Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 79 628
  • 886
  •   1
Отговори
# 630
Аз имам голям опит с пълните упойки и не ме е страх от тях. Общо 7. При последната хистероскопия, упояването трая само малко повече от самата операция. Нямам опит със спинална и не искам да имам, лично мнение. Ако имаш доверие на доктора, просто го послушай, след като си споделила своите желания и особености, и се съобразят с тях. Аз държах да не използват фентанил.

# 631
Хихи😅 и аз имам голям опит. Цели 6, като последната оперативна хистероскопия трябваше да е с пълна или локална упойка, но се наложи да се държа геройски, за да вземем и имунологична биопсия(локалната упойка ще даде отклонение в резултатите). При кратките пълни упойки не съм имала проблем с изключение на една пункция. Само при лапароскопските операции беше кофти, но по-скоро го отдавам на болките от рязането на карантийките ми 😅 Тааа, нищо страшно няма в кратката пълна упойка.

# 632
Имам 6 пълни упойки. На последната (за махане на полип) се усетих, че при събуждането почнах да бълнувам. Защо?

# 633
Здравейте мили  момичета, имам въпрос относно начина на живот след хистероскопия.  На мен ми я направиха на 30 ноември заради миома ,  след това цикълът си ми дойде на датата ( около 16 дни след интервенцията). Беше в рамките на нормалното - 6-7 дни, имах болки, но не и такива, каквито бяха преди операцията, както и кървенето не беше свръх обилно (на каквото бях свикнала, преди големия кръвоизлив,  който наложи операцията).  На контролния преглед док. ми каза, че е отстранена част от момата и има още една малка ( пък аз си мислех, че вече нямам образувания в матката).
Вчера се зачетох в едни руски форуми и там пише, че жени с миома , или след отстраняване, трябва да съблюдават определен начин на живот, с цел да не нарастне размерът. Забранени са:
 Вдигане на тежко над 3 кг.
Слънчеви бани , солариум.
Физиотерапия, масажи
Спа процедури-сауна, парна баня, басейн , джакузи и др., защото от самото загряване на тялото се увеличава кръвообращението и това подхранва миомите.
Стреснах се, защото никой не ме предупреди за тези неща , а вчера  се върнахме от спа почивка ....
Вярно е,че са минали 40 дни от операцията,  но цял ден мира не ми дава тази информация...
Моля ви, споделете съветите, които са ви дали вашите лекари ! Благодаря предварително ❤

# 634
Думите на лекаря, който ме изписа (краят на юнимесец) бяха никакъв плаж поне две седмици, след това на сянка под чадъра и нищо тежко поне два месеца поне два пъти ми го повтори и на следващата седмица като ходих за епикризата отново напомни. Странно е да няма информация от лекарите.

# 635
  • Столицата на "Второто българско царство"
Момичета имам едно притеснение.... след 4 неуспешни трансфера, сигурно ще трябва да направя хистероскопия. Имам час за д-р Калчев(първи преглед), но ме притеснява факта, че тогава най-вероятно ще съм 3ти ден от МЦ? Дали изобщо ще може да се направи преглед или за да се прецени дали ще трябва хистероскопия (или друга интервенция) ще трябва да се направи преглед в "чист" ден? 🤔

# 636
Най-доброто време за преглед е веднага след цикъл, даже още да прикапва. "Чист" ден означава вече налична лигавица, което пречи Simple Smile Обикновено 4-5, след като по-голямата част от лигавицата се е олющила, но може би и на 3ти ще успее да огледа.

# 637
За доктор Калчев няма никакво значение на кой ден ще ти е прегледът. Моят първи преглед беше точно след настъпила овулация и след месец беше хистероскопията, която се падна точно седмица след овулация и така успяхме да вземем и имунологична биопсия, след като ме прекрои 😁

# 638
Аз се обадих за час като ми дойде, казах това и се уговорихме на чист ден. Предполагам, че така ще имаш още един преглед. Но ако искаш да види резерв и т. н., не си отменяй този.

# 639
Моят преглед при доктор Калчев беше на първи или втори ден от цикъла, не помня точно, но кървях здраво. Не беше проблем. Simple Smile

# 640
Здравейте мили  момичета, имам въпрос относно начина на живот след хистероскопия.  На мен ми я направиха на 30 ноември заради миома ,  след това цикълът си ми дойде на датата ( около 16 дни след интервенцията). Беше в рамките на нормалното - 6-7 дни, имах болки, но не и такива, каквито бяха преди операцията, както и кървенето не беше свръх обилно (на каквото бях свикнала, преди големия кръвоизлив,  който наложи операцията).  На контролния преглед док. ми каза, че е отстранена част от момата и има още една малка ( пък аз си мислех, че вече нямам образувания в матката).
Вчера се зачетох в едни руски форуми и там пише, че жени с миома , или след отстраняване, трябва да съблюдават определен начин на живот, с цел да не нарастне размерът. Забранени са:
 Вдигане на тежко над 3 кг.
Слънчеви бани , солариум.
Физиотерапия, масажи
Спа процедури-сауна, парна баня, басейн , джакузи и др., защото от самото загряване на тялото се увеличава кръвообращението и това подхранва миомите.
Стреснах се, защото никой не ме предупреди за тези неща , а вчера  се върнахме от спа почивка ....
Вярно е,че са минали 40 дни от операцията,  но цял ден мира не ми дава тази информация...
Моля ви, споделете съветите, които са ви дали вашите лекари ! Благодаря предварително ❤

Да се включа и аз, никой никога не ми е казвал такива съвети във връзка с миома. Може би е добре да ги следваме или най-добре да питаме опериращия и следящия лекар как точно стоят нещата: дали само след трансфер не е желателно или като цяло не се препоръчва. Мисля, че някои лекари приемат, че сме достатъчно информирани и не казват всичко, но не трябва да е така, също както всяка опаковка лекарство си върви с упътването.

# 641
  • Столицата на "Второто българско царство"
Елиза 123, Mama2288, Kaktus и inferiya благодаря 🙏, успокохте ме...
свикнала съм при репрото да ходя на 2,3 ден без проблем, но досега не сме предприемали оглед "отвътре". Препоръчаха ми д-р Калчев, защото при мен няма никаква имплантация (след ERA тест, ПИД на ембрионите, лепило, Медрол, Клексан и всичко уж като по учебник - 4 трансфера).

# 642
  • Ст Загора
Пак нищо при мен след хистероскопията _хроничен ендометрит. Взе ми Ендометриална биопсия за микробиологично и    STD/STI-9 PCR analysis отрицателно всичко...

# 643
Здравейте, нова съм в темата и бих се радвала да науча колко време беше възстановяването ви след хистероскопията? Моята беше преди 2 дни и все още имам кръвотечение.
Благодаря ви за отговорите Simple Smile

# 644
  • София
MrsMih, около 2-3 дни кръвотечение и около 8-10 дни (не помня точно) кафеникаво зацапване.

Общи условия

Активация на акаунт