Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 79 620
  • 886
  •   2
Отговори
# 615
На 9 12 правих хистероскопия.  Няколко дни ви  прицапва . Вчера имах цистит то и днес де. И днес имам кървене. Нормално ли е ?
Дъщерята ми е имала цистит 5 дни след хистероскопия. А кървене е имала до мензис... И това е нормално - така й казаха в Майчин дом.

# 616
  • Ст Загора
След хистероскопията няколко дни прицапваше и спря сега като цикъл е . А последният цикъл беше до 07 12

# 617
На мен след процедурата ми тече червена кръв няколко дни, сега цапа още няколко кафяво.

И един малко тъп въпрос от мен, но ме вълнува конкретен отговор... Защо не се препоръчва забременяване, независимо естествено или трансфер веднага след хистероскопия? Не посмях да попитам. Микробиологията ми постфактум е чиста.

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 11:50 от Mama2288

# 618
Mama2288, отговорът е прост. А защото матката все пак е наранена и трябва да мине малко време.

# 619
  • Ст Загора
Излезе ми епикризата. На хистероскопия и цветна снимка на тръбите.  Това ми стана известено # Някой  разбира ли ?
Ляв яйчник ехонегативна формация 25мм
Двустранни проходими тръби , като дясната образува множество колена
В крайна сметка хроничен ендометрит кат диагноза

# 620
Много не вярвам на цветни снимки на тръбите, откакто ме изкараха с нагъната лява тръба в Щерев. Два месеца по-късно при лапароскопска операция за отстраняване на миома, д-р Валери Нецов беше категоричен, че тръбите ми са идеални и няма никакви огъвания. Малко неволно да трепнеш на цветната снимка и ще те притеснят от грешна диагноза. За ендометриозата не коментирам.

# 621
  • Ст Загора
Аз бях с упойка за тръбите. На 1 ден правиха и хистероскопия и цветна снимка.

# 622
Момичета, как беше първия цикъл след хистероскопията?
Моята беше на 16ти декември за отстраняване на миома . Вчера ми беше 28ден от цикъла, но от три дни имам само зацапване.. Не знам ще дойде ли изобщо. Четох, че трябва да е по-обилен по принцип.

# 623
  • Ст Загора
На мен ми дойде мн рано на 11 ден след хистероскопията

# 624
А колко дни след последния цикъл?

# 625
  • Ст Загора
Ами на 3 -7 12 ми беше Мц,  на 9 12 хистероскопия и на 20 12 отново кървене

# 626
18 дни са. Следи как ще е следващия месец.

# 627
  • Ст Загора
Аз бях след спонтанен аборт в края на септември.  Чак ноември ми дойде след кюретажа и на 03 12 беше 26 ден.  Може би има значение .
Аз на 5 01 ми взе STD/STI-9 PCR analysis. И Ендометриална биопсия за микробиологично

# 628
Mama2288, отговорът е прост. А защото матката все пак е наранена и трябва да мине малко време.

Малко закъсняло да отговоря ☺️ Попитах, защото пусто изкушение, след месеци без нормален цикъл и веднага след неуспешно инвитро направихме хистероскопия, а имах на вид много симпатично фоликулче, което изпуснахме да извадим... Чудех се колко е точно голяма интервенцията, нищо не ми казаха изрично, явно давам вид на подготвена и знаеща. А някои специално им надраскват лигавицата, за да се хване... Просто беше изкушаващо с този хубав фоликул. Сега имах цикъл на 26 ден и нещата изглеждат добре. Дано ми се задържи все в този дух.

# 629
Много ви моля да споделите впечатления от спинална упойка при махане на полип. Как я слагат, после как се чувствахте по време на операцията, изобщо ли не се усещат краката?
Кога минава действието на упойката? По добре ли е да си в съзнание по време на операцията?Усеща ли се изобщо нещо?  По добър вариант ли е от венозната или човек се притеснява през цялото време? Някой да е бил и с двете за сравнение?

Общи условия

Активация на акаунт