Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 79 201
  • 886
  •   1
Отговори
# 150
Момичета, забелязали ли сте след хистероскопията по време на цикъл малки съсиреци? Преди, честно казано, не съм обръщала внимание дали и какво е имало. Сега на втория ден има едни съсиреци колкото точици и тук там с големина до 1 см. И това е само през втория ден, когато е силно течението. Иначе болка почти никаква няма, цикълът е точен на 30 дни. Свързвам го само с хистерото.

# 151
  • София
Това е съвсем нормално, матката се чисти.

# 152
Привет момичета,
Някоя да е правила офис хистеро при Калчев? Ще съм благодарна на отзивите ви🙏🏼
Имам сраствания вследствие на кюретаж,които отстранявах в Турция с оперативна хистероскопия,но явно още една ще трябва и се насочих към него.

# 153
Здравейте, гелът струва 500 или 530 лв (два вида са). Цената на операцията и престоят в болницата зависят от това, дали ще сте с направление. Ако да - 900 лв., и задължителен престой в болницата - 2 денонощия. Ако не сте по здравна каса и се чувствате добре, ще ви изпишат в деня на операцията и няма да нощувате в болницата. Цената е около 1150-1200 лв., ако не се лъжа. Ако се наложи да останете в болницата и сте без направление, ще трябва да заплатите и нощувките. Упойката може да е пълна или спинална - др. Калчев и анестезеологът ще преценят. Условията в болницата са добри - нови и чисти стаи, прилична храна. Ако имате други въпроси, ще се радвам да помогна.

[/b]
Здравейте! На мен ми предстои оперативна хистероскопия при д-р Калчев в Щерев. Ще премахва септум и полип. Исках да попитам някой от вас знае ли като цена колко струва. Изписа ми и някакъв гел, който трябва аз да си закупя. Също и някакви изследвания, които се правели преди процедурата. С пълна упойка ли се прави и има ли някакъв престой в болницата след това?

Здравейте,

Ако мога да попитам, знаете ли какво се включва в тези 900лв? Предполагам не се включва избор на опериращ лекар...

Гледайки ценоразписа в сайта им, нещо не мога да ги нагодя.
Оперативна хистероскопия    1095 лв. за неосигурени лица
Клинична пътека 163                411.40 лв
Избор на екип за оперативна хистероскопия    900 лв.

Предполагам, в тези 900 лв. се включва 2 дни х 150лв. + анестезия + хистология + още нещо... Или пък не?

# 154
Тези 900 лв по документи май се водят "за избор на екип". В сумата е включено всичко - консултация с анестезеолог и кардиолог, 2 нощувки, изхранването, упойката.

Иначе, и аз се опитвах да направя съпоставка с цените в сайта, но логика не намерих Simple Smile

# 155
Тези 900 лв по документи май се водят "за избор на екип". В сумата е включено всичко - консултация с анестезеолог и кардиолог, 2 нощувки, изхранването, упойката.

Иначе, и аз се опитвах да направя съпоставка с цените в сайта, но логика не намерих Simple Smile

Да. И аз до този извод достигнах. Т.е. не се доплащат допълнително още 900 за избор на екип, както е по ценова листа. Благодаря Ви за отговора.

# 156
  • Русе

Да. И аз до този извод достигнах. Т.е. не се доплащат допълнително още 900 за избор на екип, както е по ценова листа. Благодаря Ви за отговора.

Лелее какви са тия суми? Аз по здравна каса в Тутракан платих 15лв. За легло за 3те дена престой. Дори за избор на екип ми казаха, че е 200лв. , но понеже си беше моя доктор на смяна явно , не са ми ги начислили.

# 157
На мен ми правиха хистеро и лапаро на куп в частнаклиника, 3 дни престой. Лапарото е по-скъпо и за това ми дадоха направление за него - 1800, хистеро - 800, избор на екип 900 (толкова е максимума за доктор, до колкото знам). Касата поема лапарото, аз си плащам хистерото, а дзо ще ми поеме избора на екип Simple Smile Ако исках можеше да направим процедурите в различни месеци и да мина и двете с направления, но загубата на време и нерви за мен не си струваше врътките Simple Smile

# 158
Момичета, полипите виждат ли се на преглед с ултразвук, и въобще имат ли някакви симптоми.

# 159
При мен се видяха 2 на вагинален ултразвук, а после се оказа, че е имало 4 за махане. Т.е. може да се види, може и да не се види. Много е важно да се отиде максимално рано на преглед. Буквално още да не ти е свършило, но да са ти минали по-тежките дни, за да се е изчистила матката и да има повече шанс.

Смущения в цикъла са най-честите симпроми - нередовен, продължителен и т.н. Аз такива неща нямах Simple Smile Но от както се помня имам съсиреци, ще видим от следващия цикъл дали ще има промяна Simple Smile

# 160
Аз нямах никакви симптоми. Отидох на контролен преглед за миомите и видяха полип. Направих и второ мнение и се потвърди. Цикълът ми беше обилен 1-2 дни и със съсиреци и преди и след хистероскопията. Като че ли съсиреците леко намаляха след като оперирах миомата.

# 161
Аз имах доста симптоми - кафяви зацапвания няколко дни преди и след цикъл,  обилен и болезнен цикъл и ужасни съсиреци. Също така неуспешни опити за бебе. Мина доста време докато преборя лекарите да ми направят хистероскопия. 5 болници смених в София за две години. Накрая спасение намерих в Надежда. Веднага след хистероскопия и направена  инсеминация, успях да забременея Simple Smile

# 162
Мацки, назначавали ли са ви някакви витамини и добавки или забранявали ли са ви някакви след хистеро, за да няма рецидив?
Знам, че вит Д е хубаво да се взима, а вит Е примерно не е много подходящ. Ще си питам Дойчиновски, но да проуча предварително и да отида с конкретни въпроси Blush

# 163
  • Русе
Мацки, назначавали ли са ви някакви витамини и добавки или забранявали ли са ви някакви след хистеро, за да няма рецидив?
Знам, че вит Д е хубаво да се взима, а вит Е примерно не е много подходящ. Ще си питам Дойчиновски, но да проуча предварително и да отида с конкретни въпроси Blush

На мен ми бяха изписали след  хистероскопията ортомол натал (витамини), но то в Тутракан на всички ги изписват съм забелязала.

# 164
Според мен е строго индивидуално, а и зависи как и какво са отстранили на хистерото. Например аз бях заедно с моя позната- на нея лигавицата след интервенцията ѝ беше много изтъняла и ѝ предписаха също ортомол натал. Но при мен всичко беше наред и абсолютно нищо не съм приемала. На следващ цикъл бях готова за инсемиснция дори.

Общи условия

Активация на акаунт