Имам нужда от помощ! Моята история.

• 11 137
  • 262
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, "мъжете са от Марс (богът на войната), жените от Венера (богинята на любовта)". Има решения, които, за нас жените, са трудни за взимане. Оттеглете се като мъж, това казва жена ви. Тя няма нужда от пространство, а от време; няма нужда от още драма, а от кратки и ясни решения. Дали ще е кратко или не, не зависи от вас. От вас зависи да си тръгнете сега и да я оставите насаме, само така ще може да вземе самостоятелно решение. Има и още, но ще стане дълго и теоретично. Не зависи от вас Heart Опитите ви за разбиране носят само още повече хаос. Няма нужда от разбиране, а от категорични, ясни, мъжки действия. С най-добро чувство - успех и без страх Heart

Моля, ако имате желание пишете. Чел съм книгата "Мъжете са от Марс, а жените от Венера" още когато бях на 16 години. Тя обърна кръгозора ми, как трябва да общувам с жените. Жалкото обаче, е че съпругата ми се оказа от Марс и въпреки шегите и усилията ми по темата през годините, виждате ситуацията която достигнахме. Аз мога много лесно да поставя условие или ултиматум, но не смятам, че това би било правилното решение. Колкото и мекушав добряк да съм, смятам, че тя трябва да вземе решението с което ще трябва да живее за напред, каквото и да е то, аз не мога да взема решение за нейният живот, въпреки че я обичам и е майка на децата ми. Бих се радвал да прочета тезата, която имате.

# 106

Каза ми, че не може да си представи живота без мен, но и не може да ми даде нещата, от които вижда, че имам нужда.
И аз така на един му обяснявах, че трябва да се разделим, защото не мога да му дам това, от което има нужда, вместо да му кажа истината - че просто не искам повече да е в живота ми, защото ми е дотегнало от него по ред причини. Даже се и разплаках за по-голям драматизъм.

А защо? Кому е нужна тази драма? Защо не можете да разговаряте с партньорите си директно? Защо винаги трябва да е с намеци и недомлъвки? Защо просто не кажете какво искате и ако другия не може да ви го даде, всеки по пътя си?

# 107
Според мен съжалява,  че се е влюбила. Съмнявам се да е било търсено. И може би наистина е съжалила, че не е превъзмогнала тази тръпка без да казва на автора.

Обаче: дори и да е така, подкрепям мнението,  че авторът трябва да тропне с крак. Иначе тя ще изгуби уважение към него. "Аз съм мъж и ти не можеш да си играеш с мен, няма да тъпря това".
Може би греша, но имах едно гадже, много разбрано, страшен добряк,  все ми угаждаше, с всичко се съгласяваше с мен. Да, ама за мен това значеше, че няма или не е готов да отстоява собственото си мнение и да се държи мъжки. Много пъти след раздялата ни съм си мислила,  че ако ми беше казал нещо такова,  щеше да го уважавам повече и може би нямаше да си тръгна от него.

# 108
Аз си мисля, че авторът само си удължава агонията. Да си тръгне от нея - само една приказка да ѝ каже, че той има чувство и не може да се  остави да си играе тя с него. И да си тръгне. Тя гарантирано много бързо ще вземе решение при кого да бъде. Време е за действия, не за мъдруване.

# 109
На първо място спрете да оправдавате и извинявате съпругата си. Нито тя, нито Вие имате нужда от това. Влюбването, при отношения като вашите, започнали от ранна възраст, е нещо често срещано- няма да сте първите,  нито последните. Важното е да можеш да "поемеш отговорност" за тази емоция, дали като не я доразвиеш и предпочетеш сигурността или като я изживееш и приключиш текущите отношения. При всички положения продължаващата агония ще ви съсипе - и двамата. Много правилно са Ви казали по- горе, жените имаме нужда от мъже, които да "трогнат на масата" и да кажат: "Край, стига толкова.  Животът е пред теб.
 Следвай го, но сама." Вземете кратко, ясно и категорично решение.
Желая Ви намиране на Вашия път - с или без съпругата си. Децата имат нужда от обичащи ги родители, а не толкова от родители, които живеят заедно.

# 110
  • Шотландия
Днес водихме разговор, каза ми че по пътя към мен се е опитала да си изясни какво иска и, че след всеки разговор остава с лошо чувство. Каза ми, че не може да си представи живота без мен, но и не може да ми даде нещата, от които вижда, че имам нужда.
Тя от какво смята, че имаш нужда, а не може да ти даде, както те обича толкова,  че не може да си представи живота без теб?

# 111
  • волно калдъръмче
Днес водихме разговор, каза ми че по пътя към мен се е опитала да си изясни какво иска и, че след всеки разговор остава с лошо чувство. Каза ми, че не може да си представи живота без мен, но и не може да ми даде нещата, от които вижда, че имам нужда.
Тя от какво смята, че имаш нужда, а не може да ти даде, както те обича толкова,  че не може да си представи живота без теб?

