Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 78 884
  • 886
  •   1
Отговори
# 195
При първата ми хистероскопия в Щерев си беше написано и в епикризата ( резултата   от хистологията ). Имах контролен преглед - не помня колко дни след хистерото.

Втората я правих във Вита преди 2 дни - казаха ми резултат от хистология и епикриза след 2 / 3 седмици и да си запазя час за контролен.
Знам, че се чака повечко за резултат от хистология.

# 196
  • София
Момичета, аз се двоумя дали да не посетя утре и Попов във Вита, за второ мнение. Имате ли представа дали е възможно да насрочи хистероскопия идните дни (до 3-4), тъй като съм точно след цикъл, а видях, че има свободен час за утре за преглед при него? Ако се види полип, да не чакаме следва цикъл, а да стане тези дни. Не знам как процедира той и колко пациентки има. Защото при Калчев голямо чакане..Sad

# 197
bibian@, а колко се чака за хистероскопия при Калчев? Аз съм на първи преглед в края на месеца и се надявам скоро след това да направим хистеро. Насочена съм от друг лекар към него за хистеро, така че си държа на него. Но все се надявам да не се наложи голямо чакане, че не са ми малко годинките Simple Smile

# 198
Bibian@, аз бях във Вита, но при Дойчиновски, трябваше да изчакаме до следващ цикъл, въпреки, че отидох за първи преглед при него точно след цикъл. То е и въпрос на капацитет на лечебното заведение все пак. Особено сега, както всички са обратно в София ще е по-гъстичко. Повечето планирани манипулации гледат да ги правят в понедленик, защото по каса трябва да си ден по-рано и те приемат в неделя. Ако приемат в понеделник няма да има кого да оперират в понеделник, освен по спешност или някой без направление Simple Smile

# 199
  • София
bibian@, а колко се чака за хистероскопия при Калчев? Аз съм на първи преглед в края на месеца и се надявам скоро след това да направим хистеро. Насочена съм от друг лекар към него за хистеро, така че си държа на него. Но все се надявам да не се наложи голямо чакане, че не са ми малко годинките Simple Smile

Не знам и аз все още. Във вторник съм при него. Аз в крайна сметка отидох за второ мнение и при Попов във Вита, защото нямам търпение да разбера. В крайна сметка се оказа, че не се вижда никакъв полип, нито хиперплазия…Не знам дали да се радвам на това, защото бях решила, че това е причината отново за неуспехите ми..Sad  Сега ще помоля Калчев за офис хистероскопия поне или имунологична биопсия, за да има все пак надраскване на лигавицата.. След ТВЛ прди години при него, забременях още след следващия цикъл… Отделно ще се наложат вливки, защото съм с ембриотоксини и завишени нк клетки.. Надявам се Калчев да ме планира за следващия месец и директно да ми дава зелена светлина за опити, че времето минава, не съм на малко годинки, а и резерва ми доста е понамалял…..Sad

# 200
Момичета, колко време след хистеро е препоръчително  да се правят опити за бебе?

# 201
Момичета, колко време след хистеро е препоръчително  да се правят опити за бебе?
На мен при първата хистеро ми казаха, че на следващ цикъл може.
Сега при  втората - не стана въпрос Simple Smile .

# 202
  • София
Зависи дали ще ти се объркат хормоните. На моите 3 мес. им беше нужно да се нормализират, защото след хистерато настъпи хаос.

# 203
  • Русе
Зависи дали ще ти се объркат хормоните. На моите 3 мес. им беше нужно да се нормализират, защото след хистерато настъпи хаос.

При мен вече 5 месеца още са в хаос. Цикъла ми закъснява с повече от 10 дена, а на втория месец след хистероскопията имах кървене над 20 дена при все, че пиех хапчета ,за да ми спре още от 10ти ден. Не очаквах такова нещо. От този цикъл отивам да следим овулация. Аз не съм по фонд. Имам два мисед аборта в 8 седмица при спонтанно забремевяване преди ... вече 4 години. Оказа се че имам гранични нива на антитела,, но вече дори не забременявам.

