Предстои ми хистероскопия - да поговорим - Тема 4

• 79 310
  • 886
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Привет!

Мина и моята хистероскопия в болница Надежда. Не беше проблем това, че още кървях, не са ми искали предварително микробиология. Искат да не си ял след 10 вечерта и да не си пил след 12 ч. Приемът е рано - в 7 пред приемния кабинет, но докато ме качат стана почти 10, след което почти веднага ме взеха в операционна. Събудих се 40 минути по-късно след като ме взеха. Един съвет от мен, ако сте с допълнително здравно, което има договор с болницата и нещата могат да минат безкасово, да се чуете с координатора предварително, за да се подаде заявление по-рано и да имате яснота какво ще ви покрият в зависимост от пакета.

Иначе, минава каквото минава, след което ви разбуждат в стаята, което е малко неприятно - мен лично доста ме боля и ми бе замаяно. Десетина минути по-късно сестрата ме накара да се изправя вече, а след около час и нещо ни донесоха сандвич, айрян и кафе. Като хапнахме, минаха лекарите да дадат информация как е минало всичко (аз бях още замаяна и не си спомням почти нищо, освен че всичко е минало наред) и ни пуснаха да си ходим.

Като финал - няколко часа по-късно още ми е замаяно и ми причернява като се изправям. Започна и лека болка, която е поносима, но която мисля да туширам преди сън, за да се наспя спокойно.

Редактирам се: някой да е имал напрежение ниско долу, като газове и разтроен корем след манипулацията? Чудя се дали е нормално да ги имам... И леко прокапах тази сутрин с розова кръв, надявам се и това да е нормално...

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 08:36 от Феичка13

# 721
Привет!

Мина и моята хистероскопия в болница Надежда. Не беше проблем това, че още кървях, не са ми искали предварително микробиология. Искат да не си ял след 10 вечерта и да не си пил след 12 ч. Приемът е рано - в 7 пред приемния кабинет, но докато ме качат стана почти 10, след което почти веднага ме взеха в операционна. Събудих се 40 минути по-късно след като ме взеха. Един съвет от мен, ако сте с допълнително здравно, което има договор с болницата и нещата могат да минат безкасово, да се чуете с координатора предварително, за да се подаде заявление по-рано и да имате яснота какво ще ви покрият в зависимост от пакета.

Иначе, минава каквото минава, след което ви разбуждат в стаята, което е малко неприятно - мен лично доста ме боля и ми бе замаяно. Десетина минути по-късно сестрата ме накара да се изправя вече, а след около час и нещо ни донесоха сандвич, айрян и кафе. Като хапнахме, минаха лекарите да дадат информация как е минало всичко (аз бях още замаяна и не си спомням почти нищо, освен че всичко е минало наред) и ни пуснаха да си ходим.

Като финал - няколко часа по-късно още ми е замаяно и ми причернява като се изправям. Започна и лека болка, която е поносима, но която мисля да туширам преди сън, за да се наспя спокойно.

Редактирам се: някой да е имал напрежение ниско долу, като газове и разтроен корем след манипулацията? Чудя се дали е нормално да ги имам... И леко прокапах тази сутрин с розова кръв, надявам се и това да е нормално...

Феичка13, дано си добре. Напрежение/болка като при цикъл, подуване са нормални. Разстроен корем може да е и от упойката. Лекото кървене също е нормално. Аз си имах леко кървене и зацапване до следващия цикъл.

# 722
Здравейте! Знам, че вероятно повтарям въпроса, но ще съм благодарна на мнения за това как протича хистероскопията в Майчин дом. Не съм от София и ще са ми в помощ всякакви съвети или опит, най-вече за да си направя организацията.

# 723
Здравейте,

Предстои ми хистероскопия за премахване на полип. Опитвам се да си планувам седмицата и се чудя дали ще мога да отида на работа на следващия ден?

# 724
Здравейте. Моята хистероскопия с премахване на сраствания я направих в обедната почивка и си работих след това. За полип не знам дали е по-различно.

Здравейте,

Предстои ми хистероскопия за премахване на полип. Опитвам се да си планувам седмицата и се чудя дали ще мога да отида на работа на следващия ден?

# 725
  • София
Здравейте,

Аз и в деня на хистероскопията, както и на следващия ден бях неработоспособна. Имах жестоко главоболие, виене на свят - вероятно от упойката. Много е индивидуално всичко!

# 726
Здравейте,

Аз се чувствах чудесно след процедурата.

# 727
Благодаря на всички за отговорите!

# 728
Здравейте, момичета! Утре съм на преглед при д-р Калчев във връзка с предстояща диагностична хистероскопия. Моля ви да споделите колко време след прегледа да очаквам да ми назначат хистероскопията?
Предварително ви благодаря!

# 729
Здравейте, моля препоръчайте лекар за хистероскопия. Насочиха ме заради полип, но не ми препоръчаха лекар. Ако може жена да е Simple Smile

# 730
Здравейте, момичета! Утре съм на преглед при д-р Калчев във връзка с предстояща диагностична хистероскопия. Моля ви да споделите колко време след прегледа да очаквам да ми назначат хистероскопията?
Предварително ви благодаря!
При мен беше за следващия месец датата.

# 731
На мен ми даде дата още на самия преглед Д-р Калчев за месец и половина по-късно. Все още не е минала

# 732
Здравейте, вчера мина и моята хистероскопия и пиша, за да споделя опит. Прави ми я д-р Райков и целта беше премахване на полип.

Преживяването беше много приятно, защото целия екип беше изключително внимателен и мил и ме обгрижваше през цялото време. Самата процедура беше под пълна упойка и е минала за по-малко от 5 минути. Аз се събудих в стаята 30 минути по-късно, доктора мина да ме види и да ми покаже полипа. След 1 час си бях вкъщи. Следобед ми беше изморено и поспах, почти не съм имала болка, а кървенето е леко и продължава и днес.

Успех на всички!

# 733
Здравейте! Знам, че вероятно повтарям въпроса, но ще съм благодарна на мнения за това как протича хистероскопията в Майчин дом. Не съм от София и ще са ми в помощ всякакви съвети или опит, най-вече за да си направя организацията.

Здравейте! И на мен ми предстои хистероскопия утре в Майчин дом, та се чудя дали може да споделите как протече преди манипулацията , на самата манипулация и след това? Може и на лично Simple Smile

Ако някой друг също е правил в Майчин дом София, ще се радвам на отговор, че и аз съм се притеснила малко.

# 734
Здравейте отново от мен. Днес сутринта мина и моята офис-хистероскопия. Сега съм с леки цистито-подобни симптоми. Казаха, че е нормално, но се притеснявам. Случвало ли се е на някоя от Вас и колко време е продължило като страничен ефект? Приемахте ли нещо? Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт