Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 78 850
  • 886
  •   1
Отговори
# 465
В клиника Салвебис - Вецев прави хистероскопия там, има и други доктори. Аз правих при Кожухарова и съм много доволна. Частна клиника е, 700 лв. и нещо ми струваше. Работят и в неделя и е удобно.

# 466
930 лв в Надежда, при доктор Цветков, цена от май месец 2022, за корекция на формата.

# 467
Хистероскопия е безплатна, ако лекарят желае това. Може да ви запише по тази пътека: № 149 „Оперативни интервенции чрез долен достъп за отстраняване на болестни изменения или инвазивно изследване на женските полови органи” е включена процедурата „Затворена биопсия на матка“ (хистероскопска биопсия на матка)." Нали полип и друго взимат на  биопсия. Това се говори с лекаря. Винаги може да пусне безплатно хистероскопия по НЗОК. ТОВА СКОРО РАЗБРАХ.

# 468
Това е ако заведението работи с каса. И пак избора на екип на някои места е задължителен. Т.е. предполагам не е, но върви се разправяй.
Казвам колко излезе моето хистеро във Вита, защото бях с лапаро+хистеро на куп. Лапарото е по-скъпо и съответно то мина по каса, а хистеро си го платих и минах само с един избор на екип Simple Smile А защо не могат да се издадат две направления за операция в един и същи месец - убий ме, нямам представа. Просто реших, че 800лв не си заслужават разправията да ме приемат пак.

# 469
При мен в Тутракан - диагностична хистероскопия беше безплатна (през касата). Платих си само леглото, по пътеката е три дни - 11,60лв.

# 470
Тука си играят докторите на някакви игрички. При мене иска 800.00 лв. за Хистероскопия. Здравно осигурена съм. Дори още моят гинеколог се съмнява за полип. Ще ходя да искам още мнения. Този месец го пропускам. Не можах да се организирам и да си запазя час при друг гинеколог. Подозирам, че моят гинеколог иска да източи пари от ЗК. Той е началник на гинекологията.

# 471
Тука си играят докторите на някакви игрички. При мене иска 800.00 лв. за Хистероскопия. Здравно осигурена съм. Дори още моят гинеколог се съмнява за полип. Ще ходя да искам още мнения. Този месец го пропускам. Не можах да се организирам и да си запазя час при друг гинеколог. Подозирам, че моят гинеколог иска да източи пари от ЗК. Той е началник на гинекологията.
В Шейново ми казаха, че хистероскопия е безплатна при тях за осигурени, че по желание мога да платя избор на екипа, ако избера лекар и понеже им звънях в събота, те ми казаха допълнително в работен ден да се разбера, да задам интересуващите ме въпроси на този телефон: 02 96 59 453. Утре ще се обаждам. Там са иначе добри специалисти и да не избера конкретен лекар (не ги и познавам), кой и да оперира, все ще свърши работа.

# 472
Момичета, питам за София. Кого бихте ми препоръчали за хистероскопия? В Майчин дом излиза махане на полип на маточната шийка до 3 000 лева, като 900 лева е хистероскоп, а другото е избор на лекаря..., иначе студенти ще те оперират (ха-ха). Такава ли цена платихте или има и по-евтино?
Януари 2022 в София мед, д-р Валери Нeцов - 600 лв за избор на екип и 80 лв  за консултация с анестезиолог.
По здравна каса мина операцията, обаче избор на екип трябваше да платя. Дали този лекар е бил операторът в действителност, няма как да знам. Видях го в операционната, преди да заспя, но имаше и една млада, наперена докторка, която уж му е асистирала, та не знам...На контролен преглед, при друг лекар, похвалиха работата на оператора.

# 473
kokona24, лошото е, че заспиваш и не знаеш, кой оперира... На познатата ми направиха аборт, след който се наложи да махнат и матката.... Излезе, че "оперираше" я стажант и те какъв е резултат.

# 474
Здравейте! Предстои ми оперативна хистероскопия при д-р Калчев в края на този месец. Той предложи да ми я направи в клиника Малинов, но нямам никаква представа кои и какви са там анестезиолозите и затова имам няколко въпроса.
 1.Ако някой от вас е бил там може ли да ми кажете с каква упойка е била операцията?
2. Малинов или Щерев е за предпочитане?
3. Притеснявахте ли се преди операцията? (въпреки че имам една неуспешна инвитро бременност и съм имала упойка при пункция, и при кюретаж, пак ми е притеснено)
4. Колко време ви държаха в болницата? Имахте ли някакви неприятни ефекти от упойката или след операцията?

# 475
  • Бургас
Здравейте, момичета !
Имам цикъл от 13.06 / днес е 3.08/, който ту спира, ту почва и АГ иска да направи процедурата, за да провери за образувания, полипи, сраствания и да вземе материал за анализ.
Ако има полип, не се ли вижда предварително?

# 476
Здравейте! Предстои ми оперативна хистероскопия при д-р Калчев в края на този месец. Той предложи да ми я направи в клиника Малинов, но нямам никаква представа кои и какви са там анестезиолозите и затова имам няколко въпроса.
 1.Ако някой от вас е бил там може ли да ми кажете с каква упойка е била операцията?
2. Малинов или Щерев е за предпочитане?
3. Притеснявахте ли се преди операцията? (въпреки че имам една неуспешна инвитро бременност и съм имала упойка при пункция, и при кюретаж, пак ми е притеснено)
4. Колко време ви държаха в болницата? Имахте ли някакви неприятни ефекти от упойката или след операцията?
Аз в момента съм в Щерев за оперативна хистероскопия, утре ми е процедурата ако искате пишете ми след обяд за да ви кажа как е минало. Инъче за сега мога да кажа следното което знам упойката ми ще бъде спинална тоест ще съм си в съзнание само от кръста на доло ще бъда обезболена, ако сте по здравна каса цената е 900лв и 2 вечери престой, ако не искате по касата е около 1600лв и след 6 часа сте си тръгнали. Обстановката и отношението на персонала са супер много обясняват и са внимателни. Предложиха ми и болничен. Това за сега ако искате утре пишете.

# 477
  • София
kokona24, лошото е, че заспиваш и не знаеш, кой оперира... На познатата ми направиха аборт, след който се наложи да махнат и матката.... Излезе, че "оперираше" я стажант и те какъв е резултат.
Аз влязох за аборт по медицински причини и се събудих с отрязани тънки черва и перфорирана матка! Бях 2 седмици в интензивното, така че да. Много вярно, не т знае какво става като заспиш...

# 478
Днес мина и моята хистероскопия, без упойка. Процедурата беше около 10- 15 минути. Използваха хистероскоп от 2 мм и тънка тръбичка, през която вкараха в матката вода или някаква течност. Беше болезнено, но все пак поносимо. Махнаха сраствания и ми взеха имунологична биопсия. В момента имам леко кървене и леки болки в ниската част на корема. Общо взето усещането е като при по- силен цикъл и усещах малко по-силна болка докато махаха срастванията и при взимането на материал за биопсия. Резултатите от биопсията ще излязат, чак след месец - за ембриотоксини. До тогава дано не откача от чудене дали всичко ще е наред...Надявам се да излезат преди ЗЕТ другия месец. Благодаря на момичетата от форума, за предварителната подкрепа с постовете си и за куража, който ми дадоха!!!
. Здравей, каде си прави Хистероскопията, колко ви излезе с биопсията. Благодаря

# 479
Bebko bmw, кой няма акъл да ти предложи такава силна спинална упойка за дребна процедура....Това е, защото тя е скъпа за анестезиолога....Мошеници са!

Общи условия

Активация на акаунт