Пробва дали ще продължиш да се държиш като жена. Мъжът се раздава. Той е активната фигура, твори блага, планира общото бъдеще, проявява инициативност. Ти ми седиш и я чакаш да се окопити. Сграбчи я тази жена и се разясни с нея. На нея също ѝ е спешно. Или ще сте заедно, или тя ще има възможност да опита новото, да сравни и ако не ѝ хареса, да се върне. Второто не ти е вариант не само заради раздялата. Реши ли да се върне, ще се е примирила с мисълта, че това, което заслужава отново я е подминало. Теб това положение устройва ли те?

# 112
“”Днес водихме разговор, каза ми че по пътя към мен се е опитала да си изясни какво иска и, че след всеки разговор остава с лошо чувство. Каза ми, че не може да си представи живота без мен, но и не може да ми даде нещата, от които вижда, че имам нужда. “”

Продължава да те манипулира, с което да те държи на къса каишка, докато всъщност любовникът и вземе решението ще се събират или не.Тя изчаква него бе, човек! Ужас, момче, а ти докога ще чакаш?
Не можела да си представи живота без теб, хахаха; ако е така, дали би въртяла любов с друг?
Нямаш ли приятели мъже, с които да поговориш?

# 113
  • София
Не може да ти даде докосване с желание. Не те усеща като мъж и потръпва от лепливостта ти.

Казваш, че й позволяваш да направи своя избор - да тръгне, или да остане.
В същото време акцентираш колко много усилия правиш през годините и как тя не се отваряла към теб. Сякаш ти си активният, а тя не се справя да ти е равностойна.
Само че никой не знае, освен вас двамата, след затварянето на входната ви врата как точно протичат разговорите и дали е общуване, или й вменяваш вина. Ти самият усещаш, ако застанеш сам пред себе си честно, че проблемът не ви е забежката й.

В същото време заявяваш, че й даваш да си троши главата, но децата да не си и помисля да ги вземе.
Но пък благородно заявяваш, че не искаш да ги отделяш от майка им. И сега как да стане тая работа? Какво всъщност й казваш? Нищо друго, освен това - виновна си, ти разбиваш семейството, наказвам те, а да те видя сега.

Аз и преди ти го написах. Ще остане при теб. Защото си хванал децата, заради които тя ще остане. Няма нормална жена и майка, която да иска да остави децата си. Това, че е охладняла към теб, не е причина за такова тежко наказание.

И пак ти казвам. Силен си, умен си, сетил си се с кое въже ще я стиснеш по-здраво. Но душата й... душата й няма да е с теб. Няма значение има ли любовник, или не.

За съжаление има много такива "сплотени и усмихнати" семейства.

Последна редакция: сб, 21 ное 2020, 11:15 от hrupka

# 114

Бих казал, че и двамата сме финансово независими един от друг, въпреки че сме с общ бюджет повече от 10 години и в момента тя е по-добре заплатена от мен заради езика, който говори.

Щом сте независими  е ясно.
Разделяйте се и прекрати тази агония.
От мненията назад би трябвало да ти е станало ясно какво е мнението на жените за мъже като теб.
Повечето жени явно обичат лоши момчета. А ти си такъв добряк, че направо може да се каже, че я отблъскваш.
Дори и да остане при теб, няма да те уважава. Дори ще повтори изневярата.
Предвид реакцията ти, тя ще те прави каквото си иска.

# 115
Слабохарактерен си и податлив на манипулации. Обичаш я, какво по- точно й обичаш? Че те прави на з*дник сигурно.

# 116
С финансите може да сте почти равни, но с ипотека ще свалиш доста стандарта ако си сам.
Оставам на същото - още не е решено, има шанс да си останете семейство, докато го има, не прибързвай.
Но е истина, че мъжът трябва да  е решителен и  силен, поне докато се отглеждат децата да не стоварва на жена си решенията за вземане.Да я следва, но не да ходи по гайдата на момента. Да прилича поне да нещо сигурно, непоклатимо.

# 117
Ама на Авторът не му е проблема, че жена му е влюбена и иска друг (даже му е показала любовният чат, като доказателство, че е истина). Неговият проблем, доколкото аз разбирам, е как да я накара да останат сплотено и добро семейство.
Авторе, ти дали пък не изпитваш чисто приятелски чувства към жена си ? Такава подкрепа и състрадание към нейната явна (дори не е тайна) нова любов рядко дори добрите приятели или роднини дават ?
Мен лично мъжът ми, ако ме хване в изневяра......хич няма и да имам възможност да се извиня, да съжаля или да дам каквото и да е обяснение....няма да ме разбере моят, нищо че и той е добряк, като тебе и не е агресивен. Както няма и легла сега по болниците, ще го закъсам

# 118
И моят няма да ме изтърпи и 1 ден, доколкото го познавам.

# 119
Не ми е целта да оправдавам жена му, но разбирам защо казва, че не може да си представи живота си без него. Ами че те са израснали заедно! 13 години е почти половината й съзнателен живот! Естествено, че не може да си представи какво е без него.
Което обаче не означава, че не иска да опита и да разбере  :/

Общи условия

Активация на акаунт