Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 79 284
  • 886
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичета обръщам се към вас за съвет ......март 2019 ми правиха кюртаж поради мисед аборт. След около 6 месеца подновихме опитите но нищо не се случваше и отидох на преглед при Др. Георгиева в АГ Варна нищо не откри като причина .... междувременно бях си пускала и полови хормони всичко в норма .До този момент спермограма не бяхме пускали понеже мъжо нещо се дърпаше. Та след няколко прегледа и неуспешни опити отидох при Др.Анна Атанасова в Майчин дом Варна ,която установи полип който бил пречка за забременяване.Отидох при д-р И.Иванов за потвърждение на диагнозата и той категорично я потвърди .Насрочихме хистероскопия при др.Атанасова и уж махнахме прословутия полип.След един цикъл започнахме опитите след и след 3 неуспешни и вече пусната спермограма с лоша морфология реших да отидем на консултация при Др.Юдова ,която след преглед установи полип 8.3мм. Та възможно ли е отново да ми се е появил полип(след 4 месеца) или нищо не са ми махнали ? Д-р. Юдова каза че трябва да се махне и сега пак ми предстои хистероскопия.Направо незнам какво да правя! 😭😭😭

# 121
Тони, аз бях точно така. Месец 02/21 махнахме полип и м. 05/21 започнахме подготовка за ЗЕТ и хоп айде пак полип. Махнахме и него 4 месеца след първия. Този месец нямам полип, но док каза, че честите полипи обикновено имат предистория.

# 122
Какво има предвид под предистория? На мен напр, ми казаха, че трябва да държа тсх под 2, за да не се образуват. Аз обаче отдавна съм с тсх дори под 1, така че всичко ми звучи като налучщване.

# 123
Бонго, има предвид генетична предразположеност към дадени образувания. Даде ми лист с маркери, които да пусна в Геника и каза, че в зависимост от резултата, на по-късен етап, че не би било лошо да се замисля за пълно отстраняване на женските органи, за да си спестим онази болест с щипките.

# 124
SunshineToni Май всички сме във водовъртежа на тези процедури, но при положение, че се е потвърдило наличието на полип, има ли друг избор освен втора процедура. Как избрахте д-р Анна Атанасова?

Здравейте момичета обръщам се към вас за съвет ......март 2019 ми правиха кюртаж поради мисед аборт. След около 6 месеца подновихме опитите но нищо не се случваше и отидох на преглед при Др. Георгиева в АГ Варна нищо не откри като причина .... междувременно бях си пускала и полови хормони всичко в норма .До този момент спермограма не бяхме пускали понеже мъжо нещо се дърпаше. Та след няколко прегледа и неуспешни опити отидох при Др.Анна Атанасова в Майчин дом Варна ,която установи полип който бил пречка за забременяване.Отидох при д-р И.Иванов за потвърждение на диагнозата и той категорично я потвърди .Насрочихме хистероскопия при др.Атанасова и уж махнахме прословутия полип.След един цикъл започнахме опитите след и след 3 неуспешни и вече пусната спермограма с лоша морфология реших да отидем на консултация при Др.Юдова ,която след преглед установи полип 8.3мм. Та възможно ли е отново да ми се е появил полип(след 4 месеца) или нищо не са ми махнали ? Д-р. Юдова каза че трябва да се махне и сега пак ми предстои хистероскопия.Направо незнам какво да правя! 😭😭😭

# 125
Избрах Анна Атанасова по препоръка на една приятелка и малко четене из форуми. Досега съм нямала никакви гинекологични проблеми. Единствено раничка ми гориха след раждане и този полип след аборт. Нямам хормонални проблеми правих си женски полови хормони и TSH,FT3,FT4 всичко е в норма ....
Вчера се уговорихме с д-р Юдова за 5август хистероскопия друг избор май нямам .....притеснявам се ,че може да прекратят плановите операции септември, октомври затова искам сега да си я направя.
Жоржи как така ще искат да ти отстранят всички полови органи ,на каква възраст сте това не е ли твърде крайна мярка 🧐 На второ мнение ходили сте например на онко гинеколог?

Последна редакция: пт, 23 юли 2021, 07:29 от SunshineToni

# 126
Тони, не съм направила генетичните изследвания още, малко са ми скъпички  2к Grin, но след като го направя и видим резултата ако наистина съм предразположена ще се консултирам и с онколог разбира се.
Аз също мисля, че си е вид превенция. Не съм престаряла, но гоня 40 и … шит хапенс :/

# 127
Момичета, здравейте! Имам час при доктор Калчев за понеделник. Този месец цикъла ми се забави доста и реши да ми дойде точно днес. Два дни преди часа. Според вас удачно ли е изобщо да ходя като съм в цикъл? Вчера дори ми звъняха да си потвърдя часа.. пуст късмет…

# 128
Да, идете, и аз бях на първия си преглед при него в цикъл. И по-добре, защото за първи път ми преброи той антралните фоликули като хората, преди това на чист ден все ми казваха по-малка бройка. Мисля, че и за полипи в дните на кървене се вижда най-добре има или няма

# 129
Благодаря Ви! Успокоих се. Hug
Да, идете, и аз бях на първия си преглед при него в цикъл. И по-добре, защото за първи път ми преброи той антралните фоликули като хората, преди това на чист ден все ми казваха по-малка бройка. Мисля, че и за полипи в дните на кървене се вижда най-добре има или няма

# 130
Здравейте! Някоя от вас дали е правила хистероскопия при др. Цветков от Надежда? Може ли да споделите дали сте доволни от процедурата при него?

# 131
Здравейте,
Аз си правих хистероскопия при доктор Цветков през април заради септум на матката.
След операцията доктора дойде да ме види и да каже как е минала хистероскопията. Носеше рецепта и ми каза да си запиша час след 10 дни за проследяване след интерненцията.
Тогава говорихме повече и показа  снимки преди и след.
Забременях след един цикъл.

# 132
Здравейте! На мен ми предстои оперативна хистероскопия при д-р Калчев в Щерев. Ще премахва септум и полип. Исках да попитам някой от вас знае ли като цена колко струва. Изписа ми и някакъв гел, който трябва аз да си закупя. Също и някакви изследвания, които се правели преди процедурата. С пълна упойка ли се прави и има ли някакъв престой в болницата след това?

# 133
Здравейте, гелът струва 500 или 530 лв (два вида са). Цената на операцията и престоят в болницата зависят от това, дали ще сте с направление. Ако да - 900 лв., и задължителен престой в болницата - 2 денонощия. Ако не сте по здравна каса и се чувствате добре, ще ви изпишат в деня на операцията и няма да нощувате в болницата. Цената е около 1150-1200 лв., ако не се лъжа. Ако се наложи да останете в болницата и сте без направление, ще трябва да заплатите и нощувките. Упойката може да е пълна или спинална - др. Калчев и анестезеологът ще преценят. Условията в болницата са добри - нови и чисти стаи, прилична храна. Ако имате други въпроси, ще се радвам да помогна.

[/b]
Здравейте! На мен ми предстои оперативна хистероскопия при д-р Калчев в Щерев. Ще премахва септум и полип. Исках да попитам някой от вас знае ли като цена колко струва. Изписа ми и някакъв гел, който трябва аз да си закупя. Също и някакви изследвания, които се правели преди процедурата. С пълна упойка ли се прави и има ли някакъв престой в болницата след това?

# 134
Благодаря за бързия отговор! Доктора ми даде един лист с изследвания, които трябва да направя преди това. Каза като ми дойде цикъла да се обадя на един телефон. Тоест по време на цикъла ли се правят или в деня на процедурата? И още един въпрос: Издават ли болничен след операцията или възстановяването е бързо и няма смисъл? Благодаря!
Здравейте, гелът струва 500 или 530 лв (два вида са). Цената на операцията и престоят в болницата зависят от това, дали ще сте с направление. Ако да - 900 лв., и задължителен престой в болницата - 2 денонощия. Ако не сте по здравна каса и се чувствате добре, ще ви изпишат в деня на операцията и няма да нощувате в болницата. Цената е около 1150-1200 лв., ако не се лъжа. Ако се наложи да останете в болницата и сте без направление, ще трябва да заплатите и нощувките. Упойката може да е пълна или спинална - др. Калчев и анестезеологът ще преценят. Условията в болницата са добри - нови и чисти стаи, прилична храна. Ако имате други въпроси, ще се радвам да помогна.

[/b]

Общи условия

Активация на акаунт