Успех на всички

# 204
Дейна, само от хистерото ти се размотаха така хормоните?! оО Аз след моята операция бях точна като часовник (като не борим почти постоянното зацапване). Какви антитела ти намериха? Правила ли си пълен пакет за мутации?

# 205
Здравейте, момичета. На някоя от вас коригирали ли са истмоцеле чрез хистероскопия? През лятото ми направиха оперативна лапароскопия за тази цел, но три месеца след това се видя, че истмоцелето е намаляло наполовина, но не е изчезнало. Лекарите ме убеждаваха тогава, че това е най-сигурния метод за премахване и че по хистероскопски начин мястото само се "дълбаело". Въпреки това, по чужди сайтове откривам документи, в които пише че златният стандарт за корекция е чрез хистероскопия. В началото на др месец имам записам час при д-р Калчев, за да получа второ мнение по въпроса. Иначе, аз съм пациентка на клиника Щерев. В пациентските форуми откривам много малко постове за този проблем и как е отстранен. Моля, за мнения и за д-р Калчев.

# 206
Здравейте, аз правих Хистероскопия (за коригиране формата на матката) при др Калчев  през лятото. С много добри впечатления съм от него. Други доктори гледаха записа от операцията и коментираха, че е направена много професионално. В началото на м. Ноември отново имам час при него, за да провери контролно, дали всичко е наред след операцията.

Здравейте, момичета. На някоя от вас коригирали ли са истмоцеле чрез хистероскопия? През лятото ми направиха оперативна лапароскопия за тази цел, но три месеца след това се видя, че истмоцелето е намаляло наполовина, но не е изчезнало. Лекарите ме убеждаваха тогава, че това е най-сигурния метод за премахване и че по хистероскопски начин мястото само се "дълбаело". Въпреки това, по чужди сайтове откривам документи, в които пише че златният стандарт за корекция е чрез хистероскопия. В началото на др месец имам записам час при д-р Калчев, за да получа второ мнение по въпроса. Иначе, аз съм пациентка на клиника Щерев. В пациентските форуми откривам много малко постове за този проблем и как е отстранен. Моля, за мнения и за д-р Калчев.

# 207
Здравейте момичета, преди 50 дни ми направиха кюретаж и още нямам менструация. Имах брутални болки, все едно се разкъсвам миналата седмица, но няма цикъл. Опасявам се, че имам сраствания. Бях на преглед, но ми казаха, че на ултразвук не може да се види дали има сраствания или не. Заради болките в областта на яйчниците и в областта на матката се опасявам от сраствания. Вие как се усъмнихте за сраствания. Насочиха ме към др Ковачев. Имате ли впечатления. Виждам много от вас са доволни от др Калчев?

Изобщо каква е процедурата при такова съмнение?

Мисля да отида на гинеколг и да си пусна всички необходими изслвдвания.

Благодаря ви!

# 208
  • Русе
Здравей,  аз имах сраствания следствие на кюртажи, но по нищо не разбрах и така след 3 години невъзможност да забременея , направихме диагностична хистероскопия и се видя. Това не се вижда на видеозон или вагинален ехограф. Нямала съм болки. Най-добре отиди за преглед, възможно е да не е изчистено както трябва нещо.

Здравейте момичета, преди 50 дни ми направиха кюретаж и още нямам менструация. Имах брутални болки, все едно се разкъсвам миналата седмица, но няма цикъл. Опасявам се, че имам сраствания. Бях на преглед, но ми казаха, че на ултразвук не може да се види дали има сраствания или не. Заради болките в областта на яйчниците и в областта на матката се опасявам от сраствания. Вие как се усъмнихте за сраствания. Насочиха ме към др Ковачев. Имате ли впечатления. Виждам много от вас са доволни от др Калчев?

Изобщо каква е процедурата при такова съмнение?

Мисля да отида на гинеколг и да си пусна всички необходими изслвдвания.

Благодаря ви!

# 209
Здравейте, дали някоя от вас има опит при др Бойко Димитров? Преди беше в Токуда, сега е в св Лазар?

Общи условия

Активация на акаунт