никой нищо не ми спомена за гел-лака (то по принцип нищо не казаха за каквото и да било). Аз по своя инициатива си ги свалих.
Момичето, с което бяхме в една стая, си беше с лака и нямаше проблем (и на нея никой нищо не й беше казал).

# 354
Здравейте момичета! Нахлувам в темата с въпрос. Някоя от Вас правила ли е диагностична хистероскопия с цел оглед на кухината и премахване на сраствания без упойка? Имам записан час за следващия месец за хистероскопия при д-р Калчев, но ще е без упойка и съм се шашнала дали ще е много болезнена. Калчев ми каза, че усещането щяло да бъде като при по-силен цикъл и че упойка не е необходима. Имате ли впечатления и какъв е периода на възстановяване, след диагностична хистероскопия. Казаха ми, че за нея не се полага болничен и се чудя дали да планувам отпуск през следващите 2-3 дни, след хистерото

# 355
И аз скоро правих хистероскопия за отстраняване на сраствания. При мен бяха доста големи срастванията и хистероскопията продължи по-дълго,с упойка,разбира се,макар че към края се събудих. Сложиха ми и гел. Доколкото разбрах,ако все още има малки сраствания,ще ги отстранят паак с хистероскопия,но този път може и без упойка.
Кървях 2,3 дни след това. Понаболяваше ме,но като цяло се чувствах добре. Пих и антибиотик 1 седмица.
Не е приятно,но няма как,трябва да се направи в определени случаи. Според мен,рърсете мнението поне на поне 2 лекари преди да го направите.

# 356
Момичета, а как разбирате, че имате сраствания? Виждат ли се на ехо? Имате ли оплаквания?

# 357
При мен ги видяха на ехограф. Оплакванията ми бяха-все по-оскъден цикъл. Но се оказаха доста по-обемни,отколкото се видяха на ехографа.

# 358
При мен се виждат на цветната снимка. С исхемична непроходимост на едната тръба съм и Калчев предполага, че има сраствания. За мен ще е трета хистероскопия и втора при д-р Калчев. Предните пъти бах с упойка. При втората имах освен махане на срасвания, но и корекция на матката. Тогава периода на възстановяване беше около 10 дни, като седмица имах кървене и болки като при по-силен цикъл. Затова малко ме е страх, че няма да съм с упойка.
Иначе на ехограф само Калчев ги видя на увеличен кадър или резолюция.

# 359
Да,и аз имах корекция на матката.
А д-р Калчев прави ли хистероскопии с пълна упойка и къде? В частния му център не ми се вярва да прави с упойка,по-скоро в някоя болница или?

Общи условия

Активация на акаунт