Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 78 860
  • 886
  •   1
Отговори
# 555
Обадих се в клиниката и говорих с доктора. Каза че е нормално първите 1-2 дни на този или следващите цикли , течението да е обилно. Каза че няма проблем, ако е за един или два дни. Пия желязо вит Ц и вит К1. Малко взе да намалява, макар че пак си е силно, но поне се успокоих. Явно при всеки идва различно. Аз се фрапирах, защото моят цикъл винаги е бил оскъден и едва ли не превръзки съм сменяла само от хигиенна гледна точка. Явно хормоните нещо са се разместили/ наместили.

# 556
  • Русе
Обадих се в клиниката и говорих с доктора. Каза че е нормално първите 1-2 дни на този или следващите цикли , течението да е обилно. Каза че няма проблем, ако е за един или два дни. Пия желязо вит Ц и вит К1. Малко взе да намалява, макар че пак си е силно, но поне се успокоих. Явно при всеки идва различно. Аз се фрапирах, защото моят цикъл винаги е бил оскъден и едва ли не превръзки съм сменяла само от хигиенна гледна точка. Явно хормоните нещо са се разместили/ наместили.

При мен на първия цикъл нямаше промяна,  но при втория след хистерото... първо че ми закъсня много и пих дуфастон, за да ми дойде.  После пуснах хормони.  Когато излязоха резултатите , след 10дни понеже пусках 17Он прогестерон,  още не ми беше свършило.  Оказа се, че точно тоя хормон е доста завишен. Пих кръвоспиращи, дуфастон за спиране  и ... немпомня името на лекарството, но беше кортикостероид за месец. Обаче така и не спираше кървенето. Вече не беше ментструална кръв, а чиста светлочервена. На 23-24ти ден най-накрая спря с доза от общо 6бр. Дуфастон на ден. След два дена пак ми дойде. Пуснах си хормони. Всичко в норма. Цикъла беше нормален и като продължителност също.
Незнам какво беше това чудо. Оттогава не ми се е случвало повече. Беше преди година.

# 557
Здравейте
прочетох доста неща в темите , но пак искам да си задам въпроса -
може ли да ми препоръчате конкретен доктор за аномалии на матката (двурога матка)
Благодаря много

# 558
Аз съм след корекция на “Y shape” форма на матката. Отделно и премахване на полип, поне така пише в епикризата. Лошото е, че нямам видео, а трябваше.
Понеделник съм на контролен преглед и ще разпитвам повече, че след манипулацията задавах въпроси, но ми се губи малко от упойката.
Доктор Иван Вецев извърши процедурата.

# 559
Ако някой е правил хестероскопия с гръбначна упойка, то колко време не трябва да лежиш след нея, да не ставаш? Искам да помисля, каква упойка да избера, защото не ми се иска да изпадам в "безсъзнание" от венозна.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2022, 17:37 от emma1_

# 560
Здравейте
може ли да ми препоръчате конкретен доктор за аномалии на матката (двурога матка)
Благодаря много

Аз правих корекция на Т-образна матка при д-р Стаменов.

# 561
Здравейте, при мен формата беше Т-образна и операцията извърши д-р Александър Калчев. Препоръчвам го с две ръце.

Колкото до упойката - не знам, дали е избор на пациента или решение на анестезеолога. По-скоро е второто.
При мен до последно планът беше да е спинална упойка и точно преди операцията анестезеоложката реши да ме приспят (е, аз предпочитах това).

Имам запис от хистероскопията и други АГ коментираха, че е перфектно изпълнена.

Здравейте
Благодаря много

# 562
Не знам при вас как е,но при мен, след хистероскопията,МЦ е по-кафяв и тъмен.

# 563
Здравейте, дами. Този месец вероятно ще ми правят хистероскопия, защото се вижда нещо в матката - миоми или полипи. Записвам се при вас да си приказваме и споделяме. Ще седна довечера да изчета темата ви.
Успех на всички!

# 564
Момичета, колко време след хестероскопия има кървене? Имам го цяла седмица и при надуване по голяма нужна силно прокървявам. Нормално ли е това?

# 565
Момичета, колко време след хестероскопия има кървене? Имам го цяла седмица и при надуване по голяма нужна силно прокървявам. Нормално ли е това?
Не е нормално това, но пак зависи и какво точно е правено. Аз лично веднага бих се свързвала с опериращия или спешен телефон на болницата, в която е извършена манипулацията. Колкото до ходенето до тоалетна, използвайте свещички EvaQ или клизмички Мелилакс, не е хубаво да се напъвате. Скорошно възстановяване пожелавам! 🍀

# 566
  • София
Имах кървене около 4-5 дни. После още толкова кафеникаво зацапване.

# 567
Здравейте
Благодаря много

Здравейте. И на мен ми предстои корекция на Т-образна матка в Надежда.Колко ви струваше процедурата?С каква упойка беше? Колко време бяхте в болницата след процедурата? Кога започнахте с опитите за бебе? На мен ми обясниха че мога да направя инсеминация още в същия месец след хистерото.Струва ми се рано.

# 568
Здравейте
Благодаря много

Здравейте. И на мен ми предстои корекция на Т-образна матка в Надежда.Колко ви струваше процедурата?С каква упойка беше? Колко време бяхте в болницата след процедурата? Кога започнахте с опитите за бебе? На мен ми обясниха че мога да направя инсеминация още в същия месец след хистерото.Струва ми се рано.

Здравей. По ЗК платих 930лв, пуснаха ме още на  същия ден като се увериха, че съм окей след упойката. Упойката е пълна, след нея дават кафе, сандвич и айрян, минава доктора да каже как е минало. Ние още не правим опити, но според мен всеки случай е строго индивидуален. Доктора беше казал 1 месец след операцията, но при мен възникнаха други проблеми.

# 569
На мен ми правиха корекция на Т-образна матка, само че при Калчев. На следващият месец правихме инвитро процедура. Калчев ми беше казал, че след хистерото се подобрява кръвоотока за няколко месеца, затова е добре АРТ процедурата да е още на следващия месец.
Всичко е индивидуално, но ми се струва странно/ рано в същия месец да правите опити.

Общи условия

Активация на акаунт